Home <30 minuten Kip Stroganoff

Kip Stroganoff

lekker met rijst, noedels, pasta of aardappeltjes!

door SmaakMenutie
Kip stroganoff

Makkelijk receptje

We hebben weer een makkelijk receptje voor je. Vandaag kip Stroganoff. Check de video hieronder en maak net als wij dit heerlijke gerecht in minder dan 30 minuten! Ideaal voor een doordeweekse avond. Wij kozen voor rijst erbij, maar (rijst- of eier)noedels, pasta of aardappeltjes kunnen net zo goed! Serveer verder met wat fijngesneden peterselie en lente-ui. En heb je liever de variant met biefstukreepjes? Klik dan even hier.

Kip stroganoff

Kip Stroganoff

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 159 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 250 g kastanjechampignons
  • 125 g crème fraîche
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • Handje peterselie
  • Paar stengels lente-ui

Zo maak je het

  • Begin met het snijwerk: snijd 250 g kastanjechampignons in plakjes, snipper 2 sjalotten, snijd 2 tenen knoflook fijn en snijd circa 2 kipfilets in blokjes.
  • Neem een ruime hapjes- of koekenpan en verhit een flinke scheut olijfolie of boter. Bak de kip op (middelhoog) vuur gaar en haal uit pan. 
  • Voeg extra olie toe aan de pan en fruit de sjalotten 1 minuutje aan. Voeg de 250 g gesneden champignons toe en bak rondom al omscheppend bruin in circa 7-8 minuten.
  • Voeg nu de 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en bak deze nog 1 minuutje mee. Vervolgens voeg je 1 ruime el bloem toe en bak de bloem al omscheppend op wat lager vuur even mee zodat deze goed gaart.
  • Schenk 250 ml (kokend) heet water toe aan het geheel samen met 1 verkruimeld bouillonblokje. Meng alles goed door elkaar en schraap de bodem van de pan schoon. Laat rustig sudderen.
  • Voeg vervolgens (in etappes) 1 bakje crème fraîche toe en blijf enkele minuten geregeld roeren tot dat de saus wat gebonden is. Voeg ook 2 tl scherpe (Dijon) mosterd toe en 1 tl worcestersaus.
  • Voeg tot slot de kip weer toe aan de saus en laat nog enkele minuten pruttelen (eventueel met deksel).
  • Serveer met (rijst- of eier)noedels, pasta, rijst of aardappeltjes en wat fijngesneden peterselie en lente-ui.

Stroganoff ingrediënten Kip stroganoff Stroganoff kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

52 reacties

Rob Smit 9 februari 2020 - 19:50

Heerlijke maaltijd… zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2020 - 14:50

Leuk om te horen Rob, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Peter 27 februari 2020 - 19:24

Tip! gebruik kippendijen i.p.v. kipfilet. wat een heerlijk gerecht, hartelijk dank Smaakmunitie

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2020 - 11:26

Goed idee Peter, nog malser! Fijn dat het in de smaak viel en uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Ria Dijkers 9 juli 2020 - 19:05

Het was dat lekker, ga ik zeker nog vele malen maken top.

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2020 - 11:37

Dat horen we graag Ria, fijn!

Reply
Naima 25 januari 2021 - 10:24

Hay kan de worcestersaus achterwegen blijven.
Ben van plan om dit zo te gaan maken

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2021 - 10:35

Hoi Naima, ja hoor dat kan wel!

Reply
Ancella 27 januari 2021 - 22:00

Was echt heerlijk genieten dit recept, voor herhaling vatbaar.
De kinderen houden niet zo van champignons dus die heb ik even apart gebakken.
Maar ik heb voor hun gekookte broccoli roosjes door de saus gedaan, dat smaakte ook lekker.

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2021 - 09:49

Leuk om te horen Ancella! Goed idee die broccoli roosjes, lekker 🙂

Reply
Ria 28 januari 2021 - 22:32

Mijn man is helemaal happy sinds ik jullie recepten ben gaan gebruiken, ook deze is weer zeker voor herhaling vatbaar, heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 10:24

Haha leuk Ria! 🙂

Reply
Ellen 29 januari 2021 - 12:48

Het was echt heerlijk! Viel goed in de smaak bij onze kinderen! Gaan we vaker maken

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 16:59

Leuk Ellen, leuk om te horen dat ook de kids ervan genoten hebben 🙂

Reply
Janke 21 november 2021 - 17:50

Heerlijk makkelijk recept! Ga het zeker vaker maken….dank je wel!

Reply
Jacques van Unen 29 januari 2021 - 16:39

Bijzonder lekker! Ik heb er een gele paprika in gesneden. Heerlijk.
Net wat meer bite en doet het qua kleur ook heel goed.

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 17:00

Goed idee Jacques, lekker! 🙂

Reply
Bianca 31 januari 2021 - 19:16

Gister gemaakt, heertlijk. Wel een courgette aan toegevoegd. Echt een aanrader!!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 10:38

Lekker de toevoeging van courgette Bianca! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Desiree 21 februari 2021 - 17:39

Heerlijk vandaag de gyros gemaakt ! Gaan we zeker vaker eten!

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 09:05

Lekker Desiree, leuk om te horen! 🙂

Reply
Heleen van Rijswijk 22 februari 2021 - 14:29

Is het recept aangepast? Ik wilde het maken maar zie nu andere ingredienten. Volgens mij zonder mosterd en worcestersaus. Volgens mij wel met cayennepeper, knoflookpoeder etc. Deze versie is ongetwijfeld lekker, maar wij waren zo gek op de “oude” versie.

