Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

Yvonne Smits 7 februari 2023 - 17:06

Dit was weer een super gerecht, wij hebben er van genoten. Dank je wel !

Reply
Mark 10 september 2022 - 18:04

Na de roti het lekkerste recept op de site!

Reply
Rolf 7 september 2022 - 19:27

Net gemaakt! Zo simpel en zo lekker! Echt tot site hebben jullie tot standgebracht. Heel erg mooie, toegankelijke en goed uit te voeren recepten. Dank voor het delen!

Reply
Chan 9 juni 2022 - 22:45

Gewoon te lekker dit

Reply
Irene Slot 3 juni 2022 - 22:23

Veel van jullie recepten al gemaakt en smakelijk opgegeten! Nu een vraag regelmatig tref ik een lekker recept voor 2 personen. Ik heb wel vaker meer mensen die mee willen smikkelen. Kan je dit recept gewoon met 2 vermenigvuldigen voor 4 personen? De kruiden/ sauzen zijn dan vooral mijn probleem. Dat gaat qua smaak niet altijd goed.

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2022 - 11:59

Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Irene! In dit geval zou je de ingrediënten inderdaad met 2 kunnen vermenigvuldigen. Overigens hebben we onlangs een artikel geschreven over het aanpassen van hoeveelheden dat wellicht interessant kan zijn https://smaakmenutie.nl/de-basisingredienten-van-de-indische-keuken/

Reply
Henk 14 juni 2022 - 18:19

Net voor de zoveelste keer gemaakt. Heerlijk. En makkelijk te maken.

Reply
1 7 8 9 10 11