Gravlaxsås
Dit Scandinavische aperitiefhapje betekent letterlijk ‘in de grond begraven zalm’. Gravad lax (of gravlax) werd in de middeleeuwen gemaakt zodat men de zalm langer kon bewaren. Eigenlijk bereiden wij in dit recept niet zozeer de zalm maar maken de saus (gravlaxsås) en serveren het met gerookte zalm op een toastje als borrelhapje. De dressing wordt aangemaakt met mosterd, dille en azijn. Makkelijk om te maken en ideaal voor tijdens de feestdagen of een ander gezellig samenzijn. Maar bovenal gewoon heel erg lekker!
7 reacties
Dit recept gemaakt, groot succes.
Zou dit recept maken als voorgerecht op een bord, hoeveel gerookte zalm per persoon aub?
Dan zou ik ongeveer 75-100 g per persoon rekenen!
Hoe lang kun je het sausje van te voren maken?
Je kan het wel een dag van tevoren maken hoor!
Kan je ook olijfolie gebruiken in plaats van zonnebloemolie?
Nee moet echt met zonnebloemolie 🙂