Home Pasta Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

in slechts 20 minuten

door SmaakMenutie
Pasta met truffelroomsaus en champignons

Het vlees mis je geen moment

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je nu tóch per sé vlees willen. Dan kan je een bakje met spekjes toevoegen. Maar wat ons betreft is dat echt niet nodig. Wij gebruiken overigens truffelcrème. Die is voller van smaak en bevat minder olie dan de truffelpesto. Het gaat ook prima met truffelpesto, maar voor een volle truffelsmaak raden wij de crème aan. Serveer met verse rucola en Parmezaanse kaas.

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 47 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 160 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 100 g truffelcrème (eventueel truffelpesto)
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom- of zuivel
  • 2 sjalotten

Zo maak je het

  • Maak 250 g kastanjechampignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snipper tevens 1 á 2 sjalotten.
  • Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de tagliatelle in circa 8-9 minuten al dente.
  • Bak de champignons op middelhoog vuur in een klontje boter bruin. Zodra de champignons vocht afgeven voeg je de gesneden sjalot toe en bak je deze nog even kort mee.
  • Voeg nu 100 g truffelcrème toe samen met circa 75 ml (kook)room en meng alles even goed door elkaar. Voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de tagliatelle af en meng door de saus. Serveer direct, samen met wat extra Parmezaan en met wat rucola.

Pasta met truffelroomsaus ingrediëntenPasta met truffelroomsaus en champignons Pasta met champignons Pasta truffel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Elle 13 mei 2020 - 15:35

Heeeeerlijk lijkt me dit!
Truffelcreme is best prijzig helaas. Kan ik het door iets anders vervangen? Denk het niet hè? ?

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 11:30

Leuk om te horen Elle! Snel een keer maken dan 🙂 Truffelcrème zou je kunnen vervangen door truffelpesto (zie ingrediënten). Succes!

Reply
Loek Kramer 21 mei 2020 - 14:00

Hi guys

Ik heb truffelcreme gemaakt op basis van mayonaisse met truffeltapanade. Kan ik dit wel verwarmen?

Hartelijke groet
Loek

Reply
SmaakMenutie 22 mei 2020 - 10:55

Hi Loek, dat klinkt heerlijk maar het verwarmen van truffelmayo leidt hoogstwaarschijnlijk tot schiften

Reply
Tino 1 november 2020 - 21:21

Hi Tim @ Erik,
Mijn eerste gerecht zojuist klaargemaakt en gegeten.
Super lekker gerecht en snel klaar.
Fijn dat er bij de gerechten ook een lijst met ingrediënten is toegevoegd.
Ik ga zeker meer proberen. Toch weer wat anders dan onze standaard gerechten.
Groet,
Tino

Reply
SmaakMenutie 2 november 2020 - 10:05

Bedankt voor je bericht Tino! Fijn dat het eerste gerecht in de smaak viel, leuk! Er staat nog genoeg lekkers op, dus je kan even vooruit 🙂 Geniet ervan! Culinaire groeten, Tim

Reply
Jill 15 februari 2021 - 18:18

Superlekker gegeten!!! Dit zal vaker bij ons op het menu staan.
Dankjewel voor dit fijne recept.
Groetjes Jill

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 10:41

Fijn dat jullie ervan genoten hebben Jill!

Reply
Lise 9 april 2021 - 15:50

Ziet er heerlijk uit! Welke truffelcrème gebruiken jullie? Puro Crema al Tartufo?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2021 - 16:57

Dankjewel Lise! Ja klopt, dat is degene die we gebruiken 🙂

Reply
Fleur 23 juni 2021 - 20:28

Hoii!
Dit lijkt me heerlijk.
Ik ben alleen niet zo’n fan van echt stukken paddenstoelen in het eten.
Hebben jullie misschien een idee om het te vervangen? Is het bijvoorbeeld een idee om er verse spinazie of andere groente doorheen te doen?

Groetjes,
Fleur

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2021 - 15:53

Hi Fleur, met spinazie is denk ik wel een goed idee! Dus probeer gerust 🙂

Reply
Esmar 10 augustus 2021 - 15:34

Hebben jullie een suggestie qua vlees wat er bij zou kunnen.

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2021 - 10:54

De champignons zijn een goede vleesvervanger dus in principe niet nodig, maar je zou voor stukjes kip kunnen kiezen!

Reply
Mieke Von Harenberg 24 november 2021 - 11:36

Wederom complimenten, heerlijk gegeten!!!
Inderdaad, het vlees mis je geen moment.

Reply
Will Hense 28 januari 2022 - 16:15

ik heb er extra uitgebakken spekreepjes bij gedaan, welliswaar geen vega meer maar wel heel lekker

Reply
Will Hense 28 januari 2022 - 16:18

ik heb eerst spekreepjes krokant gebakken en apart gezet daarna ben ik verder gegaan met het recept en de champignons gebakken in het vet van de spekreepjes en zo verder. net voor het toevoegen van de truffel crème de spekjes erbij gedaan. was heerlijk

Reply
Anja Verbakel 2 oktober 2023 - 14:23

Wil heel graag dit gerecht maken maar waar verkopen ze de truffelcrème want lijkt me lekkerder dan de truffelpesto

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:12

Klopt, dat is ook lekkerder! Helaas is het tegenwoordig iets minder makkelijk verkrijgbaar. Sowieso online en wellicht ook bij de Italiaanse traiteur 🙂

Reply