13,8K
Snel op tafel
Deze heerlijke kip in mosterdroomsaus heb je binnen een half uurtje op tafel. Je kan het met gebakken aardappeltjes en een frisse salade eten maar bijvoorbeeld ook met pasta. Ideaal als je snel wat op tafel wilt hebben. Eet smakelijk!
22 reacties
Welke witte wijn raad je aan? Gezien wij geen wijn drinkers zijn is dit voor ons al snel een moeilijke keus. En kunnen kinderen dit gewoon eten? Of gaat de alcohol er niet uit?
Hoi Monique, als je kiest voor een droge witte wijn zit je altijd goed. Wij hadden een chardonnay, gewoon een supermarkt wijntje van 5 of 6 euro. Hier zat ‘Arrogant Frog chardonnay’ in. Tja, de alcohol verdampt niet geheel. Als je het 5 a 10 minuten laat sudderen verdampt volgens mij wel het meeste maar niet alles. Overigens gaat er maar 50 ml wijn in, dus dat valt mee.
Dit ga ik heel gauw maken….lijkt me héérlijk ❣
Leuk Geer, geniet ervan! 🙂
Ik vind de saus niet echt romig, naar mijn smaak zit er veel te veel citroensap en mosterd in. Ik had juist al van beide wat minder gebruikt, maar vind het toch nog te veel. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk ,
Hoi Marjan, jammer dat het bij jou niet in de smaak viel! Het is dan toch ook echt een citroen-mosterdsaus. Maar zoals je al zelf aangeeft, smaken verschillen en houd je wellicht zelf meer van andere sauzen (die hier ook op de site terug te vinden zijn!) Groet, Team SmaakMenutie
We gaan deze vanavond maken, lijkt me heerlijk!
Lekker, geniet ervan!!
Wat was dit lekker! Ik heb alleen de dille en plakjes citroen op het aanrecht laten staan. Toen ik erachter kwam was het al zo goed als op, hahaha.
Haha! Gelukkig deed het niet af aan de smaak Kitty 🙂
Wat een lekkere recepten. ik ga eerst de kip in mosterdsaus maken. gauw klaar en smullen maar
Lekker Hanneke, geniet ervan! 🙂
Mijn favoriete recept. Makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik doe er meer mosterd in maar dat is een kwestie van smaak, en voor de kleur rode paprika ipv gele.
Leuk om te horen Ineke! En goed idee de rode paprika 🙂
Wat een heerlijk recept! Ik heb de kip fijn gesneden en er spaghetti bij gekookt en het als pastagerecht gegeten samen met wat rucola. Echt top!
Wat lekker Cérise, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Dit gerecht al 2 keer gemaakt en hoé lekker.. gewoon heerlijk.!!
Ik wil deze saus eens maken met vis..
Welke vis zouden jullie hierin adviseren..?? Dank en groet..
Frans
Leuk om te horen Frans! Fijn dat het recept in de smaak valt 🙂 Je zou het denk ik eens kunnen proberen met zalm of kabeljauw. Succes!
Ik maak dit al langere tijd; top recept! Ik doe er zelf nog wat Parmezaanse kaas en room extra door en een klein schepje suiker om het nog extra te balanceren, heerlijk!
Het heeft me heerlijk gesmaakt, al vond ik het aan de zurige kant (logisch met citroen). De vlg keer maak ik het met honing erdoor, iets zoeter naar mijn smaak.
Julllie recepten zijn uniek. Heel erg lekker. Mijn partner en ik proberen af te vallen, dus weinig koolhydraten . Ik kan nergens vinden hoeveel koolhydraten er in een recept zitten, dat vind ik jammer. Want we willen wel lekker eten . Een idee om dat toe te voegen?
Leuk om te horen Walter! Het toevoegen van voedingswaarden is iets wat we zeker in de toekomst willen doen, echter kost dit aardig wat tijd 😉