Home Erik's Asia Thaise salade met pindadressing

Thaise salade met pindadressing

lekker veel knapperige groenten

door SmaakMenutie
Thaise salade met pindadressing

Explosief lekker

Wat een enorme kleurexplosie hè deze Thaise salade met pindadressing. Maar ook de smaak is explosief lekker. Daarnaast is deze salade ook nog eens reuze gezond door de vele knapperige groenten die we gebruiken. We maken er een makkelijke pindadressing bij en als garnering strooien we er nog wat pinda’s over. Heerlijk voor bij je Aziatische maaltijd, maar ook als lunch is deze frisse salade niet te weerstaan! Mmm…

Thaise salade met pindadressing

Thaise salade met pindadressing

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g witte kool (of spitskool)
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 1 mango
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 winterpeen
  • 3 el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el azijn
  • 1 tl sesamolie
  • Pinda's (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene en 1 gele paprika in stukjes. Snijd tevens een 1/2 (winter)peen in kleine stukjes en 200 gr gerookte kipfilet.
  • Snijd de mango ik hapklare stukjes en de witte kool fijn (of koop voorgesneden kool, net zo makkelijk). Doe alle gesneden groenten en kipfilet in een grote (sla)kom en hussel door elkaar.
  • Doe in een (meng)bakje 3 el pindakaas, 3 el sojasaus, 4 el water en het sap van een limoen. Meng met een kleine garde of lepel goed door elkaar. Voeg vervolgens 1 à 2 geperste teentjes knoflook toe, 1 tl sesamolie, 1 el vloeibare honing en 1 el azijn. Meng grondig door elkaar. Voeg voor wat pit 1 tl chilisaus of sambal toe.
  • Meng de dressing door de gesneden groenten en klaar is Kees! Lekker met wat (fijngehakte) pinda's.

Groenten Thaise salade Groenten en pindadressing Thaise saladevThaise salade met pindadressing Thaise salade recept

TIP

Als deze Thaise salade in de smaak viel, dan zal je vast onze Aziatische noedelsalade ook heerlijk vinden. Net zo lekker fris, maar toch net weer anders!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

EA 24 juni 2019 - 08:06

Gisteren gegeten bij de bbq. Ook zonder de gerookte kipfilet een heerlijke salade. Vooral de mango gaf er een frisse smaak aan.

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2019 - 12:35

Leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
B Oranje 17 april 2022 - 14:04

Ik heb een keer een recept gevonden in een kookboekje, waarin geraspte kokos, citroen en geen azijn, werden toegevoegd. Appel kan erbij en ook tauge. Verrukkelijk!

Reply
Tina 13 juni 2020 - 11:23

Heerlijk deze salade, had nog nooit eerder mango door een pastasalade gedaan verrassend lekker. Deze komt zeker vaker op tafel, vooral op warme dagen dat ik meestal geen zin heb om lang in de keuken te staan maar wel een gezonde maaltijd wil eten. Klein nadeel, ging er van uit dat er wel over zou blijven om de volgende dag mee te nemen naar het werk. Helaas, alles was op.

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:32

Haha dat horen we graag Tina, leuk! Ja, met warme dagen is deze salade heerlijk! 🙂

Reply
Cindy 1 februari 2021 - 16:16

Maakt het nog uit wat voor pindakaas je gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2021 - 16:40

Nee hoor Cindy!

Reply
Bettie 21 juni 2021 - 14:37

Top salade. Al meerdere keren gemaakt.

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 14:55

Leuk om te horen Bettie!

Reply
Wieteke 29 juli 2024 - 12:21

Heerlijke salade!

Reply