Een zomerse salade
Zodra de zon zich wat vaker laat zien en de temperatuur oploopt, krijgen we weer zin in wat lichtere maaltijden.
Geen zware ovenschotels of stoofpotten, maar frisse salades die natuurlijk wel wat meer bieden dan een paar blaadjes sla. Deze pastasalade met pulled chicken is er zo een. Hij is licht genoeg voor een warme dag, maar vult toch voldoende om als volwaardige maaltijd te dienen. Ideaal voor een zomerse avond of als lekker stevige lunch.
Pulled chicken: makkelijk én smaakvol
Pulled chicken klinkt misschien als iets wat je vooral in een restaurant of eettentje bestelt, maar het is hartstikke eenvoudig om zelf te maken. Je kookt een kipfilet in water met een kippenbouillon blokje en na zo’n 12 tot 15 minuten is de kip gaar. Met twee vorken trek je het vlees makkelijk uit elkaar: zacht, mals en klaar om je salade mee te verrijken.
Deze bereidingswijze zorgt er bovendien voor dat de kip lekker mals blijft en tegelijkertijd goed opneemt wat je erbij serveert. Je kunt ‘m trouwens ook een dag van tevoren maken, da’s wel zo handig als je snel iets op tafel wilt zetten.
Goede balans in ingrediënten
Wat deze salade bijzonder maakt, is de combinatie van smaken en structuren. Je hebt het zachte van avocado, het frisse van de (Hollandse) aardbeien, het knapperige van de walnoten en het romige van feta. Voeg daar de pulled chicken aan toe, samen met babyspinazie en pasta, en je hebt een bord vol lekkers!
De pasta maakt het een maaltijdsalade waar je echt wel even op kunt teren. Kies voor fusilli of penne — die houden de dressing goed vast. En over die dressing gesproken…
Een romige dressing met pit
De dressing is een subtiele smaakmaker met zelfs een klein beetje pit. Je maakt ‘m door 4 eetlepels balsamicoazijn te mengen met evenveel olijfolie, 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel scherpe mosterd, 2 theelepels honing, een halve theelepel oregano, een halve theelepel basilicum, een geperst teentje knoflook en een snufje zwarte peper. Even goed doorroeren en klaar.
Deze dressing past perfect bij de spinazie, het frisse fruit en de kip. Hij verbindt alles op een manier die het geheel net wat spannender maakt, maar zonder te overheersen. De kleur is misschien niet zo fraai, maar de smaak is geweldig!
Serveer en geniet
Deze pastasalade met pulled chicken kan je zowel koud als lauw warm eten. Wil je ‘m koud? Kook de pasta en kip dus bij voorkeur iets eerder op de dag, zodat alles gekoeld is tegen etenstijd. Meng alles vlak voor het serveren, want zo blijft de avocado mooi en de spinazie knapperig.
Serveer op een grote schaal of in een diepe kom en garneer eventueel met wat extra feta of walnoten bovenop. Lekker met een stuk vers brood erbij of gewoon zo, uit een diep bord in de tuin, terwijl de zon langzaam ondergaat. Eet smakelijk!
3 reacties
Was zeker lekker, maar de ingrediënten zoals ze op de site staan is echt veel te weinig. Heb alles keer drie gedaan en er bleef nog geen grammetje over, alhoewel dat natuurlijk een goed teken is 😉
Hoi Tim & Erik,
Wij eten geen avocado, kun je dat gewoon weglaten of vervangen door …?
Lijkt mee een heerlijke maaltijdsalade, gaan hem vanavond uitproberen 🤤
Je kan het dan gewoon weglaten hoor Tina! Hopelijk hebben jullie ervan genoten 🙂