Home Erik's Asia Kip met broccoli in soja-ketjapdressing

Kip met broccoli in soja-ketjapdressing

snel, voedzaam én lekker!

door SmaakMenutie
Kip met broccoli in soja-ketjapdressing

Easy wokgerecht

Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan en wil je gewoon een snel, voedzaam en natuurlijk lekker gerechtje op tafel zetten. In onze categorie <30 minuten recepten vind je tal van recepten die hier aan voldoen. Een populair wokgerecht is bijvoorbeeld deze heerlijke roergebakken biefstukreepjes met broccoli in sojasaus. Tijd dus voor een variant hierop. Op HelloFresh kwamen we een leuk receptje tegen met soja-ketjapdressing. Super makkelijk en lekker snel klaar. Wij geven onze eigen twist eraan door ditmaal kipdijfilet te gebruiken en broccoli en lente-ui toe te voegen. Ook maken we het geheel af met een extra rood pepertje en serveren we een schijfje limoen erbij. Laat dat pepertje trouwens gerust achterwege als je niet van al te spicy houdt. Aan de slag!

Kip met broccoli in soja-ketjapdressing

Kip met broccoli in soja-ketjapdressing

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 126 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 2 rode pepers
  • 1 limoen
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • Witte rijst (of noedels)

Zo maak je het

  • Maak een dressing van 2 el ketjap manis, 2 el sojasaus, 1 ragfijn gesneden teen knoflook, 1 ragfijn gesneden rode peper, 1 el vers limoensap en 1 el gembersiroop. Meng grondig door elkaar.
  • Snijd circa 350-400 g kipdijfilet in hapklare stukken en bestrooi rondom met een snuf zout. Meng de dressing door de kip en zet even weg.
  • Kook ondertussen de witte rijst volgens de verpakking of met behulp van een rijststomer. Je kan overigens ook noedels erbij serveren.
  • Snijd de roosjes van een (kleine) broccoli en kook de broccoliroosjes zodra het water kookt circa 4-5 minuten.
  • Snipper 1 ui (of sjalot) en fruit deze even kort aan in een scheutje olie. Voeg de gesneden kip inclusief de dressing toe aan de wok en bak al omscheppend tot de kip gaar en bruin is.
  • Giet de broccoli af en voeg toe bij de kip. Schep alles nog even goed om. Voeg eventueel wat extra ketap manis toe.
  • Serveer met witte rijst (of noedels), een schijfje limoen, in ringetjes gesneden lente-ui en eventueel extra rode peper. 

Ingrediënten Oosters wokgerecht Kip in soja-ketjapdressing Kip met broccoli in soja-ketjapdressing Roerbak kip en broccoli Wokgerecht kip met broccoli

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

51 reacties

Ria 12 februari 2021 - 00:06

Dit recept kwam als geroepen, ik had nog broccoli in de koelkast liggen wat op moest.
Zoals gewoonlijk een super lekker recept, en heel makkelijk.

Reply
SmaakMenutie 12 februari 2021 - 09:09

Leuk om te horen Ria! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Haits 15 maart 2023 - 15:24

Hoi,

Ik zocht een recept met mie, broccoli en kip en sojasaus…voor een weekend weg om eten te koken voor 16 personen…nog tips? Wat kan ik weglaten bijvoorbeeld? 8 kids aanwezig.

Reply
SmaakMenutie 16 maart 2023 - 11:13

Ik zou het verdelen over 2 flinke pannen en wees extra voorzichtig met de hoeveelheid rode peper en knoflook. Veel plezier! 🙂

Reply
nel 13 februari 2021 - 11:38

Hallo Tim en Erik heb dat recept gemaakt heel makkeijk en het was heerlijk.
zelfs mijn kleinzoon vond het lekker

groetjes nel

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:47

Fijn dat jullie ervan genoten hebben Nel! 🙂

Reply
william 17 februari 2021 - 07:49

Was weer een heerlijke maaltijd.
De extra pepers gingen er natuurlijk in 😆

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2021 - 10:13

Haha heel goed William! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Gerda 17 februari 2021 - 17:23

Ik zit te denken welk voorgerechtje ik hierbij kan maken.
Hebben jullie een idee voor me.

