Heel eenvoudig!
Waarom kant-en-klaar kopen als je thuis net zo makkelijk je eigen krokante kipschnitzel maakt? Zelf maken is niet alleen verser en lekkerder, maar je kunt ook precies bepalen welke ingrediënten je gebruikt.
Zo geniet je van een heerlijke knapperige schnitzel, maar dan zónder onnodige toevoegingen. Met slechts een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai een perfecte goudbruine en krokante schnitzel op tafel.

Wat heb je nodig?
De ingrediëntenlijst is super kort en simpel. Naast zout en peper en eventueel andere kruiden uit je kruidenkastje is dit alles wat je nodig hebt:
- Kipfilet – bij voorkeur dunne filets of gehalveerde stukken zodat ze gelijkmatige garen.
- Bloem – dit zorgt ervoor dat het ei goed hecht aan de kip.
- Ei – dit fungeert vervolgens weer als een plakmiddel voor de krokante korst.
- Cornflakes – het geheim achter die extra knapperige bite! Verkruimel ze grof voor de beste structuur.
Zo maak je de perfecte krokante kipschnitzel
Begin met het slaan van de kipfilets in dunnere plakken als dat nodig is. Klop het ei los in een diep bord en strooi de bloem en de verkruimelde cornflakes op aparte borden. Haal de kip eerst door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Daarna wentel je hem door het losgeklopte ei, zodat de paneerlaag goed blijft plakken. Tot slot druk je de kip stevig in de cornflakes, zodat hij volledig bedekt is met een knapperig laagje. Je kunt de schnitzels op twee manieren bereiden. In de oven bak je ze op 180-190°C in ongeveer 15 minuten gaar en krokant. Wil je een nog krokantere bite? Bak ze dan in een koekenpan met een beetje olie of boter en keer ze regelmatig om totdat ze in ongeveer 10 minuten gaar, goudbruin en perfect krokant zijn.
Heerlijk veelzijdig én kidsproof
Je zelfgemaakte krokante kipschnitzel is ontzettend veelzijdig. Serveer hem klassiek met aardappeltjes en groenten, snijd hem in reepjes voor een frisse maaltijdsalade of gebruik hem in een wrap met honing-mosterdsaus. Kinderen zijn er dol op, en jij weet precies wat erin zit!
11 reacties
Hoe lang in de oven? Hetelucht? En op welke temperatuur?
Beste Grace, bedankt voor je reactie. Per abuis was een stuk tekst weggevallen. Ik heb het zojuist weer erbij gezet. Eet smakelijk!
Hi, welke cornflakes heb je gebruikt?
Hi Char, dat maakt niet zoveel uit. Kies voor naturel en ongezoet!
Kan je de cornflakes en de bloem oom vervangen voor paneermeel? Zo ja blijft de temperatuur hetzelfde en de tijd?
Ja dat kan hoor maar het wordt dan wel iets anders ipv krokante kip 😉 Temperatuur blijft denk ik hetzelfde!
Kan je ze ook een dag van tevoren voor bereiden? En op de dag zelf in de oven doen. Is met een feestje wat makkelijker.
Oeh dat zou ik niet doen, want dan worden ze nooit zo krokant. Zou ze lekker op de dag zelf maken, is 5 minuten extra 🙂
Ik heb heel lang gezocht naar ongezoete cornflakes. Het lijkt erop dat alleen de dure bio ongezoet zijn. Welk merkgebruiken jullie?
Neem ze van het eigen merk! 🙂
Wil vragen of er iets veranderd is op de site. Kon altijd klikken op bewaar recept. Voor mij wel zo makkelijk