7,3K
Grote pijpen
Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis en groenten. Wij vullen ze met ricotta, spinazie en spekjes en plaatsen ze in passata. De ovenschotel maken we af met wat plakjes mozzarella en vervolgens hoeft ‘ie alleen nog maar een half uur de voorverwarmde oven in. En klaar is kees. Buon appetito!
16 reacties
Hoi Hoi,
Maken jullie de passata zelf of moet ik uitgaan van een kant en klare tomatensaus.?
Met vriendelijke groet ,
Karin van den Bos.
Hoi Karin, wij hebben gekozen voor een kant-en-klare saus, maar je mag ‘m uiteraard ook zelf maken. Succes!
Hoi,
Deze heb ik pas gemaakt. Wel een variant hierop. Vriendin houdt niet van varkensvlees. Dus ik heb gerookte kipfilet gebruikt. De gerookte kipfilet is ook al gezouten van zichzelf. Het was echt serieus heerlijk. Deze ga ik vaker maken en ook nog een keertje met gehakt uitproberen.
Ga vooral door met jullie geweldige site. Ik kook geregeld gerechten hiervan. Vorige week van mijn vriendin het compliment gekregen dat de smoor net zo was als haar moeder maakt. Hoe groter kun je een compliment krijgen?
Groetjes Sjuul
Leuk dat je de cannelloni gemaakt hebt Sjuul! En fijn dat het in de smaak viel. Gerookte kipfilet (evenals gehakt) kan ook prima als alternatief, goed idee! En bedankt voor het enorme compliment, heel gaaf om te horen! Groetjes, Tim
Het is een heerlijk recept. Ik maakte het ook met cannelloni rolletjes en gebruikte een spuitzak. Toch vond ik het een geknoei. Toen las ik ergens dat je ook verse lasagnevellen kunt gebruiken. In kokend water leggen totdat ze boven komen drijven, schepje vulling erop en oprollen. Is echt heerlijk, misschien een tip om een keer te proberen.
Dat is een hele goede tip Els, dankjewel voor het delen! 🙂 Fijn dat het recept verder in de smaak valt
Hebben vegetarische variant gemaakt door de spekblokjes weg te laten, smaakte nog steeds heerlijk!
Fijn dat het ook zonder de spekblokjes in de smaak viel Inge, goed om te weten voor onze vegetarische volgers 🙂
Lijkt me erg lekker, ga het van de week een keer maken. Het is komende week de week zonder vlees en daar doe ik altijd aan mee. Maar er bestaan ook vegetarische spekreepjes en volgens mij moet dat prima kunnen. Ik gebruik geregeld recepten van jullie, eigenlijk altijd een succes 😋
Leuk Judy! Goed idee om vegetarische spekreepjes te gebruiken, kan prima! Geniet ervan 🙂
Onlangs dit gerecht gemaakt. Er pasten 9 pijpjes in de schaal en het was zó lekker dat mijn vriend en ik alles opgegeten hebben 🙂
Haha heel goed Monique, dat horen we graag! 🙂
Heerlijk recept! Gister gemaakt voor 4 personen, GEWELDIG LEKKER!!!! Nog nooit met een slagroomspuit gewerkt maar gaat echt prima, makkelijk om de cannelloni te vullen. Dank jullie wel!
Haha leuk om te horen Mike! Fijn dat het gelukt is met de slagroomspuit 🙂
Kan ik de cannelloni al een dag van te voren maken zodat ie alleen nog maar in de oven hoeft op de dag zelf? Of wordt de cannelloni dan te zacht?
Zou ik niet doen Resia, wordt inderdaad te zacht