Home Borrelhapjes en sausjes Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt ze helemaal ‘kidsproof‘. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 25 stuks. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Evelyne 5 april 2021 - 09:17

1e paasdag gemaakt als snack vooraf, had alleen de nootmuskaat alleen weggelaten omdat ik daar niet van hou. Super lekker, en hee makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:10

Leuk dat je ze met Pasen gemaakt hebt Evelyne! 🙂

Reply
Els 5 december 2024 - 12:13

De oven warmte 180/190 is dat hete lucht of boven en onder warmte?

Reply
SmaakMenutie 5 december 2024 - 12:39

Hetelucht!

Reply
Rens 15 april 2021 - 14:03

De lekkerste die ik ooit gemaakt hebt.
Super dank je wel.

Reply
SmaakMenutie 15 april 2021 - 14:22

Leuk te horen Rens! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Roos 10 juni 2021 - 19:04

Super heerlijk.
Zal het vaker maken .
Bedankt

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 10:11

Leuk Roos, fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Reply
Miriam 1 januari 2022 - 22:30

Hallo mannen, sinds enige tijd volg ik jullie op Instagram en zie heerlijke gerechten voorbij komen. Gisteren heb ik voor het eerst wat gerechtjes voor bij de borrel gemaakt waaronder deze Indische saucijzenbroodjes en de gehaktballetjes in ketjap saus. Beide waren en groot succes en één van mijn goede voornemens voor 2022 is dat ik zeker gebruik ga maken van jullie heerlijke website.

Reply
Marielle 16 februari 2022 - 17:32

Kan ik ze ook een dag van te voren maken , ik de koelkast bewaren en de volgende dag opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2022 - 09:49

Jazeker Marielle! De volgende dag langzaam even opwarmen en ze smaken net zo lekker 🙂

Reply
1 2 3 4 5