Klassieke combinatie
Sommige gerechten laten zien dat je niet veel nodig hebt om iets bijzonders op tafel te zetten.
De klassieke salade caprese is daar het perfecte voorbeeld van. Oorspronkelijk komt deze combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum uit het zonnige eiland Capri (vandaar de naam). Het is een gerecht dat draait om pure smaken. Denk aan de frisheid van rijpe tomaten, de zachte romigheid van mozzarella en het kruidige accent van basilicum.
Van salade naar sandwich
Waar de traditionele caprese vaak wordt geserveerd als salade, voegen wij er vandaag een knapperige twist aan toe. We maken namelijk een gegrilde sandwich caprese. Tussen twee sneetjes brood leggen we plakjes tomaat en mozzarella en een laagje groene pesto.

Een klein beetje mayonaise geeft de sandwich een romig laagje. De tomaten besprenkelen we met een beetje balsamicoazijn en zeezout, dat haalt hun volle smaak naar boven. Vervolgens gaat alles tussen de contactgrill, of eventueel in de oven.
Perfect comfortfood, snel en vegetarisch
Binnen een kwartier staat er een warme sandwich op tafel die van buiten krokant is en van binnen heerlijk zacht en smeltend. We raden aan om het brood eerst even te roosteren als het erg vers is, zodat het niet te zacht blijft tijdens het grillen.
Deze gegrilde sandwich caprese is volledig vegetarisch. Serveer de sandwich ook eens met wat huisgemaakte frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd.

1 reactie
De gegrilde sandwich is voor herhaling vatbaar.Zeer smakelijk.