Home Salades en soepen Garnalensalade

Garnalensalade

zonder mayo!

door SmaakMenutie
Garnalensalade

Net zo romig

Wie kent ze niet, de voorverpakte sandwich salades uit de supermarkt. Lekker op een broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel. Alleen jammer dat er altijd zoveel mayonaise en andere toevoegingen in zitten. Daarom maken we vandaag onze favoriet gewoon zelf: garnalensalade. Net zo romig en heerlijk fris dankzij de dille. Je kan Hollandse garnalen gebruiken maar kleine cocktailgarnalen zijn ook prima.

Garnalensalade

Garnalensalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g Hollandse (of cocktailgarnalen)
  • 75 g zure room
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 teen knoflook
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en doe daar 100 g Hollandse of cocktailgarnalen in. Snijd een halve rode ui ragfijn en voeg deze ook toe. Samen met een ragfijn gesneden 1/2 teen knoflook.
  • Voeg ongeveer 75 g zure room toe en een klein handje verse dille. Tot slot een snufje zout en peper en nu alles goed mengen met elkaar.
  • Optioneel kan je een heel klein scheutje citroensap toevoegen om het wat dunner te maken. Eet smakelijk!

Ingrediënten garnalensalade Garnalensalade makenGarnalensalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Laura 21 april 2019 - 21:19

Ik houd normaal niet zo van rauwe uitjes maar deze was erg lekker, bedankt.
Groetjes Laura

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 15:43

Leuk te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply