5,2K
Hacher
Dit Oud-Hollands stoofgerecht is gemaakt op basis van rundvlees, uien, bouillon, bloem en een tikkie zuur. Hachee, dat afgeleid is van het Franse woord hacher, wat ‘hakken’ betekent bestaat al sinds de Middeleeuwen. Een traditioneel Nederlands gerecht dat wordt geserveerd, zoals het hoort, met rode kool en aardappelpuree. Maar ook andere winterse groenten, hutspot of zelfs rijst zal heerlijk smaken bij dit malse stoofvlees. Daarnaast voegen we wat azijn toe om het vlees nog malser te maken.
31 reacties
Zo maak ik het… bijna 😉 Ik maak het in verhouding met veel meer uien en wij aten er van huis uit nooit rode kool bij. Maar inderdaad, een klein beetje azijn erdoor ennn… kruidnagel(poeder).
Leuk dat je de hachee bijna hetzelfde maakt Kitty! Zo heeft iedereen zijn eigen manier en wat je erbij eet. Wij vinden rode kool het lekkerst, maar kies vooral wat je zelf wil 🙂
Wat ik altijd zo vreemd vind met 2,5 /3 uur stoven in recepten, dat het nooit gaar is. Normaal zet ik stoofvlees uiterlijk om 12 uur op. Vandaag laat helaas, nou zo taai als wat na 3 uur stoven , dus ik stoof nog ff verder 😁 en wat zou ik verder verkeerd doen.
Dan staat het echt te laag! Het mag echt wel een beetje pruttelen anders wordt het nooit gaar
Bedankt voor dit recept. Wat een heerlijk gerecht was dit! Wij hebben genoten!
Leuk om te horen Cynthia! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Het allerbelangrijkste: Het vlees MOET tijdens het garen ALTIJD onder het vocht staan!!!!!
Dit is altijd noodzakelijk bij stoofgerechten. Indien het vlees tijdens het garen boven het vocht uitkomt zal het uitdrogen en wordt nooit meer zacht!! Beter teveel vocht gebruiken dan te weinig! Op deze manier kan het nooit mislukken. (Gepensioneerde slager).
Absoluut waar Ad! Bedankt voor je reactie
Heb me aan jullie recept gehouden! Het is HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK!!! Ik verander er niets aan!
Lekker makkelijk. Bedankt
Haha leuk om te horen Hazel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
@hazel idd eerst aan het recept houden dan kan je een volgende keer altijd nog iets aanpassen aan je smaak.
Iedereen heeft zo z’n eigen recept
van hachee en dit is er een van.
Helemaal mee eens Will!