Nederlands tintje
Weer zo’n wereldgerecht wat je vast wel kent van de bekende pakjes uit de supermarkt. Wij maken vandaag de échte Zuid-Afrikaanse. Die is net even anders maar wel veel lekkerder dan de ‘kant-en-klare’. Wist je trouwens dat dit gerecht een Nederlands tintje heeft? Al in de 17e eeuw namen de Nederlanders een soortgelijk recept mee naar de Kaap in Zuid-Afrika tijdens de VOC-periode. Zij wisten namelijk toen al hoe je een lekkere kerrieschotel moest maken. Destijds werd overigens vooral varkensvlees of schapenvlees gebruikt. Wij gebruiken rundergehakt, maar je kan ook lamsgehakt gebruiken. Voeg trouwens gerust nog een fijn gesneden appeltje toe. Okee, aan de slag!
42 reacties
Echt een super lekker gerecht. Wij zijn fan!
Leuk Nathalie! 🙂
Mijn man is gedeeltelijk opgegroeid in SA en vond dit de lekkerste bobotie die hij ooit gegeten heeft. Hij kan t weten;) was heerlijk met sperzieboontjes en couscous erbij. Complimenten voor jullie!
Een groter compliment kunnen we niet krijgen, dankjewel! Leuk om te horen 🙂
Staat in de oven, heb als extra nog een grote appel toegevoegd, gewoon omdat wij dat nu eenmaal lekker vinden. Ben benieuwd vanavond
Mmm ja lekker, vooral toevoegen! Viel het in de smaak? 🙂
Hallo! Tof recept 🙂 Klein vraagje: hoe hard moet je het brood knijpen? Moet je echt kracht zetten of wordt het dan te “dicht”? Groetjes!
Thanks Sam! Je moet niet te hard knijpen, maar gewoon zachtjes knijpen zodat het vocht eruit loopt. Succes en alvast eet smakelijk!
Ik vond het heerlijk, mijn man had iets pittiger verwacht na de geuren die uit de keuken kwamen, niet de zoete smaak van dit gerecht.
Het enige wat ik minder vond was de combinatie met rijst. Hebben jullie een andere suggestie, mijn man dacht zoete aardappel, maar die combinatie geeft te weinig contrast denk ik, allebei zoet. Wat denken jullie van gewone aardappels? Ik heb nog 2 porties over, dus ik ben in voor een ander gerecht erbij.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Ria! De mango chutney en jam zorgt echt voor de zoete smaak, zoals het ‘hoort’. Je zou er bijvoorbeeld ook sperzieboontjes bij kunnen maken. Maar gewone aardappels zou ook moeten kunnen 🙂 Geniet ervan!
Ik heb gerecht gegeten met orzo (kleine pasta met formaat van rijst).
Heerlijk gerecht
Fijn dat ons recept in de smaak viel Brigitte! Nooit geprobeerd met orzo maar klinkt goed 🙂
Wat een heerlijk recept! Voor de derde keer in de oven nu. Wel een vraag, heb jullie een tip als vervanging voor het brood voor als het glutenvrij moet zijn?
Je kan er ook een ” Pie ” van maken
Kan ik de mangochutny vervangen door alleen abrikozen jam bijv??
Oeh, ik heb eerlijk gezegd geen idee wat dat met de smaak doet Eva!
Ziet er heerlijk uit! Die komt op tafel van de week.. oh ja, het witte brood staat niet bij de ingrediënten ?
Leuk Sanneke, laat het smaken! En thanks voor je oplettendheid, ik heb het ertussen gezet 🙂
Het was heerlijk! Dank jullie wel?
Fijn dat de bobotie in de smaak viel!
Wat een heerlijk recept! Voor de derde keer in de oven nu. Wel een vraag, heb jullie een tip als vervanging voor het brood voor als het glutenvrij moet zijn?