Home Erik's Asia Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

door SmaakMenutie
Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Zuid-Amerika meets Azië

Mmmm! Dit is toch lekker joh. Heerlijke malse biefstukreepjes in sojasaus met rijst, paprika, lente ui en een vleugje limoen. In deze wrap ontmoeten Zuid-Amerika en Azië elkaar. En dat allemaal in één hap. Echt comfort food. En weet je wat nou zo lekker is? Je zet het binnen een half uurtje op tafel. Eet het lekker met extra chilisaus en het genieten kan beginnen!

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk(puntjes)
  • 200 g witte rijst
  • 70 ml sojasaus
  • 4 tortilla wraps
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 el maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Chilisaus

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de verpakking (of gebruik de rijststomer (tip!)).
  • Snijd 1 gele en 1 rode paprika in reepjes. Doe het zelfde met 1 (kleine) komkommer. Snijd een bosje lent-ui in ringetjes.
  • Snijd 300-350 gr biefstuk in reepjes. Of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes. Bestrooi de stukjes biefstuk rondom met 1 flinke el maizena. Goed mengen.
  • Maak in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Neem een wok en bak de paprika 2-3 minuten rondom aan in een scheutje olie. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Bak de biefstukpuntjes rondom op (middel)hoog vuur bruin in dezelfde pan. Let op! Maximaal 2-3 minuten. Anders wordt de biefstuk taai.
  • Voeg nu de zojuist gemaakte sojasaus toe en laat het geheel al roerende inbinden. Dit zal vrij snel gaan.
  • Neem een wrap en beleg met komkommer, de paprika, lente-ui, een flinke klodder chilisaus, rijst en tot slot met de biefstukpuntjes. Vouw de wrap dicht met behulp van aluminiumfolie. Mmmm! Eet smakelijk.

Aziatische wrap ingrediënten Biefstukreepjes in maizena en sojasaus Biefstuk in sojasaus Aziatische wrap beleggen Oosterse wrapAziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Chantalle 26 juni 2020 - 17:33

Die saus jammie. Koud ook lekker.
Ik kook nu alleen vAn deze site en mijn kids zijn super blij. Dit is tot nu toe 1 van mijn favorieten. De kids zijn gek op de nasi goring, elke dag weer een feestje op tafel. Bedankt mannen

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:02

Leuk om te horen Chantalle! Fijn dat ook de kids happy zijn met onze recepten 🙂

Reply
Jannette 4 juli 2020 - 21:26

Vanavond geprobeerd, heeeerlijk

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2020 - 13:26

Dat horen we graag Jannette, leuk!!

Reply
Reshma 7 oktober 2021 - 17:08

Welke sojasaus heb je gebruik?
Groetjes Reshma

Reply
SmaakMenutie 8 oktober 2021 - 11:19

Wij hebben de sojasaus van Kikkoman (met de rode dop) gebruikt! Maar in principe maakt het niet heel veel uit, zolang het maar zout is 🙂

Reply
Ronald 20 januari 2022 - 10:44

Sojasaus van Tomasu is helemaal heerlijk!
Dag is sojasaus uit NL waar de Japanners en andere Aziaten jaloers op zijn.

Reply
joop 22 november 2021 - 13:09

Recept ziet er goed en lekker uit ,maar kunnen we ok iets ander nemen dan bief.
hoor het graag

Reply
SmaakMenutie 6 december 2021 - 10:49

Ja hoor, dat kan! Ik zou dan kip gebruiken. Wel iets langer aanbakken dan 🙂

Reply
Lin 15 januari 2022 - 22:17

Zou het ook lekker zijn met bieflappen?
Ik neem aan dat er niet veel verschil is, anders ga ik hem met kip proberen! Nu al zin in morgen! 😂

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2022 - 11:05

Ja hoor dat kan! 🙂

Reply