Reply
SmaakMenutie 23 februari 2021 - 10:11

Scherp Heleen! Klopt we hebben wat ingrediënten aangepast om nog meer de échte Stroganoff smaak te evenaren. Hij is nu nog lekkerder geworden 🙂

Reply
Sascha 23 februari 2021 - 16:18

Gemaakt in de Crockpot 3,5 uur laten garen op de snelstand en was heerlijk! Thx voor dit recept.

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2021 - 09:23

Fijn dat het gelukt is in de crockpot Sascha, lekker! 🙂

Reply
Mieke Von Harenberg 25 februari 2021 - 21:41

Het wordt een beetje afgezaagd, maar ook dit gerecht is weer goddelijk lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 26 februari 2021 - 10:27

Haha goedzo Mieke! 🙂

Reply
Mirjam 5 juli 2021 - 10:03

Te zout….half bouillonblokje nemen

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2021 - 10:38

Ja dat kan inderdaad per persoon verschillen Mirjam, dus pas het vooral aan 🙂

Reply
Angelique 27 februari 2021 - 19:05

Vanavond hebben we heerlijk gegeten! Gelijk ingeschreven voor jullie nieuwsbrief/tips!

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:30

Leuk Angelique! Fijn dat jullie van ons recept hebben genoten 🙂

Reply
Peter 10 april 2021 - 19:24

Hebben jullie het recept veranderd? en hebben jullie het vorige recept nog paraat ?

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 11:08

Ha Peter, we hebben wat ingrediënten aangepast om nog meer de échte Stroganoff smaak te evenaren. Hij is nu nog lekkerder geworden 😉 In het oorspronkelijk recept gebruikten we cayennepeper (1/2 tl) en knoflookpoeder en paprikapoeder (beide 1 tl). Tevens voegden we 3 el witte wij toe en lieten we de mosterd en worcestersaus achterwege. Succes!

Reply
Rianne 30 juni 2021 - 18:26

Het was heerlijk, precies vlg recept gemaakt. Voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 1 juli 2021 - 10:12

Leuk om te horen Rianne, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Henriette 23 augustus 2021 - 18:51

Wat hebben we weer heerlijk gesmuld van dit gerecht! Wederom een blijvertje! Super lekker!

Reply
Nicolien 23 februari 2022 - 18:20

Kun je dit ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2022 - 11:11

Zou ik niet zo snel doen met zuivelproducten Nicolien!

Reply
Jesse 5 april 2022 - 11:59

Ik heb er 500 gram gnocchi bij gekookt en door de pan met kip Stroganoff geroerd. Even de gnocchi 3 minuten laten koken totdat ze boven komen drijven en met een schuimspaan uit het water gehaald en in de pan kip Stroganoff gooien.

Reply
Irene 7 april 2022 - 22:43

Héérlijk vonden wij dit! Broccoli erbij gegeten, en íetsje minder crème fraiche. Enne….. ik deed er wel 50 minuten over hoor, blijkbaar ben ik niet zo snel 😉

Reply
Jantien 9 april 2022 - 20:36

Ooh wat is dit lekker! Heb de saus bij varkenshaas gedaan en (we waren met volwassenen) voor de drankorgels onder ons een scheutje wodka erdoor.

Reply
Petra Hissink 11 mei 2022 - 19:47

Waanzinnig lekker recept! Pan in vanavond gewoon leeg gegaan. Heb er zelf nog een preitje door gedaan.
Enige wat ik me afvraag is waarom het recept “stroganoff” heet. Ik denk bij die naam toch iets meer aan een rode saus.
Maarrrrr, wij hebben gesmuld van dit recept, zeker voor herhaling vatbaar!!

Reply
Zabeth 30 mei 2022 - 14:46

Heerlijk,
maar zou ik i.p.v. worcestersaus rode pesto kunnen
gebruiken.

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2022 - 15:40

Oeh dat is toch wel iets anders! Als je het niet in huis hebt zou ik het achterwege laten 🙂

Reply
Cindy 14 september 2022 - 10:26

Wat eet je bij dit recept?

Reply
SmaakMenutie 23 september 2022 - 14:51

Check intro van het recept 😉

Reply
Carla 18 oktober 2022 - 18:52

Wat heerlijk zeg, wij gegeten met aardappelpartjes. Zeker een aanrader👍

Reply
Marleen 25 oktober 2022 - 17:41

Zalig………… maaaar wel met kippen dijtjes veel smaakvoller worden niet droog!

Reply
Inge vd Hoven 16 november 2022 - 20:40

Heerlijk met vegetarische kip! En in plaats van worcestersaus (is niet vegetarisch) een beetje maggi erbij gedaan. En paddenstoelenbouillon of kruidenbouillon. Ondanks de aanpassingen denk ik dat het ongeveer zo lekker smaakt als het originele recept.

Reply
Lucia 20 maart 2023 - 21:33

Heerlijk gerecht, snel, makkelijk, simpel maar vooral verrukkelijk!
Per ongeluk dit x de theelepels verwisseld voor eetlepels, maar smaakte daarom niet minder lekker 😉
Staat ook deze avond weer bij ons op tafel met rijst en salade.

Reply
Fieke 26 maart 2023 - 15:41

Dit is echt een vreselijk heerlijk gerecht! Ik doe er alleen nog wat vers gemalen peper door.

Reply
Susanne Simons 28 maart 2023 - 16:30

Héérlijk!!
Precies volgens recept gemaakt, normaal vind ik de smaak van recepten die ik online vind wat smaakloos maar dit recept is perfect! Heerlijke smaak!
heb het nu al een paar keer gemaakt, lekker met tagliatelle bv.
Jullie staan nu onder mijn favorieten, zaterdag maak ik het Belgisch stoofvlees, verheug me nu al! 😊

Reply