Home Vis Gegrilde tonijnsteak met een Japanse twist

Gegrilde tonijnsteak met een Japanse twist

door SmaakMenutie

Tonijnsteak met teriyakisaus

Tonijn. Eén van onze favoriete visjes. Super light en vol van smaak. En díe kleur! Het lekkerst als ‘ie goed gegrild maar van binnen nog mooi rosé is. Dit recept hebben we een Japanse twist gegeven door het te marineren in sojasaus. Extra lekker door het op te dienen met een zelfgemaakte teriyaki saus.

Bij tonijnsteak kan je heel goed risotto serveren. Zeekraal past altijd goed bij tonijn, vandaar dat we dit hebben verwerkt in de risotto. Een rolletje zoetzure komkommer maakt het geheel helemaal af!

Gegrilde tonijnsteak

Gegrilde tonijnsteak

Tonijn. Eén van onze favoriete visjes. Super light en vol van smaak. En díe kleur! Het lekkerst als ie goed gegrild maar van binnen nog mooi rosé is. Dit recept hebben we een... Vis Gegrilde tonijnsteak met een Japanse twist European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr tonijn (ca. 125 gr per persoon)

Voor de marinade:
2 el sojasaus (Kikkoman)
2 el olijfolie
1 el (bruine) suiker
1/2 tl knoflookpoeder
Beetje citroensap (optioneel)

Zo maak je het

Zorg dat je twee mooie gelijke stukken tonijn hebt. Niet te dun, maar liever wat dikkere stukjes. Afhankelijk van wat je erbij eet is ongeveer 125-130 gr per persoon voldoende. Is je tonijn te dun, dan gaart hij te snel en blijft hij niet mooi rosé van binnen.

  • Meng met een garde 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 el (bruine) suiker, 1/2 tl knoflookpoeder en een scheutje citroensap tot een gladde marinade.
  • Dep de tonijn met keukenpapier droog en leg de stukken tonijn in de marinade. Laat minstens 30 minuten marineren. Kies je er voor om de tonijn direct na 30 minuten te grillen, dan is het niet nodig om de tonijn in de koelkast te plaatsen. Marineer je de tonijn liever wat langer? Plaats hem dan in de koelkast en haal hem er minstens een kwartier voor het grillen uit. Zo kan de tonijn mooi op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm een (grill)pan op hoog vuur tot hij goed heet is. Leg de tonijn in de pan (zonder olie). Als het goed is sist de tonijn in de pan. Draai af en toe om. De tonijn is goed als hij circa 4-5 minuten gegrild is. Heb je de tonijn liever doorgegaard dan houd je hem minstens 8 minuten in de pan.

TIP

Zorg dat je tonijn op kamertemperatuur is dan gaart hij sneller en gelijkmatiger en is hij van binnen ook goed warm!