Home Weekmenu WEEKMENU #20

WEEKMENU #20

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes in sojasaus

Roergebakken broccoli met biefstukpuntjes

Wie kent dit roerbak gerecht niet? Je kan het maken met een voorverpakt pakje saus, maar het is hartstikke makkelijk om het zelf te maken. En die paar minuten die je extra kwijt bent zijn verwaarloosbaar. Wij hebben zelf een biefstukje gesneden, maar je kan natuurlijk ook voorverpakte biefstukreepjes kopen.


Kip piri piri met rijst

Kip piri piri met rijst

We hebben weer een heerlijk wereldgerecht voor je! Ditmaal uit Portugal. De piri piri is een variant van de chilipeper en is Swahili voor ‘rode duivel’. De Portugezen brachten deze vanuit Amerika naar hun Afrikaanse koloniën en uiteindelijk kwam deze in eigen land terecht. Het oorspronkelijke gerecht is kip in een pikante…


Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel, maar kies voor een mildere variant vooral voor salami of cervelaat. Ook met de groenten kan je variëren – wij kozen de klassieke (pasta)groenten zoals…


Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Na de sajoer boontjessajoer tumis boontjes en de sajoer tumis tahoe konden de sambal goreng boontjes natuurlijk niet achterblijven. Daarom maken we vandaag deze echte Indische klassieker. En natuurlijk maken we de boemboe helemaal zelf. Je kan zelf bepalen hoeveel sambal je toevoegt. Wij zijn meer van het mild…


Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Heb je zin in een makkelijke en super lekkere ovenschotel? Zoek niet verder! Deze ovenschotel stond ooit in Jamie’s magazine en is wat ons betreft echt een topper. We hebben de dragon (want niet altijd verkrijgbaar) vervangen voor basilicum en hebben bovendien wat cherry tomaatjes toegevoegd. Ook kiezen wij voor wat…