Home Desserts en taarten Blauwe bessen taartje

Blauwe bessen taartje

met Oreo bodem!

door SmaakMenutie
Blauwe bessen taartje

No bake

Al eerder maakten we een heerlijke aardbeientaart met Oreo bodem. Nu gaan we voor eenpersoons taartjes met dezelfde bodem maar dan met blauwe bessen en meringue. Lekker als traktatie of serveer het als dessert!

Blauwe bessen taartje

Blauwe bessen taartje met Oreo bodem

Print dit recept
Personen: 5 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g (magere) kwark
  • 150 g kristalsuiker
  • 70 g roomboter
  • 50 g poedersuiker
  • 5 gelatineblaadjes
  • 2 eieren
  • 1 pak Oreo koekjes
  • 1 zakje klopfix (optioneel)
  • Bakje blauwe (bos)bessen

Zo maak je het

  • Verkruimel de Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de kom van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 70 g roomboter in een pannetje (niet laten koken). Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Zet even weg in de koeling.
  • Week ondertussen 5 gelatineblaadjes ca. 5 minuten in een kommetje met 3 el water. Knijp na 5 minuten de gelatine blaadjes goed uit en verwarm ze met een klein beetje water op laag vuur in een pannetje totdat het een vloeibaar mengsel is. Haal van het vuur.
  • Meng 250 g kwark, 250 g mascarpone, 100 g kristalsuiker en een zakje klopfix (zorgt voor extra stevigheid) met een garde stevig door elkaar. Als je een keukenmachine hebt is het natuurlijk nog makkelijker. Voeg het gelatine mengsel toe en roer nogmaals goed door elkaar.
  • Neem een stuk bakpapier en een kookring van ca 7 cm. Haal het Oreo-mengels uit de koeling en vul de kookring met 1/5 deel van het mengsel. Druk goed aan. Haal de kookring voorzichtig los en herhaal 4 keer zodat je 5 bodempjes hebt. Spoel elke keer de kookring even schoon voor het mooiste resultaat.
  • Meng door het mascarpone-kwark mengsel voorzichtig enkele blauwe besjes. Plaats de kookring weer om een oreo-bodempje en vul met het mengsel tot ze bijna gevuld zijn (je hoeft het niet hard aan te drukken). Herhaal dit ook 4 keer. Je hebt dan 5 taartjes. Laat ze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Eigenlijk heb je nu al mooie eenpersoonstaartjes. Maar wij hebben ze nog extra afgemaakt met meringueschuim.
  • Voor de meringue meng je (liefst met een keukenmachine) 2 eiwitten met 50 g kristalsuiker stevig door elkaar. Voeg stapsgewijs de poedersuiker toe. Je kan het zo zoet maken als je zelf wilt.
  • Bedek het taartje met het eiwit en brandt met een crème brûlée brander tot het mooi goudbruin is. Decoreer met wat extra blauwe besjes en tada: een toetje waar je indruk mee maakt!

Blauwe bessen taartjeBlauwe bessen taartje recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Le-fleur 23 december 2021 - 13:43

Wat zijn deze leuk! Kan ik ze 3 dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren? Of worden ze dan zacht?

Reply
SmaakMenutie 23 december 2021 - 15:02

Leuk! 3 dagen is wel heel veel, maar je zou bijvoorbeeld wel het taartje een dag van tevoren kunnen maken en de meringue op de dag zelf. Succes!

Reply