Een klassieker met een twist
Zoals met veel Aziatische gerechten bestaan er talloze varianten van hokkien noedels. Hoewel de naam verwijst naar de Chinese provincie Fujian (ook wel Hokkien genoemd namelijk), wordt dit populaire noedelgerecht in heel Zuidoost-Azië gegeten.
De Singaporese versie is een super lekker wokgerecht die bekendstaat om zijn rijke smaken en snelle bereiding. Het combineert onder meer malse stukjes vlees (of vis, zoals garnalen), knapperige groenten en het pittige van sambal of rode pepers. Een ideale maaltijd als je doordeweeks snel iets lekkers op tafel wil zetten.
Singapore meets de supermarkt
Voor onze snelle versie hoef je niet naar een Aziatische speciaalzaak te rennen. Alles is namelijk gewoon bij de supermarkt te vinden. We beginnen met het krokant bakken van blokjes speklap in een hete wok, zo’n 4 à 5 minuten tot ze knapperig zijn. Daarna gaan de grote garnalen erbij, samen met fijngehakte sjalot en knoflook. Zodra deze beginnen te geuren blussen we het af met (geconcentreerde) groentebouillon, gevolgd door taugé en in ringetjes gesneden lente-ui.
Smaken die samenkomen
Daarna is het tijd om de eiermie, die je vooraf hebt geweekt, toe te voegen aan de pan. Ook het roerei mag er nu bij. Tot slot brengen we alles nog verder op smaak met een flinke schep (2 à 3 theelepels) sambal badjak, twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels vissaus. Even goed omscheppen zodat alle smaken zich mooi vermengen en de mie alles kan opnemen. In Singapore voegen ze soms ook nog inktvis toe, maar zoals gezegd houdt onze versie het eenvoudig én snel.
Serveren maar
Voor de finishing touch werk je het gerecht af met grofgehakte bieslook, een schijfje limoen en eventueel wat fijngesneden rode peper voor als je van extra pittig houdt. Serveer direct uit de wok. Kortom, Singaporese hokkien noedels met garnalen is niet alleen super lekker, maar ook hartstikke makkelijk te maken. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als je snel iets op tafel wil zetten voor je gasten. Eén hap en je waant je even op een drukke foodmarkt in hartje Singapore. Aan de slag en wok ze!
17 reacties
De combinatie van de speklapjes met de garnalen is goed gekozen, zij gaan perfect samen. Helaas had ik per abuis gemarineerde speklappen gekocht en dan wordt het gerecht net ff te zout….(of ik ben wat uitgeschoten met de vissaus :-))
Hoi Marcel, het gerecht heeft inderdaad al genoeg smaak door de kruiden dus gemarineerde speklappen zijn niet nodig. Foutje! 😀
Wederom een heerlijk gerecht. De smaak komt heel dicht in de buurt van wat wij altijd in Azië aten, waar we jaren gewoond hebben. Uitgeprint en in mijn map gedaan!
Bedankt voor het mooie compliment Jeannette! 🙂
Er verschijnt een advertentie die het recept in tweeën snijdt. Erger nog die ingrediënten onzichtbaar maakt, want die verdwijnen onder deze advertentie. Ik gebruik Safari op iPhone. Wellicht helpt deze informatie om dit probleem op te lossen.
Helaas moet ik opzoek naar een ander recept.
Bedankt voor het laten weten Maciek, vervelend! De ad is inmiddels verwijderd, hopelijk ga je het recept alsnog een keer maken 🙂
Hoort hier niet een beetje kurkuma en/of curry in voor de gele kleur?
Overigens mijn complimenten voor jullie recepten. Vooral de Aziatische recepten zijn top!
Nee hoor Frank dat is niet nodig, maar je kan altijd kurkuma toevoegen. Curry zou ik niet doen. Thanks voor het compliment, leuk te horen 🙂
Hoi geweldig recept denken wij. Gisteren gemaakt maar zout! Erg jammer. Wat doen we verkeerd? Groetjes Wendy
Misschien ben je iets te scheutig geweest met de sojasaus? 🙂 Het zou ook kunnen liggen aan het bouillonblokje, sommige zijn wat zouter dan anderen. Wellicht volgende keer een halve gebruiken.
Ik wil graag even kwijt hoeveel plezier en genoegen wij aan jullie recepten beleven. Elke zondag check ik mijn mail op zoek naar jullie weekmenu en daar kies ik minstens drie recepten uit. Hele gezin enthousiast. Dank jullie wel
Top recept!!
Wat een toppertje!
Heerlijk gerecht! Heb het eerst met speklapjes gemaakt en de tweede keer met magere spekblokjes. Scheelt toch in de calorietjes en was net zo lekker. Vriendin die kwam eten likte haar vingers er bij af 😋
Wat een heerlijk recept weer!!! Deze maak ik zeker nog een keer. Dankjewel hoor.
Weer een heerlijk recept. Welke sojasaus gebruiken jullie hiervoor
Wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman (met de rode dop)!