Home <30 minuten Sticky chicken wrap

Sticky chicken wrap

met frisse coleslaw

door SmaakMenutie
Sticky chicken coleslaw wrap

Comfortfood met een twist

In de categorie “niet per se gezond, maar wél ontzettend lekker” hebben we vandaag een absolute favoriet: sticky chicken wrap met coleslaw.

Malse stukjes kipdijfilet in een zoet-pittige marinade, gecombineerd met een frisse, knapperige koolsalade. Het soort gerecht waar je handen vies van worden – en dat is precies de bedoeling.

Sticky chicken

Deze wraps zijn doordeweeks snel te maken, maar misstaan ook niet op een relaxte zaterdagavond met vrienden. Binnen een half uur staat er iets op tafel dat veel meer indruk maakt dan de bereidingstijd doet vermoeden.

Kip wrap ingrediënten

De kip: sticky, mals en vol smaak

Het geheim van deze wraps zit voor een groot deel in de kip. We gebruiken kipdijfilet, omdat die nét wat malser blijft dan kipfilet. De marinade is simpel en super lekker, namelijk een combinatie van ketjap manis, tomatenketchup, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf cayennepeper (of een theelepel sambal als je wat meer pit wilt).

Sticky kip maken

De kip hoeft bovendien niet uren in de marinade te liggen. Zodra alles goed gemengd is maak je ondertussen de coleslaw (of gebruik kant-en-klare) en dan kan de pan op het vuur. In zo’n 12 tot 15 minuten bakken wordt de saus langzaam stroperig en kleeft die heerlijk aan de kip. Sticky perfection!

Zelf coleslaw maken is makkelijker dan je denkt

Coleslaw is meer dan zomaar een bijgerecht. Het is fris, knapperig en een perfecte tegenhanger van de zoete kip. En zelfgemaakt is het écht stukken lekkerder dan de supermarktvariant. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: witte kool (of spitskool), wortel, rode ui en een simpele dressing van mayonaise, witte wijnazijn citroensap en een snufje suiker. En voeg eventueel een beetje mosterd toe voor wat pit.

Amerikaanse koolsla
Frisse zelfgemaakte coleslaw

Het geheim? Alles zo fijn mogelijk snijden of raspen en de dressing even laten intrekken. Zo trekt de smaak goed in de kool en krijgt de salade die romige structuur die zo goed samengaat met de kip.

Opbouwen en beleggen

Zodra de kip plakkerig en goudbruin is, en de coleslaw lekker fris op smaak, is het tijd om te bouwen. Neem grote wraps (meer ruimte = meer vulling), leg er een flinke lepel coleslaw op en verdeel er een royale portie sticky chicken over.

Chicken wrap

Vouw de onderkant van de wrap naar binnen, rol hem strak op, en klaar. Of snijd hem schuin door en serveer hem opengeklapt.

Vol van smaak en zonder gedoe

Deze sticky chicken wrap met coleslaw is zo’n (comfortfood)gerecht waar alles klopt: lekker malse kip, een zoete en tikkie pittige saus, frisse crunch van de rauwkost en natuurlijk een zachte wrap die alles samenhoudt. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd waar je weinig gedoe bij wilt, maar wél veel smaak.

O ja, en laat het keukengerei maar in de kast liggen – je hebt aan een pan, een kom en een snijplank genoeg. En het allerbelangrijkste… zorg dat je genoeg maakt. Want een tweede wrap is eigenlijk onvermijdelijk.

Sticky chicken coleslaw wrap

Sticky chicken wrap met coleslaw

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 69 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 4 wraps
  • 4 el ketjap
  • 2 el ketchup
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper (of 1 tl sambal oelek)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Bakje coleslaw (of maak deze zelf)

Zo maak je het

  • Snijd 400 g kipdijfilet in hapklare stukjes. Voeg 1 tl paprikapoeder toe samen met 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine suiker en een 1/2  tl cayennepeper (of 1 tl sambal). Meng even goed met het vlees.
  • Voeg vervolgens 4 el ketjap en 2 el ketchup toe en roer het geheel al omscheppend goed door elkaar zodat de marinade goed in kan trekken. Zet even weg en maak ondertussen de coleslaw of gebruik kant-en-klare.
  • Bak de kip inclusief de marinade op halfhoog vuur terwijl je geregeld roert. Na 12-15 minuten zal je zien dat de marinade langzaam is opgenomen door de kip en je 'sticky' stukjes kip hebt.
  • Neem een wrap en beleg royaal met coleslaw en een deel van de kip. Eet smakelijk!

Sticky chicken coleslaw wrap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

23 reacties

Cocky 26 juli 2021 - 19:02

Super simpel om te maken en heel erg lekker. Dank je voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 27 juli 2021 - 09:07

Dat vinden we heel leuk om te horen Cocky, fijn dat je van de wrap genoten hebt! 🙂

Reply
Anja 13 juni 2021 - 08:59

Het was heerlijk!
Jullie hebben lekkere recepten die goed lukken.
Gr. Anja

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:35

Leuk te horen Anja, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Sylvia 12 juni 2021 - 14:55

Super snel en super lekker is deze ook weer!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:35

Leuk te horen Sylvia! 🙂

Reply
Jeanet 27 juni 2021 - 08:18

Wat is dit smullen zeg , onze gasten waren er ook helemaal weg van. Een top recept !

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:24

Leuk om te horen Jeanet, fijn dat iedereen van de wrap genoten heeft 🙂

Reply
Tina 13 juni 2020 - 11:38

Dit recept is één van onze favorieten (van al jullie recepten deze het vaakst gemaakt). De combinatie van de tortilla met de zoete stukjes kip en de knapperige frisse coleslaw echt erg lekker. Ook een handig recept om aan groepen voor te zetten. Voor de visite komt zorg ik dat de saus voor de kip en de marinade voor de coleslaw in de koelkast klaar staan, de witte kool en de julienne wortels koop ik wel voorgesneden. Zo hoef ik maar kort in de keuken te staan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:35

Leuk dat dit een van je favoriete recepten is! Zelf maken we ‘m ook nog regelmatig. En inderdaad, je kan al veel voorwerk doen zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan als je gasten hebt. Bedankt voor je leuke reactie! 🙂

Reply
Mariska 26 september 2017 - 10:57

Super lekker! De combi is geweldig en coleslaw koop ik vanaf nu ook niet meer in een bakje; deze is veel lekkerder! 🙂

Reply
SmaakMenutie 26 september 2017 - 16:49

Hoi Mariska, leuk om te horen! En inderdaad, de zelfgemaakte coleslaw is véél lekkerder dan de voorverpakte 😉

Reply
1 2 3