In 20 minuten op tafel
Soms heb je van die dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wél iets lekkers op tafel wilt zetten. Deze pasta met garnalen in roomsaus is precies zo’n gerecht.
Binnen 20 minuten zit je aan een warme, smaakvolle maaltijd waar je nauwelijks moeite voor hoeft te doen. De combinatie van garnalen, zongedroogde tomaatjes en een romige saus van ricotta en Parmezaan maakt dit zeker weten tot een blijvertje.
Ricotta en zongedroogde tomaat
Ricotta is een frisse, zachte kaas met een milde smaak. Omdat het lichter is dan veel andere roomkazen geeft het de saus een romige textuur, maar dan zónder ‘zwaar’ te worden. Perfect voor doordeweekse dagen. Daardoor krijgt de saus net dat beetje extra pit.
Zongedroogde tomaten zijn natuurlijk ook een belangrijke smaakmaker in dit gerecht. Ze zijn intens van smaak en zorgen voor een fijne afwisseling met de zachte ricotta en de stevige garnalen. Wij gebruiken ze fijngesneden zodat ze zich goed verdelen door de saus.
Makkelijk en snel klaar
Terwijl de pasta kookt maken we de saus. In een ruime pan fruiten we eerst kort de knoflook in wat olijfolie. Daarna voegen we de garnalen toe en later de zongedroogde tomaatjes. Laat dit een paar minuten zachtjes bakken, totdat de garnalen net gaar zijn. Daarna gaat de ricotta erbij samen met geraspte Parmezaanse kaas en een theelepeltje gedroogde basilicum. Roer alles even goed door tot een romige saus ontstaat. Voor wat pit kun je wat chilivlokken toevoegen (of een extra draai van de pepermolen).
De pasta mengen we vervolgens door de saus, zodat alles goed verdeeld is. Tot slot kun je wat verse rucola toevoegen. Die geeft een beetje bite en een licht pittige maar toch frisse smaak. Je kunt de rucola heel kort meekoken, maar wij mengen ’m het liefst rauw door de warme pasta op het bord. Zo blijft het lekker knapperig.
Aan tafel!
Serveer deze pasta met garnalen in roomsaus met wat extra zwarte peper en eventueel wat extra Parmezaan. Je hebt geen extra’s nodig want dit gerecht bevat genoeg smaakmakers die allemaal mooi in balans zijn als je het ons vraagt. Ideaal voor een drukke avond waarop je toch iets bijzonders wilt eten, zonder dat het ingewikkeld wordt. Eet smakelijk!
12 reacties
Kun je dit gerecht ook maken met zalm?
Kan wel hoor!
Ik gebruik half kookroom en hal ricotta, dan is hij smeuïger. Alleen risotta vinden wij te machtig en droog