Een frisse favoriet voor zonnige dagen
Zodra het weer warmer wordt, krijgen wij spontaan zin in frisse en wat lichtere maaltijden. Deze Thaise salade met pindadressing is daar een perfect voorbeeld van.
Knapperige groenten, sappige mango, gerookte kip en een romige dressing… alles komt samen op één bord. En zeg nou zelf, die kleuren zijn toch om vrolijk van te worden? We eten deze maaltijdsalade graag als lunch, maar hij doet het ook prima als bijgerecht bij een Aziatische hoofdmaaltijd. Juist de combinatie van fris, zoet en een klein tikkie pittig maakt ‘m zó lekker.
Rauwe groenten: lekker stevig en fris
De combinatie van knapperig en zacht maakt deze salade zo lekker. De basis bestaat uit witte kool, wortel en paprika. Alle drie rauw, dus lekker stevig en fris. We snijden ze dun, zodat ze makkelijk mengen en elke hap die fijne crunch geeft. Daar voegen we rijpe mango aan toe, voor een zoete tegenhanger, en stukjes gerookte kip.
Deze mix is niet alleen lekker, maar ook hartstikke voedzaam. Je krijgt in één bord een flinke portie groenten binnen, boordevol vezels en vitaminen. En dat zonder dat het aanvoelt als ‘gezond moeten eten’.
De dressing maakt het af
De pindadressing is wat ons betreft het geheim van dit gerecht. We maken ‘m met pindakaas, sojasaus, limoensap, sesamolie, knoflook, een scheutje azijn en een klein beetje honing. Voor wie van een beetje pit houdt, kan er een lepel sambal of chilisaus bij. Alles bij elkaar ontstaat een romige, krachtige saus met een mooie balans tussen zuur, zoet en zout.
We schenken de dressing royaal over de salade en mengen alles goed door elkaar. Zo trekt de smaak mooi in de groenten en proef je bij elke hap iets anders.
Serveer en geniet!
Als laatste strooien we wat fijngehakte pinda’s over de salade. Voor de crunch, maar ook voor dat nootachtige accent dat zo goed past bij de dressing. Serveer ‘m direct, of bewaar ‘m even in de koelkast. Dan wordt hij zelfs nog iets lekkerder.
Of je ‘m nu eet tijdens een lunch in de zon, als fris bijgerecht bij een curry of gewoon als lichte maaltijd op een doordeweekse avond.. deze Thaise salade met pindadressing kan eigenlijk altijd.
10 reacties
Heerlijke salade!
Top salade. Al meerdere keren gemaakt.
Leuk om te horen Bettie!
Maakt het nog uit wat voor pindakaas je gebruikt?
Nee hoor Cindy!
Heerlijk deze salade, had nog nooit eerder mango door een pastasalade gedaan verrassend lekker. Deze komt zeker vaker op tafel, vooral op warme dagen dat ik meestal geen zin heb om lang in de keuken te staan maar wel een gezonde maaltijd wil eten. Klein nadeel, ging er van uit dat er wel over zou blijven om de volgende dag mee te nemen naar het werk. Helaas, alles was op.
Haha dat horen we graag Tina, leuk! Ja, met warme dagen is deze salade heerlijk! 🙂
Gisteren gegeten bij de bbq. Ook zonder de gerookte kipfilet een heerlijke salade. Vooral de mango gaf er een frisse smaak aan.
Leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Ik heb een keer een recept gevonden in een kookboekje, waarin geraspte kokos, citroen en geen azijn, werden toegevoegd. Appel kan erbij en ook tauge. Verrukkelijk!