We hebben er weer eentje: een heerlijk Aziatisch recept dat je binnen 30 minuten op tafel zet. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of als je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Wij kozen voor Aziatische wokgroenten, maar kies vooral voor wat je lekker vindt. Hartstikke handig, want het meeste is zelfs al gesneden. Dankzij de Chinese kookworkshop van vorig jaar weet ik nu hoe je écht moet wokken. Check de video hieronder maar!
Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 2 el oestersaus door de stukjes kip heen. Zet even weg.
Snijd een teentje knoflook fijn en snijd tevens de lente-ui alvast in ringetjes. Kneus ook de sereh en snijd deze ragfijn.
Neem de wok en verwarm een goede scheut olie. Bak de stukjes kip nu op middelhoog vuur in circa 3 minuten per kant bruin. Let op: niet roeren dus, want anders wordt de kip echt niet lekker bruin en krokant.
Bereid ondertussen de noedels volgens de verpakking. Spoel de noedels af onder koud water.
Voeg het fijngesneden teentje knoflook en de fijngesneden sereh toe en bak deze een minuutje mee met de kip.
Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu een zakje Aziatische wokgroente toe. Wok het geheel ongeveer 3-4 minuten.
Voeg vervolgens de lente-ui toe. Wok deze nog 1 minuutje mee. Voeg nu ook 2 el hoisinsaus, 1 tl sambal (optioneel) en peterselie of koriander naar smaak toe.
Voeg tot slot de noedels toe en meng deze grondig door het geheel.
Serveer met cashewnoten en chilisaus. Eet smakelijk!
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
2 reacties
Emma29 augustus 2024 - 13:37
Waar koop je dit bakje wokgroenten uit de video?
Ziet er goed uit.
2 reacties
Waar koop je dit bakje wokgroenten uit de video?
Ziet er goed uit.
Destijds bij de AH, maar elke willekeurige Aziatische wokgroente is prima!