Legio varianten
Zoals met veel Aziatische gerechten zijn er van elk recept vaak legio varianten te vinden. De hokkien noedels danken hun naam aan de gelijknamige Chinese provincie, maar worden eigenlijk overal in Zuid-Oost-Azië gegeten. Wij hebben de Singaporese versie gekozen: een wokgerecht met onder meer ei, varkensvlees, garnalen en sambal. Een heerlijke combinatie! In Singapore doen ze er vaak ook nog inktvis in en een soort reuzel. Ons recept is hierop geïnspireerd, maar veel sneller klaar. Bovendien kan je al de ingrediënten gewoon bij de supermarkt vinden. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag of als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Aan de slag!
17 reacties
De combinatie van de speklapjes met de garnalen is goed gekozen, zij gaan perfect samen. Helaas had ik per abuis gemarineerde speklappen gekocht en dan wordt het gerecht net ff te zout….(of ik ben wat uitgeschoten met de vissaus :-))
Hoi Marcel, het gerecht heeft inderdaad al genoeg smaak door de kruiden dus gemarineerde speklappen zijn niet nodig. Foutje! 😀
Wederom een heerlijk gerecht. De smaak komt heel dicht in de buurt van wat wij altijd in Azië aten, waar we jaren gewoond hebben. Uitgeprint en in mijn map gedaan!
Bedankt voor het mooie compliment Jeannette! 🙂
Er verschijnt een advertentie die het recept in tweeën snijdt. Erger nog die ingrediënten onzichtbaar maakt, want die verdwijnen onder deze advertentie. Ik gebruik Safari op iPhone. Wellicht helpt deze informatie om dit probleem op te lossen.
Helaas moet ik opzoek naar een ander recept.
Bedankt voor het laten weten Maciek, vervelend! De ad is inmiddels verwijderd, hopelijk ga je het recept alsnog een keer maken 🙂
Hoort hier niet een beetje kurkuma en/of curry in voor de gele kleur?
Overigens mijn complimenten voor jullie recepten. Vooral de Aziatische recepten zijn top!
Nee hoor Frank dat is niet nodig, maar je kan altijd kurkuma toevoegen. Curry zou ik niet doen. Thanks voor het compliment, leuk te horen 🙂
Hoi geweldig recept denken wij. Gisteren gemaakt maar zout! Erg jammer. Wat doen we verkeerd? Groetjes Wendy
Misschien ben je iets te scheutig geweest met de sojasaus? 🙂 Het zou ook kunnen liggen aan het bouillonblokje, sommige zijn wat zouter dan anderen. Wellicht volgende keer een halve gebruiken.
Ik wil graag even kwijt hoeveel plezier en genoegen wij aan jullie recepten beleven. Elke zondag check ik mijn mail op zoek naar jullie weekmenu en daar kies ik minstens drie recepten uit. Hele gezin enthousiast. Dank jullie wel
Top recept!!
Wat een toppertje!
Heerlijk gerecht! Heb het eerst met speklapjes gemaakt en de tweede keer met magere spekblokjes. Scheelt toch in de calorietjes en was net zo lekker. Vriendin die kwam eten likte haar vingers er bij af 😋
Wat een heerlijk recept weer!!! Deze maak ik zeker nog een keer. Dankjewel hoor.
Weer een heerlijk recept. Welke sojasaus gebruiken jullie hiervoor
Wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman (met de rode dop)!