Home Erik's Asia Kip madras

Kip madras

romige Indiase curry

door SmaakMenutie
Kip madras

Zoals het hoort

Misschien heb je weleens kip madras gegeten uit zo’n pakje waar je alleen de kip aan hoeft toe te voegen. Dan is deze dus heel anders zoals je ziet. Dat komt omdat dit een écht Indiaas recept is. Veel lekkerder natuurlijk dan die kant-en-klare versies. Maak hem zo pittig als je zelf wil door een extra pepertje toe te voegen en eet het met naan(brood) en witte rijst. Precies zoals het hoort dus! En guess what, in iets meer dan een half uurtje is het klaar. Ideaal toch!

Kip madras

Kip madras

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 115 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g kipdijfilet
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl gemalen gember
  • 1/2 tl kurkuma
  • Snuf chilipoeder
  • Verse koriander
  • Naan en/of witte rijst

Zo maak je het

  • Hak met de foodprocessor of kom van de staafmixer 1 flinke ui, 1 (of 2) rode peper(s) en 2 tenen knoflook tot een fijne pasta. Fruit het mengsel enkele minuten aan in een scheutje olie op matig vuur.
  • Voeg 2 tl garam masala, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl ketoembar, 1 tl gemalen gember, 1/2 tl kurkuma en een snuf chilipoeder toe aan het geheel en bak op laag vuur (al omscheppend) even mee.
  • Snijd ondertussen 600 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi deze rondom met zout. Voeg de kip toe aan de pan en bak op matig vuur al omscheppend circa 10-15 minuten mee. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nu een minuut of 20 zachtjes sudderen. Af en toe wel even roeren.
  • Serveer met witte rijst, naan en verse koriander.

Kip madras ingrediëntenKip madras Indiase kip madras Kip madras maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

29 reacties

Rob Smit 8 juni 2020 - 23:20

Dit is echt een heerlijk recept. De pan was snel leeg. Natuurlijke smaken. Ik gebruikte pita brood omdat ik naanbrood wat flauw van smaak vind.

Reply
SmaakMenutie 9 juni 2020 - 10:37

Haha dat horen we graag Rob, leuk! Fijn dat het recept in de smaak viel. Pita kan inderdaad ook heel goed erbij! Overigens heb je ook naan brood met bijvoorbeeld knoflook en koriander, ook lekker 🙂

Reply
Marlein 3 januari 2024 - 12:12

Ik woon in Spanje en kan geen Garam Masala vinden, heb wel Kerrie Masala. Kan ik dit gebruiken, en moet ik dan de Kurkuma weglaten?

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2024 - 15:56

Als het dezelfde samenstelling heeft als garam dan kan dat prima! En inderdaad dan de kurkuma achterwege laten als deze onderdeel is van de kerrie 🙂

Reply
inge 11 november 2020 - 18:16

Lekker recept. Ik heb het gemaakt met sperziebonen en rijst. Heb er nog een fris appeltje doorheen gedaan. Voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 18:19

Fijn dat het in de smaak viel Inge! En goed idee dat appeltje, lekker 🙂

Reply
Arie den Toom 11 juli 2021 - 19:17

Lekkerder met Kippendij.

Reply
Samantha 13 november 2020 - 15:09

Ik ga dit vanavond proberen met gele rijst erbij ! Kan ook wel toch? Mmmm

Reply
SmaakMenutie 14 november 2020 - 11:22

Jazeker Samantha! Geniet ervan 🙂

Reply
Tina 2 januari 2021 - 23:11

Super lekker! Komt zeker vaker op tafel ?

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 13:02

Leuk om te horen Tina! 🙂

Reply
Floor 12 januari 2021 - 09:22

Dit is lekker met zelfgemaakt platbrood erbij!
Super makkelijk te maken en de ingrediënten heeft iedereen wel in huis.

Reply
SmaakMenutie 12 januari 2021 - 11:24

Ja goed idee Floor!

Reply
Linda 12 januari 2021 - 18:42

Vandaag gemaakt met een groentemix erdoor en mie. We vonden het erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2021 - 11:22

Lekker Linda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Peter 13 januari 2021 - 15:08

Toppie

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2021 - 10:36

Leuk om te horen Peter!

Reply
Selena 24 januari 2021 - 20:36

Al meerdere keren gemaakt en steeds wordt het met smaak gegeten! Mijn collega’s zijn ook fan!

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2021 - 10:33

Fijn Selena, door horen we graag! Leuk dat het ook bij je collega’s in de smaak valt 🙂

Reply
Maria 27 maart 2021 - 09:11

Ik ga vandaag dit maken en wil paksoi toevoegen. Goede keus?

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 11:02

Hoi Maria, lekker! Ja hoor dat zou moeten kunnen, maar hebben het zelf niet eerder geprobeerd 🙂

Reply
Brenda 6 april 2021 - 15:03

Hallo

Net dit recept gemaakt en het is heerlijk.
al die geuren van de specerijen komen vrij en is egt een genot voor je neus maar natuurlijk ook voor je maag.
Dankjewel , door jullie zo geïnspireerd met jullie heerlijke gerechten

ik hoop nog vele gerechten te maken

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 15:10

Leuk te horen Brenda! Fijn dat je zo van onze recepten geniet 🙂

Reply
Marian 9 april 2021 - 13:29

Wil dit recept ook graag uitproberen. Heb inmiddels al verschillende recepten van jullie site gemaakt en tot nu valt het allemaal bij het hele gezin in de smaak!
Weten jullie of je garam masala kunt vervangen door Hindoestaanse Nandan Massala of heeft dat een andere smaak?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2021 - 16:56

Hi Marian, leuk te horen dat onze recepten in de smaak vallen! 🙂 Die kan je gebruiken hoor, dat is de juiste. Geniet ervan!

Reply
Jurjen 30 april 2021 - 11:52

Vraagje, wat is een theelepel, afgeplat of met hoopje? 😅

Dit is serieus de eerste keer dat ik een recept volg namelijk en ik krijg van vrouw en vrienden te horen dat ik altijd te zout kook

Reply
SmaakMenutie 30 april 2021 - 11:58

Haha dat is totaal afhankelijk van de maat van je tl, maar als deze redelijk groot is plat deze dan zeker wat af. Overigens zijn de gebruikte kruiden in dit gerecht niet zout.

Reply
Hanneke 9 maart 2023 - 19:20

Ideaal gerecht voor in de slowcooker! De keuken ruikt zo heerlijk door de kruiden ook. Hoef bij thuiskomst alleen nog maar de rijst te koken.

Reply
Wil 2 januari 2024 - 07:49

Het was inderdaad smullen….!
De specerijen heb ik verdubbeld (ik had ook 200 gr meer kipdijvlees) en er op het laatst nog een scheutje honing bij gedaan. Met rijst en een komkommersalade gegeten.
Jullie recepten zijn erg goed. Wij genieten er regelmatig van. Compliment!

Reply