9,7K
Kidsproof
Als kind werd ik niet heel blij als mijn moeder spruitjes op tafel zette. Maar dat is tegenwoordig wel anders. Deze heerlijke ovenschotel met spruitjes en kip vindt echt iedereen lekker. De bitterheid die de spruitjes zo kenmerkt is een stuk minder doordat ze gekarameliseerd worden door de honing. Het enige dat je nodig hebt is een ovenschaal (en dus een oven). En als finishing touch roer je er een mengsel van balsamico-azijn met honing doorheen. Je begrijpt het, dit is het proberen waard voor de geen-spruitjes-liefhebbers. En meteen mooi meegenomen: kidsproof!
25 reacties
Wat een feest voor 5 personen!
Heb alles x2 gedaan, met een extra ui en 2 rode paprika’s erbij voor de kleur ook.
De kipfilet 24h gemarineerd (zoals jullie Saté Ajam) en apart afgemaakt op de contact-grill.
Perfecte combi van smaken!
Spruitjes waren er niet dus heb broccoli genomen en nog extra spekjes toegevoegd, 35 min in de oven en t smaakte heerlijk!
Wat lekker Melanie, leuk te horen dat het ook met broccoli kan! 🙂
Yummies wat een lekker recept. Ik had er zelf nog wat verse rozemarijn( had ik nog liggen) bij gedaan.Dank voor het recept, heerlijk gegeten?
Fijn dat ons recept in de smaak viel Gea! En lekker die extra toevoeging van rozemarijn, past er goed bij 🙂
Ik maak dit gerecht al voor de derde keer. Half uurtje in de oven en de gehalveerde spruitjes zijn gaar. Omdat wij geen vlees eten vervang ik de kip door vegetarische kip of quorn stukjes.
Leuk dat je het gerecht al zo vaak hebt gemaakt Win! En goed idee de vegetarische variant 🙂
Heerlijk gerecht spruitjes gekookt afgegoten en bij de marinade alleen door het vocht in de spruitjes word de marinade erg waterig wat kan ik hier aan doen ? Voor de rest heerlijk gegeten ik heb wel alles verdubbelt 3 keer dus kilo spruiten 4 personen ( grote eters heb ik 15 lepels olijf olie 9 lepels honing etc gedaan bedankt voor het delen van dot heerlijke gerecht 😘
Je hoeft de spruitjes niet voor te koken hoor! Als je bang bent dat ze niet gaar worden, kan je ze altijd halveren 🙂
Het was uiteindelijk heel lekker, maar 2 opmerkingen om het volgende keer nog geslaagder te krijgen: 1) vermeld in de ingrediëntenlijst misschien dat het om voorgekookte aardappelschijfjes gaat. Ik sneed gewoon aardappelen in schijfjes en die waren natuurlijk niet gaar.
2) 20 min in de oven is wel erg weinig. Ik proefde regelmatig en de schotel heeft in totaal 1u10min in de oven gestaan (hetelucht). Klein formaat spruitjes nochtans, gehalveerd. Dus erg laat gegeten, maar het was dus wel zeer lekker!
Fijn dat het uiteindelijk gelukt is Claire! Ik heb het direct in de ingrediëntenlijst aangepast. Het is afhankelijk van je oven, de een is wat sneller dan de ander. Bij jou duurde het wel heel lang, lastig te zeggen hoe dit komt. Maar goed om te horen dat het in de smaak viel 🙂