Home Borrelhapjes en sausjes BBQ pulled chicken nacho’s

BBQ pulled chicken nacho’s

door SmaakMenutie
Bbq pulled chicken nacho's

Perfecte combinatie

Tijdens een van onze reizen door Amerika ontdekten we een snack die sindsdien een vaste favoriet is geworden: BBQ pulled chicken nacho’s.

We bestelden ze als borrelhapje, maar kregen een portie die zo gigantisch was dat we die avond geen diner meer nodig hadden. Niet dat we daar rouwig om waren, want deze nacho’s waren zó lekker dat we er niet van konden afblijven. De perfecte combinatie van knapperige tortillachips, malse pulled chicken, rokerige barbecuesaus en gesmolten kaas zorgde voor een heerlijke smaakbeleving.

Nacho ovenschotel pulled chicken

Zelf maken of lekker lui?

Het mooie aan dit gerecht is dat je het zo eenvoudig of uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Voor de snelle en makkelijke versie kies je een kant-en-klare barbecuesaus. Maar wie echt all-in wil gaan, maakt een homemade barbecuesaus met ketchup, citroensap, basterdsuiker en een mix van kruiden. Het kost wat extra tijd, maar geloof ons: het is de moeite waard. Door de kip langzaam te garen in een kruidige barbecuesaus krijg je boterzacht vlees dat perfect op smaak is.

Barbecuesaus
Homemade barbecuesaus

In laagjes

Een ovenschaal BBQ pulled chicken nacho’s maak je in lagen. Begin met een royale hoeveelheid tortillachips, verdeel daarover de sappige pulled chicken in barbecuesaus. Daarbovenop komt een flinke laag geraspte kaas – cheddar is een klassieker, maar een mix van kazen werkt ook geweldig. Even in de oven tot de kaas bubbelt en dan afmaken met toppings als jalapeño, lente-ui, avocado en een klodder zure room.

Pulled chicken bbq recept

Mexicaans biertje

Om deze overheerlijke nacho’s compleet te maken, schenk je er een lekker Mexicaans biertje bij. Denk aan een verfrissende Corona met een schijfje limoen of een Modelo Especial. De lichte en frisse smaken van het bier vormen een perfect contrast met de hartige, rokerige smaak van de nacho’s. Dus nodig vrienden uit, zet een schaal nacho’s op tafel en geniet. Mmmm!

Bbq pulled chicken maken
Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nachos

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet (2 stuks)
  • 150 g tortilla chips (1 zak)
  • 125 g zure room
  • 100 g geraspte cheddar kaas
  • 250 ml barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 jalapeño peper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen de kipfilet in een pannetje water in circa 12-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar in reepjes.
  • Snipper ondertussen 1 (kleine) rode ui en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes. Rasp ook ongeveer 100 g cheddar kaas. Tenzij je natuurlijk een kant-en-klaar zakje hebt gekocht.
  • Neem een koekenpan en fruit het gesnipperde rode uitje even aan in een beetje (olijf)olie. Voeg de pulled chicken toe samen met een snuf peper en zout.
  • Voeg nu ook 250 ml barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal (of ovenbestendige pan) en bedek de bodem van de pan of ovenschaal met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens de helft van de kip in barbecuesaus toe gevolgd door een laagje geraspte kaas.
  • Herhaal deze stap nog een keer en plaats het geheel circa 12-15 minuten in de oven. Serveer met de lente-ui, zure room en eventueel jalapeño peper.

Pulled chicken bbq

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

20 reacties

Marleen 28 oktober 2024 - 06:44

Ga zo maken worden de nacho’s niet zacht ?

Reply
1 2 3