Verrukelijk
Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al vanaf jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle soorten en smaken. Mijn oma’s Hollandse groentesoep is er bijvoorbeeld een die we in de hele familie nog veelvuldig maken. En dat is een receptuur die ook niet zo snel zal veranderen 😉 Maar ook voor bijvoorbeeld champignonsoep kan je mij midden in de nacht wakker maken. De geur van champignons die eerst gebakken worden in de boter is echt verrukkelijk. Klaar in een half uurtje, easy!
42 reacties
Dag Smaakmenutie,
Dank voor het delen van het recept voor deze champignonsoep, hij is hier goed in de smaak gevallen :-). Nu lees ik dat (Erik’s?) oma een groentesoep maakt(te) welke door de familie nog veelvuldig wordt gemaakt. Ik heb al vele recepten hiervoor uitgeprobeerd, maar helaas vind ik de “kant en klare soeppoeders” nog lekkerder….en ja…jullie voelen de vraag al aankomen….willen julllie dit recept ook met ons delen …zou helemaaal top zijn!
….in bovenstaand bericht vermelde ik de naam van Erik, maar ik vermoed dat het hier om Tim’s oma ging 🙂 Maar ik kan er naast zitten 🙂
Hoi Marcel, wat fijn dat de champignonsoep in de smaak viel. Leuk! De groentesoep hebben we inderdaad nog niet op de website staan, maar zullen we binnenkort delen. Houd ons dus in de gaten! Groet, Tim- SmaakMenutie
Mensen wat een heerlijk en eenvoudug recept van deze championsoep. Werkelijk verrukkelijk en een blijvertje zoals alles van jullie site 👍😋🥣!! Bedankt weer 👋
Waarom is mijn champignonsoep zo bruin van kleur, bij jullie foto is het heel licht?
Dank en groet Tine
Het zou kunnen doordat er wellicht veel champignonvocht is achter gebleven. Een andere reden zou ik er niet voor kunnen bedenken. Als de smaak maar goed is!
Ik heb hem vandaag ook gemaakt en de mijne is ook veel donkerder van kleur als het plaatje maar hij smaakt wel heel lekker.
Wij vinden hem hier thuis heerlijk
Leuk om te horen Bianca! 🙂
Gisteren gemaakt en de pan ging helemaal leeg! Heerlijke soep, dank je wel voor dit recept.
Dat horen we graag Joyce, fijn dat-ie in de smaak viel! En uiteraard graag gedaan 🙂
Is deze soep goed in te vriezen?
Hoi Elle, dat hebben we nog nooit gedaan. Maar het lijkt ons dat dat gewoon moet kunnen 🙂
Echt de lekkerste champignonsoep die ik ooit gehad heb!
Leuk om te horen Liz! Fijn dat de soep in de smaak valt 🙂
Dit is een blijvertje! Hij is verrukkelijk!!!
Bedankt voor het compliment, fijn dat het in de smaak viel 🙂
Een heerlijke champignonsoep, hij is een favoriet bij ons en ik voeg in de kom nog wat uitgebakken spekreepjes toe.
Leuk om te horen Marion! En lekker die spekreepjes, goed idee 🙂
Echt een heerlijk soepje. Bedankt voor weer een heerlijk recept!
Graag gedaan Lucinda, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Net de heerlijke soep gemaakt ! Ik dacht dat hij flauw zou zijn , maar dat is echt niet !
Heerlijk , we houden hem er in
Goed om te horen Hilde! Fijn dat de smaak goed was 🙂
Erg lekker
Fijn dat het in de smaak viel Rob!
Vandaag gemaakt. Werd er helemaal blij van zo lekker.
Heb bospaddestoelen bouillonblokjes gebruikt. Super recpt
Dat is precies de bedoeling Dora, lekker!!
Tim en Erik, dankjewel voor dit fijne recept! Ik heb vandaag de soep gemaakt en hij was overheerlijk!
Graag gedaan Linda, fijn dat je genoten hebt van de soep! 🙂
Dan heb ik nog een stomme vraag Tim en Erik. Ik zou graag een grote pan van deze soep maken met 2 liter water. Wat moet ik dan allemaal vermeerderen? Ik lijk op een keukenprinses als ik jullie recepten volg hoor, maar als ik er van af wil wijken lijk ik meer op een keukenheks, lollllllllll. Dus hopelijk kunnen jullie me helpen!
Haha er zijn geen stomme vragen Linda! Voor 2 liter soep zouden wij de volgende hoeveelheden aanhouden:
400-500 g kastanjechampignons
100 g crème fraîche
4 tenen knoflook
5 el bloem (met extra water ook)
3 groente bouillonblokjes
bosje lente-ui
Succes en geniet ervan! 🙂
Ik wilde iets doen met de kastanje champignons die nog in de koelkast stonden. Ik kwam uit op deze soep en dat was een goede keuze.
Heerlijke smaakvolle soep!!
Ik heb voor het binden van de soep arrowroot gebruikt( ook nog smmakloos) Hier heb je weinig van nodig en zitten minder koolydraten in. Verder een heerlijk soep ga het vaker maken.
Thanks voor de tip Moniek!
Ik had een portie over van deze soep en dat had ik ingevroren. Maar na het ontdooien zag hij er niet echt lekker uit. Kan je deze soep eigenlijk wel invriezen? En hebben jullie eventueel tips daarvoor?
Ik denk dat het komt door de crème fraîche, dat kan je beter niet invriezen. Maar de soep zelf wel hoor, moet gewoon kunnen! Langzaam opwarmen en dan lekker opeten 🙂
Thnx voor jullie antwoord! Ik had al zo’n vermoeden dat het door de creme fraîche kwam. Dan wordt ie hier alleen nog vers gegeten haha!
Tim en Erik , De champignonsoep is lekker alleen ik gebruik geen peterselie maar Lavas dat geeft nog een betoverende smaak af 👨🍳
Eergisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker, de lekkerste champignonsoep ooit!!
Geen enkele keer lukte mijn gebonden soep goed, tot is jullie stappen volgde.
Al meerdere keren gemaakt en absolute topper.
Als ik er al 2 gesneden lente uit bij serveren op de soep doe, ziet dat er als veel meer uit dan bij jullie op de foto. Misschien beter om pas in de kom/bord erop te gooien?
Ja hoor dat is uiteraard ook prima!