Hachee

Oud-Hollands stoofvlees

door SmaakMenutie
Hachee

Hacher

Dit Oud-Hollands stoofgerecht is gemaakt op basis van rundvlees, uien, bouillon, bloem en een tikkie zuur. Hachee, dat afgeleid is van het Franse woord hacher, wat ‘hakken’ betekent bestaat al sinds de Middeleeuwen. Een traditioneel Nederlands gerecht dat wordt geserveerd, zoals het hoort, met rode kool en aardappelpuree. Maar ook andere winterse groenten, hutspot of zelfs rijst zal heerlijk smaken bij dit malse stoofvlees. Daarnaast voegen we wat azijn toe om het vlees nog malser te maken.

Hachee

Hachee

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 800 g runder riblappen
  • 30 g roomboter
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 el azijn
  • 2 el bloem

Zo maak je het

  • Snijd 4 (middelgrote) uien in kwart ringen en snijd circa 800 g runderlappen in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Neem een braadpan en smelt circa 30 g roomboter op middelhoog vuur. Bak het vlees (waarschijnlijk in twee etappes) rondom aan tot het dichtgeschroeid is. Bestrooi riant met peper en zout en haal met een schuimspaan uit de pan.
  • Stoof de gesneden ui 10 minuten aan in het braadvet met deksel op de pan. Maak ondertussen 500 ml runderbouillon van 1 blokje.
  • Doe het vlees terug in de pan en bestrooi het geheel met 2 el bloem. Bak al omscheppend een minuutje mee.
  • Voeg 2-3 el azijn toe samen met de 500 ml runderbouillon. Voeg tevens 2 laurierblaadjes toe.
  • Laat het geheel nu 3 uur zachtjes stoven. Haal het laatste half uur eventueel het deksel van de pan zodat het wat kan indikken. Bon appétit!

Hachee recept Hachee maken Hachee met rode kool Klassieke hachee

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

31 reacties

Kitty 14 maart 2021 - 22:10

Zo maak ik het… bijna 😉 Ik maak het in verhouding met veel meer uien en wij aten er van huis uit nooit rode kool bij. Maar inderdaad, een klein beetje azijn erdoor ennn… kruidnagel(poeder).

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2021 - 10:26

Leuk dat je de hachee bijna hetzelfde maakt Kitty! Zo heeft iedereen zijn eigen manier en wat je erbij eet. Wij vinden rode kool het lekkerst, maar kies vooral wat je zelf wil 🙂

Reply
Pca 9 januari 2025 - 17:45

Wat ik altijd zo vreemd vind met 2,5 /3 uur stoven in recepten, dat het nooit gaar is. Normaal zet ik stoofvlees uiterlijk om 12 uur op. Vandaag laat helaas, nou zo taai als wat na 3 uur stoven , dus ik stoof nog ff verder 😁 en wat zou ik verder verkeerd doen.

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2025 - 16:14

Dan staat het echt te laag! Het mag echt wel een beetje pruttelen anders wordt het nooit gaar

Reply
Cynthia 6 januari 2021 - 18:00

Bedankt voor dit recept. Wat een heerlijk gerecht was dit! Wij hebben genoten!

Reply
SmaakMenutie 7 januari 2021 - 10:37

Leuk om te horen Cynthia! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply
Ad Fasen 1 november 2020 - 15:56

Het allerbelangrijkste: Het vlees MOET tijdens het garen ALTIJD onder het vocht staan!!!!!
Dit is altijd noodzakelijk bij stoofgerechten. Indien het vlees tijdens het garen boven het vocht uitkomt zal het uitdrogen en wordt nooit meer zacht!! Beter teveel vocht gebruiken dan te weinig! Op deze manier kan het nooit mislukken. (Gepensioneerde slager).

Reply
SmaakMenutie 1 november 2020 - 18:34

Absoluut waar Ad! Bedankt voor je reactie

Reply
hazel 27 oktober 2020 - 08:13

Heb me aan jullie recept gehouden! Het is HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK!!! Ik verander er niets aan!
Lekker makkelijk. Bedankt

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2020 - 10:20

Haha leuk om te horen Hazel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Will 25 oktober 2020 - 17:12

@hazel idd eerst aan het recept houden dan kan je een volgende keer altijd nog iets aanpassen aan je smaak.
Iedereen heeft zo z’n eigen recept
van hachee en dit is er een van.

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2020 - 12:01

Helemaal mee eens Will!

Reply
1 2 3 4