Home Brunch en lunch Surimi krabsalade

Surimi krabsalade

een gezondere variant

door SmaakMenutie
Surimi krabsalade

Roze staafje

Is je weleens opgevallen dat op heel veel voorverpakte lunchsalades ‘krabsalade’ staat vermeld? Nou, ik kan je garanderen dat in geen enkele van die salades écht krab zit. Tenzij je zo’n salade voor 20 euro koopt. In plaats daarvan zit er surimi in. Een mengeling van witvis samengeperst in een roze staafje. Overigens, hartstikke lekker hoor. Alleen jammer dat de meeste zwemmen in de mayo. Daarom maken we vandaag een gezondere variant met zure room. En als je toch wat mayo wil doe je er gewoon een beetje bij.

Surimi krabsalade

Surimi krabsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g surimi
  • 100 g zure room
  • 2 el ketchup
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • Limoensap
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Kook een eitje in 7 minuten hard.
  • Scheur 200 gr surimi in reepjes of snij het in blokjes.
  • Neem een mengkom en prak het eitje hierin fijn. Voeg 100 gr zure room met 2 el ketchup, 1 à 2 tl scherpe mosterd en een scheutje limoensap toe.
  • Voeg de surimi toe en meng door elkaar. Voeg nu ook een snuf zout en peper toe en 1 tl paprikapoeder.
  • De dille is optioneel. Als je hem zonder lekker vindt dan is dat natuurlijk prima. Begin sowieso met een klein beetje en voeg naar smaak meer toe. That's it!

Surimisalade maken Surimisalade Surimi lunchsalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Cecile 29 juli 2020 - 10:26

Is de limoensap ook optioneel? ?

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2020 - 10:37

Haha scherp Cecile! Thanks, ik heb het er direct bijgezet 🙂

Reply
Marleen 23 december 2021 - 11:30

Zalig smeerseltje……… schepje mierikswortel door gedaan👍👍

Reply
Irene 9 mei 2022 - 20:20

Klinkt lekker, maar we zijn maar met zijn tweetjes, kan ik dit invriezen?

Reply
SmaakMenutie 10 mei 2022 - 09:08

Denk dat vers het allerlekkerste is. Het is wel 2-3 dagen (in de koeling) houdbaar, dus ik zou de volgende dag wat je over hebt op een (stok)broodje smeren 🙂

Reply
L Touw 5 november 2023 - 10:59

Hoi klopt het dat de salade zo vochtig blijft wil het graag wat vaster smeerbaar zeg maar wat kan ik daar aan doen

Reply
SmaakMenutie 10 november 2023 - 14:04

Bij ons is ‘ie niet vochtig! Maar misschien je wat te veel ketchup toegevoegd?

Reply
BDF Meihuizen 27 maart 2024 - 15:02

Klinkt lekker en gemakkelijk voor de pasen

Reply
Willem Hoekstra 28 maart 2024 - 11:54

Als je de salade dikker wilt dan kan je er een flinke eetlepel Griekse yoghurt door doen,
desnoods twee.
Wel de echte volle variant met 10% vet nemen, anders ben je net zo ver.

Reply