Home Vlees en kip Kip met ricotta en Parmaham

Kip met ricotta en Parmaham

super easy en klaar in een half uurtje!

door SmaakMenutie
Kipfilet met ricotta en Parmaham

Italiaans tintje

Heerlijke kip met ricotta, pesto en Parmaham. Super easy en klaar in een half uurtje. De combinatie van ricotta, Parmaham en pesto geeft het geheel een Italiaans tintje. En er door wat aardappeltjes bij te doen is het een een volwaardige maaltijd waar je alleen een ovenschaal voor nodig hebt. Serveer er lekker een salade bij. Eet smakelijk!

Kipfilet met ricotta en Parmaham

Kip met ricotta en Parmaham

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g aardappelblokjes
  • 100 g ricotta
  • 4 plakjes Parmaham
  • 2 kipfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 tl groene pesto
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetlucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 100 g ricotta met het sap van een halve citroen, 1 geperste teen knoflook, 1 tl gedroogde rozemarijn, een handje fijngesneden basilicum en wat zout en peper.
  • Maak een flinke inkeping in de kipfilets en besmeer beide kipfilets elk met 1 tl pesto. Vul de kipfilets riant met het ricottamengsel. Ricotta is vrij stevig, dus wees niet bang dat het er uitloopt (het hoeft niet perfect!).
  • Vouw om elke kipfilet twee plakjes parmaham. Steek er eventueel een prikker doorheen om het geheel op zijn plek te houden.
  • Leg een stuk bakpapier in de braadslee of bakplaat en plaats daar de kipfilets op.
  • Doe de aardappelblokjes in een ruime kom en meng hier 1 el olijfolie, 1 tl gedroogde rozemarijn en wat peper en zout doorheen. Verdeel de aardappeltjes eveneens over de bakplaat of braadslee.
  • Plaats het geheel nu ongeveer 20-25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade!

Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en ParmahamOvenschotel! Kipfilet op Italiaanse wijzeKipfilet met ricotta en Parmaham

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Jolanda Kleine 23 januari 2023 - 11:33

Hi moet ik de ricotta eerst gaar maken of kan die zo in de kipfilet

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2023 - 13:19

Nee hoor, ricotta kan je zo gebruiken 🙂

Reply
Anoeska 11 maart 2024 - 16:14

Moet je groene of rode pesto gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2024 - 10:54

Groen 🙂

Reply