Een klassieker met een twist
Zoals met veel Aziatische gerechten bestaan er talloze varianten van hokkien noedels.
Hoewel de naam verwijst naar de Chinese provincie Fujian (ook wel Hokkien genoemd namelijk), wordt dit populaire noedelgerecht in heel Zuidoost-Azië gegeten.

De Singaporese versie is een super lekker wokgerecht die bekendstaat om zijn rijke smaken en snelle bereiding. Het combineert onder meer malse stukjes vlees (of vis, zoals garnalen), knapperige groenten en het pittige van sambal of rode pepers. Een ideale maaltijd als je doordeweeks snel iets lekkers op tafel wil zetten.
Singapore meets de supermarkt
Voor onze snelle versie hoef je niet naar een Aziatische speciaalzaak te rennen. Alles is namelijk gewoon bij de supermarkt te vinden. We beginnen met het krokant bakken van blokjes speklap in een hete wok, zo’n 4 à 5 minuten tot ze knapperig zijn.
Daarna gaan de grote garnalen erbij, samen met fijngehakte sjalot en knoflook. Zodra deze beginnen te geuren blussen we het af met (geconcentreerde) groentebouillon, gevolgd door taugé en in ringetjes gesneden lente-ui.
Smaken die samenkomen
Daarna is het tijd om de eiermie, die je vooraf hebt geweekt, toe te voegen aan de pan. Ook het roerei mag er nu bij. Tot slot brengen we alles nog verder op smaak met een flinke schep (2 à 3 theelepels) sambal badjak, twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels vissaus.
Even goed omscheppen zodat alle smaken zich mooi vermengen en de mie alles kan opnemen. In Singapore voegen ze soms ook nog inktvis toe, maar zoals gezegd houdt onze versie het eenvoudig én snel.
Serveren maar
Voor de finishing touch werk je het gerecht af met grofgehakte bieslook, een schijfje limoen en eventueel wat fijngesneden rode peper voor als je van extra pittig houdt. Serveer direct uit de wok. Kortom, Singaporese hokkien noedels met garnalen is niet alleen super lekker, maar ook hartstikke makkelijk te maken.
Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als je snel iets op tafel wil zetten voor je gasten. Eén hap en je waant je even op een drukke foodmarkt in hartje Singapore. Aan de slag en wok ze!
17 reacties
Weer een heerlijk recept. Welke sojasaus gebruiken jullie hiervoor
Wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman (met de rode dop)!
Wat een heerlijk recept weer!!! Deze maak ik zeker nog een keer. Dankjewel hoor.
Heerlijk gerecht! Heb het eerst met speklapjes gemaakt en de tweede keer met magere spekblokjes. Scheelt toch in de calorietjes en was net zo lekker. Vriendin die kwam eten likte haar vingers er bij af 😋
Wat een toppertje!
Top recept!!