Slechts 4 ingrediënten
Zoals je wellicht weet zijn wij naast de Indische keuken ook een enorme fan van de Italiaanse keuken. Daar waar bij de Indische keuken een keur aan kruiden gemixt worden tot een waanzinnige smaakmaker, zo eenvoudig is de Italiaanse keuken waarbij de Italianen meester zijn in het creëren van een smaaksensatie met maar een paar ingrediënten. En daar is deze bigoli in salsa weer een perfect voorbeeld van. We hebben dit recept gemaakt naar inspiratie van het boek Polpo. Een waanzinnig kookboek waar alle geheime recepten uit de Venetiaanse keuken in staan. Wat je nodig hebt? Slechts 4 ingrediënten. Een flinke ui, een blikje ansjovis, een glas wijn en natuurlijk (volkoren) spaghetti. En werkelijk, het is waanzinnig! Serveer er een frisse simpele salade bij, drink het met een glas goede Italiaanse wijn en je waant je in Venetië. Buon appetito!
7 reacties
Een van mijn favorieten!!
Leuk om te horen Rens!
Bigoli in salsa, zo mooi als de naam van het gerecht is, zo voortreffelijk is ook de smaak!!!!
Bedankt voor het compliment Mieke, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Wat een geweldig recept is dit. Puur in al zijn eenvoud maar toch zo rijk van smaak.
Thanks Francesco, leuk om te horen! Helemaal mee eens 🙂
Lekker hoor, echt een umami bommetje. 😋 En nog snel en voordelig ook! Ikheb er nog een paar draaien van de pepermolen overheen gedaan. Dit komt vaker op tafel. Bedankt voor het recept!