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 10:12

Hoi Gerda, misschien iets van een soepje?

Reply
Angelique Versteeg 17 februari 2021 - 18:43

Oehhhh mannen, met m’n bord op schoot aant genieten van dit recept. Een blijvertje wat mij betreft. Heb je lente ui door de rijst gedaan. HEERLIJK! Thnxx! 😃

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 10:12

Fijn dat het je genoten hebt van ons recept Angelique, leuk!!

Reply
Laura 17 februari 2021 - 19:37

Dit recept vandaag gegeten en nu al favoriet!! Alles was op, heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 10:13

Leuk om te horen Laura! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂

Reply
Renate 18 februari 2021 - 15:18

Heerlijk, ik heb het gisteren gemaakt was echt zalig. Zou het zo vanavond weer kunnen maken

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 15:26

Wat leuk Renate! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Tessa 20 februari 2021 - 21:23

Het was heerlijk! Ik heb het met wok noedels geserveerd en het viel in de smaak:)

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 08:59

Heerlijk met noedels Tessa, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Antoinette 13 maart 2021 - 18:05

Ook dit is weer super lekker 😋😋😋

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2021 - 10:15

Leuk te horen Antoinette, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Sjanie 9 april 2021 - 13:34

Wij houden absoluut niet van broccoli, kan het ook met roosjes van bloemkool?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2021 - 16:47

Zelf nooit geprobeerd Sjanie, maar moet wel kunnen denk ik! 🙂

Reply
Arthurshka 20 april 2021 - 14:20

Dit gerecht was heerlijk en zo simpel om te maken. Bedankt voor jullie gerechten: you make me look good in the kitchen ☺

Reply
SmaakMenutie 20 april 2021 - 15:32

Haha leuk om te horen Arthurshka! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Will Hense 21 april 2021 - 06:47

Zou je mij kunnen vertellen welke ketjap manis en sojasaus jullie gebruiken.
Ik ben van plan om Ketjap manis van ABC en Kikoman sojasaus te gebruiken.

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 10:18

Wij gebruiken ketjap manis van Vanka-Kawat (rode dop) en sojasaus inderdaad van Kikkoman Will!

Reply
Mike 13 mei 2021 - 17:59

Net gemaakt. Wat een lekker gerecht. Snel klaar en erg tasty.
Bij mij was het alleen een beetje te dun, dus even met maizena gebonden. Volgende keer gooi ik nog een pepertje extra in voor extra pit.

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2021 - 11:26

Leuk om te horen Mike! En gebruik inderdaad extra peper voor wat meer pit, net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Linda 22 juli 2021 - 23:47

Vandaag dit recept gemaakt voor 3 personen, dus met iets meer kip. Maar verder heb ik me keurig aan jullie recept gehouden. Het was kei-lekker. Maar het vlees was iets te droog. Wij willen graag wat meer saus. Wat is jullie advies? Meer ketjap? Ik ben een blonde keukenprinses maar ik hou zó van jullie gerechten!

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:55

Fijn dat ons recept in de smaak viel Linda, leuk om te horen! 🙂 De kip zou wat te lang aangebakken kunnen zijn waardoor deze taai is geworden en voor wat meer saus kan je altijd wat meer ketjap toevoegen (zelfs op het eind). Geniet ervan!

Reply
Jeannette 12 oktober 2021 - 14:02

Kip met Broccolie en soja ketjap dressing , super lekker recept , zoals al jullie recepten goed zijn te maken en overheerlijk.
Bedankt hiervoor !!

