Home Borrelhapjes en sausjes BBQ pulled chicken nacho’s

BBQ pulled chicken nacho’s

door SmaakMenutie
Bbq pulled chicken nacho's

Perfecte combinatie

Tijdens een van onze reizen door Amerika ontdekten we een snack die sindsdien een vaste favoriet is geworden: BBQ pulled chicken nacho’s.

We bestelden ze als borrelhapje, maar kregen een portie die zo gigantisch was dat we die avond geen diner meer nodig hadden. Niet dat we daar rouwig om waren, want deze nacho’s waren zó lekker dat we er niet van konden afblijven. De perfecte combinatie van knapperige tortillachips, malse pulled chicken, rokerige barbecuesaus en gesmolten kaas zorgde voor een heerlijke smaakbeleving.

Nacho ovenschotel pulled chicken

Zelf maken of lekker lui?

Het mooie aan dit gerecht is dat je het zo eenvoudig of uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Voor de snelle en makkelijke versie kies je een kant-en-klare barbecuesaus. Maar wie echt all-in wil gaan, maakt een homemade barbecuesaus met ketchup, citroensap, basterdsuiker en een mix van kruiden. Het kost wat extra tijd, maar geloof ons: het is de moeite waard. Door de kip langzaam te garen in een kruidige barbecuesaus krijg je boterzacht vlees dat perfect op smaak is.

Barbecuesaus
Homemade barbecuesaus

In laagjes

Een ovenschaal BBQ pulled chicken nacho’s maak je in lagen. Begin met een royale hoeveelheid tortillachips, verdeel daarover de sappige pulled chicken in barbecuesaus. Daarbovenop komt een flinke laag geraspte kaas – cheddar is een klassieker, maar een mix van kazen werkt ook geweldig. Even in de oven tot de kaas bubbelt en dan afmaken met toppings als jalapeño, lente-ui, avocado en een klodder zure room.

Pulled chicken bbq recept

Mexicaans biertje

Om deze overheerlijke nacho’s compleet te maken, schenk je er een lekker Mexicaans biertje bij. Denk aan een verfrissende Corona met een schijfje limoen of een Modelo Especial. De lichte en frisse smaken van het bier vormen een perfect contrast met de hartige, rokerige smaak van de nacho’s. Dus nodig vrienden uit, zet een schaal nacho’s op tafel en geniet. Mmmm!

Bbq pulled chicken maken
Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nachos

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet (2 stuks)
  • 150 g tortilla chips (1 zak)
  • 125 g zure room
  • 100 g geraspte cheddar kaas
  • 250 ml barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 jalapeño peper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen de kipfilet in een pannetje water in circa 12-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar in reepjes.
  • Snipper ondertussen 1 (kleine) rode ui en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes. Rasp ook ongeveer 100 g cheddar kaas. Tenzij je natuurlijk een kant-en-klaar zakje hebt gekocht.
  • Neem een koekenpan en fruit het gesnipperde rode uitje even aan in een beetje (olijf)olie. Voeg de pulled chicken toe samen met een snuf peper en zout.
  • Voeg nu ook 250 ml barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal (of ovenbestendige pan) en bedek de bodem van de pan of ovenschaal met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens de helft van de kip in barbecuesaus toe gevolgd door een laagje geraspte kaas.
  • Herhaal deze stap nog een keer en plaats het geheel circa 12-15 minuten in de oven. Serveer met de lente-ui, zure room en eventueel jalapeño peper.

Pulled chicken bbq

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

20 reacties

Yvonne 25 april 2020 - 21:58

Ik heb dit vandaag gemaakt,het was erg lekker ook makkelijk om te maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:08

Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne, leuk om te horen 🙂

Reply
Nicole 6 juni 2020 - 15:27

Heerlijk! Makkelijk en snel en heerlijk met warm weer.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:37

Fijn dat het recept een succes was Nicole, leuk!!

Reply
Eveline 7 juni 2020 - 16:34

Het was echt heerlijk. Deze gaan wij vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:38

Fijn om te horen Eveline, bedankt voor je reactie! 🙂

Reply
Tina 13 juni 2020 - 10:57

Dit recept staat bij ons met regelmaat op tafel, echt heerlijk! Als er vrienden of familie blijven eten is dit ook één van mijn favoriete recepten om te maken, je hoeft niet lang in de keuken te staan en het valt altijd goed in de smaak! Staat in de top 3 van mijn jongste zoon 🙂

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:27

Dat horen we graag Tina, leuk! Wij maken dit zelf ook vaak voor onze gasten, om dezelfde redenen! 🙂

Reply
Thea 22 september 2020 - 15:18

We hebben dit recept een paar keer gemaakt (met het recept voor barbecuesaus) en vinden het superlekker. We doen alleen de tortillachips er niet bij in maar los in de oven in een schaal zodat ze heerlijk knapperig blijven.

Reply
SmaakMenutie 23 september 2020 - 08:57

Goed idee om de tortillachips apart te doen, ook lekker! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Hans 15 november 2020 - 19:36

Heerlijk recept, zeker als je ook de bbq saus zelf maakt! Gaan we vaker maken. Dankjewel.

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:20

Fijn dat het recept in de smak viel Hans! En leuk dat je de bbq saus zelf hebt gemaakt, heel goed 🙂

Reply
Tom 24 januari 2021 - 10:33

Gisteren gemaakt tijdens de eerste avond klok 😉
Echt super lekker, lekkerste nacos die ik ooit heb gehad 👍

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:44

Een mooi moment om ze te maken Tom! En bedankt voor het compliment, leuk om te horen 🙂

Reply
brad 15 februari 2021 - 17:29

erg lekker was echt super smullen makkelijk ook ik doe er wel altijd een 2de schaal met alleen de chips en kaas zodat je zeker genoeg hebt en kan blijven smullen

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 10:37

Fijn dat ze in de smaak vielen Brad, dat horen we graag! 🙂

Reply
Sylvia 14 augustus 2021 - 19:35

Dit is zooooo’n heerlijk gerecht. Vorige week voor het eerst gemaakt en vanavond tijdens voetbal kijken gaat de volgende schaal in de oven 😋. Nadeel: ik mag de nacho’s niet meer anders maken van de 4 mannen in huis

Reply
SmaakMenutie 16 augustus 2021 - 11:16

Haha wat vervelend! 😉 Leuk om te horen Sylvia dat jullie zo van deze nacho’s genieten!

Reply
Magda van Doesburg 16 oktober 2022 - 10:14

Magda
Dat ziet er lekker uit ga het uitproberen

Reply
Marleen 28 oktober 2024 - 06:44

Ga zo maken worden de nacho’s niet zacht ?

Reply