Home Brunch en lunchGegrilde sandwich caprese

Gegrilde sandwich caprese

door SmaakMenutie
Gegrilde sandwich caprese

Klassieke combinatie

Sommige gerechten laten zien dat je niet veel nodig hebt om iets bijzonders op tafel te zetten.

De klassieke salade caprese is daar het perfecte voorbeeld van. Oorspronkelijk komt deze combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum uit het zonnige eiland Capri (vandaar de naam). Het is een gerecht dat draait om pure smaken. Denk aan de frisheid van rijpe tomaten, de zachte romigheid van mozzarella en het kruidige accent van basilicum.

Van salade naar sandwich

Waar de traditionele caprese vaak wordt geserveerd als salade, voegen wij er vandaag een knapperige twist aan toe. We maken namelijk een gegrilde sandwich caprese. Tussen twee sneetjes brood leggen we plakjes tomaat en mozzarella en een laagje groene pesto.

Sandwich caprese

Een klein beetje mayonaise geeft de sandwich een romig laagje. De tomaten besprenkelen we met een beetje balsamicoazijn en zeezout, dat haalt hun volle smaak naar boven. Vervolgens gaat alles tussen de contactgrill, of eventueel in de oven.

Perfect comfortfood, snel en vegetarisch

Binnen een kwartier staat er een warme sandwich op tafel die van buiten krokant is en van binnen heerlijk zacht en smeltend. We raden aan om het brood eerst even te roosteren als het erg vers is, zodat het niet te zacht blijft tijdens het grillen.

Deze gegrilde sandwich caprese is volledig vegetarisch. Serveer de sandwich ook eens met wat huisgemaakte frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Gegrilde sandwich caprese

Gegrilde sandwich caprese

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 4 boterhammen naar keuze
  • 4 el groene pesto
  • 2 el mayonaise
  • Balsamico azijn

Zo maak je het

  • Snijd 2 tomaten in redelijk dikke plakken. Leg ze in een bakje en besprenkel ze met balsamico azijn. Voeg ook wat zeezout toe.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  • Besmeer de boterhammen met mayonaise en vervolgens met pesto. Beleg met de mozzarella en tomaat.
  • Je kan de sandwich tussen een contactgrill doen (het makkelijkst), maar ook bijvoorbeeld in de oven. Als je heel vers brood hebt dan raad ik je aan om het brood eerst even te roosteren zodat het wat minder zacht is.

Gegrilde sandwich caprese

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Sjaak 29 mei 2024 - 08:30

De gegrilde sandwich is voor herhaling vatbaar.Zeer smakelijk.

Reply

Reacties