Home Hoofdgerechten Aardappelschotel met chorizo en courgette

Aardappelschotel met chorizo en courgette

door SmaakMenutie
Aardappelschotel

Lekker op z’n Hollands

Onze collega foodblogger Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen heeft een kakelvers kookboek uitgebracht. En uiteraard willen wij maar al te graag iets maken uit deze energie-balansbijbel met 70 voedzame recepten die binnen een half uur op tafel staan. Ons oog viel op een heerlijke aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika. ‘Lekker op z’n Hollands aan de aardappels’ zoals ze zelf zegt in haar intro. En het is overigens een fabel dat de aardappel een dikmaker is, ze zijn juist super gezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En Charlotte kan dat als voedingsdeskundige weten 😉 De schotel maken we af met wat geraspte kaas en vervolgens doet de oven het meeste werk!

Aardappelschotel

Aardappelschotel met chorizo en courgette

Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g (mager) rundergehakt
  • 100 g chorizo
  • 50 g geraspte extra belegen kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Snipper 1 rode ui en snijd 100 g chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizo samen met de ui en 300 g rundergehakt op middelhoog vuur circa 5 minuten tot het gehakt bruin is.
  • Snijd ondertussen 1 paprika in reepjes, 1 courgette in dunnen plakken en hak 2 tenen knoflook fijn. 
  • Voeg de knoflook toe aan het geheel en bak een minuutje mee. Voeg nu ook de paprika toe en ongeveer de helft van de courgette. Bak enkele minuten mee.
  • Voeg een flinke tl gedroogde oregano toe, een goede snuf zout en een flinke snuf peper. Voor extra pit voeg je 1 tl cayennepeper toe.
  • Voeg nu ook 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe. Meng alles grondig en laat circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt.
  • Vet een middelgrote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep vervolgens het gehaktmengsel hierover en achtereenvolgens de aardappelschijfjes en de andere helft van de courgette.
  • Bestrooi het geheel ruim met geraspte kaas en plaats circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Of tot het geheel bruin en gaar is. Serveer lekker met wat chilisaus!

Aardappelschotel recept Aardappelschotel ovenAardappelschotel met paprika Ovenschotel aardappel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

21 reacties

Melisande 10 oktober 2023 - 19:32

Kun je dit ook met aardappelpuree maken?

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:58

Jahoor! 🙂

Reply
Annie 7 september 2023 - 14:15

Hoi hoi.Ik maak verschillende recepten van jullie. Erg lekker allemaal. Kun je dit recept ook met zoete aardappel schijfjes kunnen maken?

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:16

Ja hoor, lekker! Let er wel op dat ze dan voorgekookt zijn 🙂

Reply
1 2 3