Home Desserts en taarten Key lime pie

Key lime pie

limoentaart

door SmaakMenutie
Key lime pie recept

Heerlijk fris en zo klaar

Een taart die binnen een half uurtje klaar is? Yes! Deze heerlijke limoentaart is zo klaar. Nog sneller dan een echte ‘key lime pie’, want key limes zijn ieniemienie limoentjes uit Florida (de Keys) en wij gebruiken gewoon de grote limoenen.

Key lime pie recept

Key lime pie

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 117 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g koekjes (bastogne, digestive, San Francisco)
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 4 limoenen
  • 4 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • Slagroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
  • Maal de koekjes (ik gebruikte 'San Francisco' koekjes die nog ik de kast stonden) tot kruim met een keukenmachine of de kom van de staafmixer.
  • Verwarm 125 g boter op laag vuur in een pannetje tot deze gesmolten is. Roer de boter door de koekjeskruim.
  • Verdeel dit over de bodem van een springvorm (24 cm) en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.
  • Knijp het sap uit 4 limoenen en bewaar van 2 limoenen ook de rasp van de schil.
  • Klop van 4 eieren het eigeel los in een kom (of keukenmachine). Voeg al kloppend een blikje gecondenseerde melk toe en stapsgewijs het sap van de limoenen.
  • Giet het limoenmengsel over de taartbodem en plaats de taart ongeveer 15-20 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen en verder opstijven in de koelkast (minstens een uur).
  • Maak af met mooie toefjes slagroom en de limoenrasp! Heerlijk!

Key lime pie receptKey lime pie limoentaart

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

20 reacties

Jaleesa 16 oktober 2018 - 08:53

Kun je deze taart ook goed een dag van te voren maken? Of gaat dat ten koste van de bodem etc? Bedankt alvast!

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2018 - 08:39

Hi Jaleesa, ja hoor je kan hem best een dagje van te voren maken. Dan zou ik het wel die avond ervoor doen, zodat ie zo vers mogelijk is. Ik zou dan wel de slagroomtoefjes en de limoenrasp pas doen als je hem serveert 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Laura 1 februari 2019 - 15:38

Wij hebben hem al enkele keren gemaakt, erg lekker! Slagroom doen we idd apart maar de taart kan je best lang lekker houden!! Toppertje!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2019 - 16:02

Hoi Laura, ja lekker is-ie hè?! Leuk om te horen 🙂

Reply
X 13 april 2020 - 13:23

Alles werd vloeibaar na de oven. Alle stappen precies gevolgd. Niet erg scherp uitgelegd hoor

Reply
SmaakMenutie 14 april 2020 - 11:25

Jammer dat het niet gelukt is! Moeilijk te zeggen waar het door komt, elke oven is anders. Bij ons lukt-ie altijd perfect. Welke stappen snapte je niet precies?

Reply
Rodney 18 juni 2024 - 13:49

Heb je wellicht de gehele eieren er door geklopt? Je moet eerst de eieren splitsen en enkel de eidooiers gebruiken.

Reply
Mischa 31 mei 2020 - 18:00

Oooooooohhhhhhhhh…. maar die is serieus lekker!!! En was ook in hap-slik weg. Kids waren blij, maar ik raad kleine stukjes aan. Vult best…
Vraagje, mocht ik nu de kleur iets meer naar het felgroen willen hebben, wat kan ik daar voor gebruiken…

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:24

Haha zo mogen we het horen Mischa, leuk! Het kan te maken hebben met de limoenen dat ze variëren qua kleurintensiteit.. Die van ons was ook meer geel. De rasp maakt het geheel groener 🙂

Reply
Annemarie 7 oktober 2020 - 09:04

Kun je deze taart ook invriezen?

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2020 - 12:03

Hoi Annemarie, misschien kan het wel maar ik denk niet dat dit de smaak ten goede komt!

Reply
Babette 22 mei 2021 - 15:20

Mijn bodem en vulling vermengen zich in de oven. Wat doe ik verkeerd? De bodem heb ik 45 min in de koelkast laten stollen. Moet het langer?

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2021 - 12:02

Het lijkt alsof het te nat was Babette, gebruik je wel de juiste melk? 🙂

Reply
Maria 17 januari 2023 - 19:25

Ik heb hem nu 3 x gemaakt. Derde is ‘mislukt’ Hij wilde niet opstijven. Kan dat aan de grootte van de limoenen liggen?

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2023 - 12:27

Heb je wel gecondenseerde melk gebruikt dit keer? Anders zou het wellicht aan de verkeerde verhouding kunnen liggen…

Reply
Maya 7 oktober 2023 - 20:27

Heel lekker! Kan het ook met sinaasappel?

Reply
SmaakMenutie 11 oktober 2023 - 11:49

Dan krijg je wel een volstrekt andere taart! Maar probeer het eens, wellicht heel lekker 🙂

Reply
Geert 9 mei 2024 - 15:15

Hoe groot is de diameter van de taartvorm? 🙂
Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2024 - 11:01

Zie beschrijving 🙂

Reply
Rodney 18 juni 2024 - 12:59

Top taartje, al meerdere keren gemaakt en iedere keer gelukt. Zelf maak ik van het overgebleven eiwit merengue en spuit of spatel ik dit op het taartje ipv slagroom. Even de brander erover voor mooi kleurtje. Helemaal te gek.

Reply