Home Salades en soepen Pastasalade met pulled chicken

Pastasalade met pulled chicken

aardbeien, avocado en spinazie

door SmaakMenutie
Pastasalade met pulled chicken en aardbeien

Een zomerse salade

Zodra de zon zich wat vaker laat zien en de temperatuur oploopt, krijgen we weer zin in wat lichtere maaltijden.

Geen zware ovenschotels of stoofpotten, maar frisse salades die natuurlijk wel wat meer bieden dan een paar blaadjes sla. Deze pastasalade met pulled chicken is er zo een. Hij is licht genoeg voor een warme dag, maar vult toch voldoende om als volwaardige maaltijd te dienen. Ideaal voor een zomerse avond of als lekker stevige lunch.

Koude pastasalade met kip

Pulled chicken: makkelijk én smaakvol

Pulled chicken klinkt misschien als iets wat je vooral in een restaurant of eettentje bestelt, maar het is hartstikke eenvoudig om zelf te maken. Je kookt een kipfilet in water met een kippenbouillon blokje en na zo’n 12 tot 15 minuten is de kip gaar. Met twee vorken trek je het vlees makkelijk uit elkaar: zacht, mals en klaar om je salade mee te verrijken.

Deze bereidingswijze zorgt er bovendien voor dat de kip lekker mals blijft en tegelijkertijd goed opneemt wat je erbij serveert. Je kunt ‘m trouwens ook een dag van tevoren maken, da’s wel zo handig als je snel iets op tafel wilt zetten.

Goede balans in ingrediënten

Wat deze salade bijzonder maakt, is de combinatie van smaken en structuren. Je hebt het zachte van avocado, het frisse van de (Hollandse) aardbeien, het knapperige van de walnoten en het romige van feta. Voeg daar de pulled chicken aan toe, samen met babyspinazie en pasta, en je hebt een bord vol lekkers!

Pastasalade ingrediënten

De pasta maakt het een maaltijdsalade waar je echt wel even op kunt teren. Kies voor fusilli of penne — die houden de dressing goed vast. En over die dressing gesproken…

Een romige dressing met pit

De dressing is een subtiele smaakmaker met zelfs een klein beetje pit. Je maakt ‘m door 4 eetlepels balsamicoazijn te mengen met evenveel olijfolie, 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel scherpe mosterd, 2 theelepels honing, een halve theelepel oregano, een halve theelepel basilicum, een geperst teentje knoflook en een snufje zwarte peper. Even goed doorroeren en klaar.

Pastasalade pulled chicken marinade

Deze dressing past perfect bij de spinazie, het frisse fruit en de kip. Hij verbindt alles op een manier die het geheel net wat spannender maakt, maar zonder te overheersen. De kleur is misschien niet zo fraai, maar de smaak is geweldig!

Serveer en geniet

Deze pastasalade met pulled chicken kan je zowel koud als lauw warm eten. Wil je ‘m koud? Kook de pasta en kip dus bij voorkeur iets eerder op de dag, zodat alles gekoeld is tegen etenstijd. Meng alles vlak voor het serveren, want zo blijft de avocado mooi en de spinazie knapperig.

Pastasalade kip

Serveer op een grote schaal of in een diepe kom en garneer eventueel met wat extra feta of walnoten bovenop. Lekker met een stuk vers brood erbij of gewoon zo, uit een diep bord in de tuin, terwijl de zon langzaam ondergaat. Eet smakelijk!

Pastasalade met pulled chicken en aardbeien

Pastasalade met pulled chicken en aardbeien

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 53 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 120 g farfalle (of andere pasta)
  • 250 g aardbeien
  • 100 g feta kaas
  • 70 g babyspinazie
  • 50 g walnoten
  • 1 avocado
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 4 el balsamico azijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Kook de farfalle volgens de verpakking in 10 minuten al dente. Spoel af onder koud water en giet af.
  • Kook in een ander pannetje 1 kipfilet in 500 ml water met een 1 kippen bouillonblokje in circa 12-15 minuten gaar.
  • Maak de dressing door 4 el balsamico azijn, 4 el olijfolie, 2 flinke el Griekse yoghurt, 1 tl scherpe mosterd, 2 tl honing, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 geperst teentje knoflook en een snuf peper in een kommetje te mengen tot een gladde dressing.
  • Snijd 250 gr aardbeien in stukjes, hak 50 gr walnoten grof en snijd 1 avocado in stukjes. Doe alles in een grote kom samen met 70 g babyspinazie.
  • Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg de kip toe bij de rest in de kom. Voeg tevens de farfalle toe.
  • Meng alles goed door elkaar en verkruimel ook 100 gr feta. Voeg nu ook de dressing toe. Mix alles grondig door elkaar. Voeg naar smaak peper toe.

Pastasalade met pulled chicken en aardbeien

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Wouter 9 oktober 2021 - 20:28

Was zeker lekker, maar de ingrediënten zoals ze op de site staan is echt veel te weinig. Heb alles keer drie gedaan en er bleef nog geen grammetje over, alhoewel dat natuurlijk een goed teken is 😉

Reply
Tina 21 juni 2023 - 06:52

Hoi Tim & Erik,
Wij eten geen avocado, kun je dat gewoon weglaten of vervangen door …?
Lijkt mee een heerlijke maaltijdsalade, gaan hem vanavond uitproberen 🤤

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2023 - 10:58

Je kan het dan gewoon weglaten hoor Tina! Hopelijk hebben jullie ervan genoten 🙂

Reply