Home Borrelhapjes en sausjes Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

door SmaakMenutie
Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Ideaal om mee te nemen

Wat doe je als je lekker het water op gaat met een sloepje? Juist, dan neem je voldoende wijn en hapjes mee! En deze wraprolletjes zijn daar dan ideaal voor. Maak ze een uurtje van te voren zodat ze nog even kunnen opstijven in de koelkast. Je kan ze zelfs een dag van te voren maken. Inmiddels hebben we al heel wat van dit soort hapjes gemaakt. Wat dacht je van deze BLT wraprolletjes, deze wraprolletjes met een zure bom of de zalmrolletjes met komkommer en roomkaas. Met onderstaande hoeveelheid maak je overigens ongeveer 25 wraprolletjes.

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Print dit recept
Personen: 25 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g naturel roomkaas
  • 150 g jong belegen kaas in plakjes
  • 100 g salami broodbeleg
  • 4 tortilla wraps
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • Sla naar keuze
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl chilipeper

Zo maak je het

  • Meng 150 g naturel roomkaas met 1 tl gedroogde basilicum, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl chilipeper, 1/2 ragfijn gesneden rode ui, 2 geperste (of ragfijn gesneden) tenen knoflook en een snuf zout tot een gladde kruidenkaas.
  • Snijd 2 tomaten in hele dunne plakjes.
  • Neem een tortilla wrap en beleg deze met het kruidenmengsel. Beleg vervolgens met een paar plakjes salami en met de (jong belegen) kaas.
  • Plaats hierop de plakjes tomaat en wat (fijne) sla. Rol de wrap nu stevig dicht en wikkel in aluminiumfolie. Voor het beste resultaat laat je het minimaal een uurtje opstijven in de koeling.
  • Snijd de rolletjes in de gewenste dikte, maar zeker niet te dik. Eet smakelijk!

Ingrediënten Italiaanse wraprolletjes Kruidenkaas op wrap Salami, kaas, tomaten en sla op wrapItaliaanse wraprolletjes met salami en kaas Borrelhapjes wraps

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

Ans 29 juli 2018 - 08:46

Beste Erik, bij de omschrijving staat dat je 25 rolletjes kunt maken. Bij de ingrediënten wordt niet gesproken over het aantal wraps. Bij de bereiding staat ‘Neem een tortilla wrap en beleg deze met…’etc Gaat het om één wrap? Kun je daar dan 25 rolletjes van snijden??

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2018 - 11:31

Hi Ans, bedankt voor je oplettendheid, we passen het recept even aan. Met 4 kleine tortilla wraps van 20cm doorsnede maak je ca. 25 wraprolletjes (6 à 7 per wrap)

Reply
Kitty Brandhof 18 oktober 2019 - 20:18

Welk merk wraps gebruiken jullie? Laatst bleven mijn wraphapjes keihard, niet te eten. Alles weggegooid.

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2019 - 08:23

Hallo Kitty. Wat vervelend! Ik snap niet hoe dat kan, maar dat moet dan wel aan de wraps gelegen hebben. Wij gebruiken vaak die van La Morena. Gewoon bij de supermarkt te koop.

Reply
Kimberly Janssens 23 december 2019 - 22:05

Hallo,
Kan je deze Italiaanse Wraprolletjes met Salami en Kaas ook 1 dag op voorhand maken?.. Of best niet vanwege de tomaat die er tussen zit?

Reply
SmaakMenutie 24 december 2019 - 11:23

Hoi Kimberly, je geeft inderdaad zelf het antwoord al 🙂 Door de tomaatjes wordt het nat.. Wij raden het dus af om ze een dag eerder te maken!

Reply
Judith 31 december 2019 - 15:07

Ik maak deze wrapjes regelmatig en ze zijn een groot succes op verjaardagen. Daarnaast is het ook een aanrader als avond-eten of als snack voor tussendoor. Bedankt voor het delen!

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2020 - 11:05

Leuk om te horen Judith, fijn dat de rolletjes in de smaak vallen! 🙂

Reply
Iris 21 april 2021 - 10:43

Ik lust absoluut geen roomkaas, platte kaas … Kan dit door iets anders vervangen worden?
De rest klinkt lekker…

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 11:34

Je zou dan eventueel kunnen kiezen voor crème fraîche Iris, of lust je dat ook niet?

Reply
Emily 18 december 2022 - 15:23

Kan je het ook eventueel vegatarisch maken?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2022 - 10:43

De salami is wel smaakbepalend dus die zou ik dan eventueel vervangen door een vegetarische (soortgelijke) variant 🙂

Reply