Home Vlees en kip Krokante kipschnitzel

Krokante kipschnitzel

uit de oven

door SmaakMenutie
Krokante kip uit de oven

Net zo makkelijk

Kant-en-klaar kopen? Welnee, je maakt hem net zo makkelijk zelf thuis. Het enige wat je nodig hebt is kipfilet, een eitje en cornflakes. Even in de oven (of in de pan) en je hebt binnen 20 minuten een zelfgemaakte krokante kipschnitzel. Eet hem met wat jij lekker vindt. Bijvoorbeeld door een maaltijdsalade of wat dacht je van deze wrap. En het is ook nog eens hartstikke kidsproof!

Krokante kip uit de oven

Krokante kipschnitzel

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 47 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet (2-3 stuks)
  • 75 g cornflakes (ongezoet)
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en sla (desgewenst) wat platter met de onderkant van een pan.
  • Bestrooi rondom met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl verse peper.
  • Zet 3 schaaltjes klaar. Eén met 50 g bloem, één met 2 geklutste eieren en één met 75 g (iets fijner gemaakte) cornflakes.
  • Haal de stukken kip eerst door de bloem en schud het losse bloem eraf. Dan door het ei en vervolgens goed door de cornflakes.
  • Doe een beetje olie of boter in een ovenschaal en plaats de kip circa 15 minuten in de oven. Of bak de kip in circa 10 minuten rondom krokant in een koekenpan. Eet smakelijk!

Krokante kip maken Krokante kip uit de oven Kip in een krokant jasKrokante kip uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Grace 22 augustus 2018 - 15:53

Hoe lang in de oven? Hetelucht? En op welke temperatuur?

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2018 - 08:47

Beste Grace, bedankt voor je reactie. Per abuis was een stuk tekst weggevallen. Ik heb het zojuist weer erbij gezet. Eet smakelijk!

Reply
Char 4 juni 2019 - 22:11

Hi, welke cornflakes heb je gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 5 juni 2019 - 12:17

Hi Char, dat maakt niet zoveel uit. Kies voor naturel en ongezoet!

Reply
Anouk 2 november 2021 - 14:01

Kan je de cornflakes en de bloem oom vervangen voor paneermeel? Zo ja blijft de temperatuur hetzelfde en de tijd?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 14:17

Ja dat kan hoor maar het wordt dan wel iets anders ipv krokante kip 😉 Temperatuur blijft denk ik hetzelfde!

Reply
Jeroen 19 maart 2022 - 21:55

Kan je ze ook een dag van tevoren voor bereiden? En op de dag zelf in de oven doen. Is met een feestje wat makkelijker.

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2022 - 10:09

Oeh dat zou ik niet doen, want dan worden ze nooit zo krokant. Zou ze lekker op de dag zelf maken, is 5 minuten extra 🙂

Reply
Monique 3 augustus 2023 - 13:14

Ik heb heel lang gezocht naar ongezoete cornflakes. Het lijkt erop dat alleen de dure bio ongezoet zijn. Welk merkgebruiken jullie?

Reply
SmaakMenutie 3 augustus 2023 - 14:21

Neem ze van het eigen merk! 🙂

Reply