Rijke smaak
Het nadeel van tjap tjoy van de afhaalchinees is dat het vaak veel te ver doorgekookt is en drijft in (te) zoute saus. Daarom hierbij de échte tjap tjoy zoals ik hem leerde maken tijdens een Chinese kookworkshop. Lekkere knapperige groenten met een rijke smaak dankzij de gedroogde shiitake en de subtiele smaak van de oestersaus, verse gember en sesamolie. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch vleesgerecht.
Ben jij trouwens voornemens om naar China af te rijzen om daar de echte Chinese tjap tjoy te proeven? Vergeet dan niet tijdig een visum voor China te regelen want afreizen naar dit enorme land gaat niet zo eenvoudig als in het vliegtuig stappen naar Spanje 😉
31 reacties
Mijn lievelings gerecht, en als er wat over is wat groentebouillon er bij, en dan heb je een lekker soepje de volgende dag.
Leuk om te horen Irene! En wat een goed idee om er een soepje van te maken 🙂
Kun je ook verse shii-takes gebruiken.
Jazeker!
Dit was super!!! Voor herhaling vatbaar?
Leuk om te horen Marianne! Fijn dat onze tjap tjoy in de smaak viel 🙂
Goedemorgen,
Mijn vrouw is gek op kip knoflook van de Chinees, maar ik kan nergens een goed recept vinden hiervoor. Kunnen jullie hier mee helpen?
Ik zie het graag komen.
Peter
Hallo Peter, eerlijk gezegd kennen wij het niet. Hoe noemen ze het recept bij de Chinees?
Gewoon kip knoflook
Dezega ik vandaag maken ziet er heerlijk uit ik gebruik dan vegetarische oestersaus dank je wel voor delen
Lekker Eveliene! Met de vegetarische oestersaus heb je inderdaad een 100% vegetarische maaltijd. Uiteraard graag gedaan en alvast eet smakelijk! 🙂
mm, dit was wel een beetje jammer, mijn gezin was er niet dol op… “niet vies, maar ook niet heel lekker”. Tja, en daar doe je natuurlijk niet al die moeite voor… snik 😉
Jammer Marjon! Smaken verschillen uiteraard. Wij vonden het heel erg lekker, maar het is net wat je gewend bent. Volgende keer beter 🙂