Reply
Levina 19 november 2021 - 18:15

Hoi hier word niet alles gewaardeerd maar dit is een toppertje, dubbele hoeveelheid van alles om er een 4 personen gerecht van te maken.
Super lekker

Reply
Willy 8 januari 2022 - 14:33

Heerlijk!! Snel klaar en snel op 🙂

Reply
Carla 8 februari 2022 - 18:47

Lekker recept, gezin was enthousiast 👍

Reply
Jolanda 4 maart 2022 - 19:11

Heerlijk gerecht. Deze blijft !!

Reply
Myrna 24 mei 2022 - 15:48

Lijkt mij heerlijk, ga ik morgen maken!

Reply
Anja 2 juni 2022 - 18:41

Een heerlijk recept dit is een blijvertje .
Ik had geen verse limoen dus uit een flesje was ook prima

Reply
Janet 20 september 2022 - 23:08

Had wat broccoli over die op moest. Jullie recept op internet gevonden, in één woord verrukkelijk! Komt gauw weer op tafel.

Reply
EAM 12 oktober 2022 - 10:35

Een heerlijke dressing/marinade maar voor mij wel een met een gebruiksaanwijzing. Al wokkend verbrandt de suiker die nu eenmaal in zoete ketjap zit en ook in de gembersiroop, wat een hoop aangebakken/verbrande korsten oplevert in de pan. Niet lekker maar ook niet gezond. Wat doe ik verkeerd?

Reply
SmaakMenutie 13 oktober 2022 - 10:44

Oeh dat hebben wij nog niet gehad! De enige tip die wij kunnen geven is dat je wellicht nog sneller moet omscheppen bij het wokken

Reply
Els 22 maart 2023 - 13:11

Zooo lekker dit recept. Mijn buurvrouw kon het ook erg waarderen. Ik heb kipfilet bij de boer vandaan. Het verschil is erg merkbaar, dus de tip is haal rechtstreeks bij de boer.

Reply
Loes 25 mei 2023 - 18:24

Heel eenvoudig te maken en tegelijk overheerlijk!

Alweer dank voor het delen van het recept.

Reply
Gerda 25 juli 2023 - 10:47

Ik heb dit recept gisteravond gemaakt, echt lekker, we hebben genoten.

Reply
Kleijn 2 augustus 2023 - 16:56

Wanneer moeten die bos lente-uitjes toegevoegd worden?

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2023 - 17:02

Op het eind, dat eet je er echt bij!

Reply
Kleijn 2 augustus 2023 - 18:01

Oh, haha, verkeerd gedaan! Maar desalniettemin erg lekker!!!

Reply
Renate 29 januari 2024 - 16:03

Ga het vanavond maken maar ik doe er wel een twist in qua groenten! Kip staat al te marineren en toen kwam ik er achter dat ik geen limoen meer had! Maar ik heb 1 eetlepel witte wijn azijn toegevoegd! Ik maak het voor 4 personen dus alles maal 2 behalve de witte wijn azijn! Voeg qua groenten nog een prei en winterwortel toe, die ik met de broccoli mee gekookt heb! Straks alles in elkaar zetten en ik kook er pandan rijst bij!

Reply
Irene 3 september 2024 - 11:42

Wij eten weinig zout, ben wat bang voor ketjap, maar misschien valt het wel mee, door de hoeveelheid? Enne… kan ik die gembersiroop omzeilen? Heb ik niet. Wel verse gember. Ik heb hier érge zin in, houd niet van broccoli, maar moet het toch af en toe eten van mezelf.

Reply
SmaakMenutie 4 september 2024 - 11:00

Je kan eventueel ook kiezen voor een minder zout variant sojasaus! Wat verse gember is ook prima. Geniet ervan!

Reply
Irene 17 september 2024 - 19:17

Heb ik gevonden ja, een minder zoute. Verse gember en een beetje honing. En we hebben weer zó zitten smullen! Ik ben zo blij met jullie!

Reply
Leen 16 november 2024 - 19:16

Heel lekker!! 😋 👌🐓

Reply