Home Bijgerechten Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

met kruidenboter

door SmaakMenutie
Gepofte aardappel met kruidenboter

Zo gepiept

Een keer wat anders dan die eeuwig gekookte aardappel? Deze gepofte aardappel uit de oven is super lekker en super makkelijk. Heerlijk gevuld met kruidenboter en bieslook. Maar hoe maak je nou zo’n gepofte aardappel? Wij leggen het je hieronder uit. Je kan de aardappel overigens ook bereiden op de barbecue. Zo gepiept en sensationeel lekker!

Gepofte aardappel met kruidenboter

Gepofte aardappel

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 120 keer gestemd )

Ingrediënten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardappelen goed schoon en spoel eventueel af.
  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze circa 45 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen zelf kruidenboter en snijd extra verse bieslook.
  • Haal de aardappelen uit de oven en prik met een vork in de aardappel om te zien of hij zacht is.
  • Snijd de aardappel doormidden en vul riant met de kruidenboter, verse bieslook en (grof) zeezout. Daar is 'ie, een sensationele gepofte aardappel!

Gepofte aardappel met kruidenboterGepofte aardappel recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

WTJ Dijks 3 september 2018 - 13:49

Welke aardappel ( naam) gebruikt men voor gepofte aardappel? Want niet iedere aardappel is geschikt voor te poffen.

M.v.g. WTJ Dijks

Reply
SmaakMenutie 4 september 2018 - 12:17

Een iets kruimige aardappel is goed hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan bintjes. Succes en veel kookplezier!

Reply
sara 20 maart 2021 - 15:17

ik heb het vandaag geprobeerd en het was echt heerlijk. echt een aanrader. zelfs als je nog jong bent en nog niet zo goed kan koken, zoals mij dus 😉

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2021 - 11:45

Leuk te horen Sara! Fijn dat het gelukt is, hopelijk smaakt het koken naar meer! 🙂

Reply
zee 25 mei 2021 - 19:21

helaas kruidige aardappel na 60 minuten niet gaar.

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2021 - 10:35

Wat vreemd, lastig te zeggen. Het verschilt vaak ook per oven

Reply
Marco 2 juni 2021 - 18:12

Helaas. 45 minuten veel te kort..

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2021 - 16:48

Ligt aan dikte van de aardappel en oven, vandaar de ca. 45 minuten. Gewoon wat langer in de oven en af en toe even prikken om te zien of ‘ie zacht is. Hopelijk volgende keer beter 🙂

Reply
Cherinda 18 november 2021 - 16:21

Ik heb het ook geprobeerd maar mijn bintjes waren niet gaar na 45min

Reply
Anita 19 december 2021 - 17:39

Ik kook de aardappel altijd voor. Zo’n 10 minuten.

Reply
EmySimjouw 6 januari 2022 - 11:50

Meestal maak ik de gepofte aardappel in de magnetron.6 min.per aardappel,eerst de gewassen aardappel inprikken.Succes

Reply
Cynthia 7 november 2022 - 18:15

Gemaakt. Echt heerlijk. Voor herhaling vatbaar

Reply
kris Vaw 2 mei 2024 - 13:05

ooit op het voedingssalon in de jaren 80 gevulde pattat gegeten was enorm picant, was zo lekker dat ik deze eigenlijk mis waren grote in alu gewikkeld maar zeer lekker

Reply