Het vlees mis je geen moment
Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je nu tóch per sé vlees willen. Dan kan je een bakje met spekjes toevoegen. Maar wat ons betreft is dat echt niet nodig. Wij gebruiken overigens truffelcrème. Die is voller van smaak en bevat minder olie dan de truffelpesto. Het gaat ook prima met truffelpesto, maar voor een volle truffelsmaak raden wij de crème aan. Serveer met verse rucola en Parmezaanse kaas.
19 reacties
Heeeeerlijk lijkt me dit!
Truffelcreme is best prijzig helaas. Kan ik het door iets anders vervangen? Denk het niet hè? ?
Leuk om te horen Elle! Snel een keer maken dan 🙂 Truffelcrème zou je kunnen vervangen door truffelpesto (zie ingrediënten). Succes!
Hi guys
Ik heb truffelcreme gemaakt op basis van mayonaisse met truffeltapanade. Kan ik dit wel verwarmen?
Hartelijke groet
Loek
Hi Loek, dat klinkt heerlijk maar het verwarmen van truffelmayo leidt hoogstwaarschijnlijk tot schiften
Hi Tim @ Erik,
Mijn eerste gerecht zojuist klaargemaakt en gegeten.
Super lekker gerecht en snel klaar.
Fijn dat er bij de gerechten ook een lijst met ingrediënten is toegevoegd.
Ik ga zeker meer proberen. Toch weer wat anders dan onze standaard gerechten.
Groet,
Tino
Bedankt voor je bericht Tino! Fijn dat het eerste gerecht in de smaak viel, leuk! Er staat nog genoeg lekkers op, dus je kan even vooruit 🙂 Geniet ervan! Culinaire groeten, Tim
Superlekker gegeten!!! Dit zal vaker bij ons op het menu staan.
Dankjewel voor dit fijne recept.
Groetjes Jill
Fijn dat jullie ervan genoten hebben Jill!
Ziet er heerlijk uit! Welke truffelcrème gebruiken jullie? Puro Crema al Tartufo?
Dankjewel Lise! Ja klopt, dat is degene die we gebruiken 🙂
Hoii!
Dit lijkt me heerlijk.
Ik ben alleen niet zo’n fan van echt stukken paddenstoelen in het eten.
Hebben jullie misschien een idee om het te vervangen? Is het bijvoorbeeld een idee om er verse spinazie of andere groente doorheen te doen?
Groetjes,
Fleur
Hi Fleur, met spinazie is denk ik wel een goed idee! Dus probeer gerust 🙂
Hebben jullie een suggestie qua vlees wat er bij zou kunnen.
De champignons zijn een goede vleesvervanger dus in principe niet nodig, maar je zou voor stukjes kip kunnen kiezen!
Wederom complimenten, heerlijk gegeten!!!
Inderdaad, het vlees mis je geen moment.
ik heb er extra uitgebakken spekreepjes bij gedaan, welliswaar geen vega meer maar wel heel lekker
ik heb eerst spekreepjes krokant gebakken en apart gezet daarna ben ik verder gegaan met het recept en de champignons gebakken in het vet van de spekreepjes en zo verder. net voor het toevoegen van de truffel crème de spekjes erbij gedaan. was heerlijk
Wil heel graag dit gerecht maken maar waar verkopen ze de truffelcrème want lijkt me lekkerder dan de truffelpesto
Klopt, dat is ook lekkerder! Helaas is het tegenwoordig iets minder makkelijk verkrijgbaar. Sowieso online en wellicht ook bij de Italiaanse traiteur 🙂