Home Bijgerechten Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

met kruidenboter

door SmaakMenutie
Gepofte aardappel met kruidenboter

Zo gepiept

Een keer wat anders dan die eeuwig gekookte aardappel? Deze gepofte aardappel uit de oven is super lekker en super makkelijk. Heerlijk gevuld met kruidenboter en bieslook. Maar hoe maak je nou zo’n gepofte aardappel? Wij leggen het je hieronder uit. Je kan de aardappel overigens ook bereiden op de barbecue. Zo gepiept en sensationeel lekker!

Gepofte aardappel met kruidenboter

Gepofte aardappel

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 125 keer gestemd )

Ingrediënten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardappelen goed schoon en spoel eventueel af.
  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze circa 45 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen zelf kruidenboter en snijd extra verse bieslook.
  • Haal de aardappelen uit de oven en prik met een vork in de aardappel om te zien of hij zacht is.
  • Snijd de aardappel doormidden en vul riant met de kruidenboter, verse bieslook en (grof) zeezout. Daar is 'ie, een sensationele gepofte aardappel!

Gepofte aardappel met kruidenboterGepofte aardappel recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

kris Vaw 2 mei 2024 - 13:05

ooit op het voedingssalon in de jaren 80 gevulde pattat gegeten was enorm picant, was zo lekker dat ik deze eigenlijk mis waren grote in alu gewikkeld maar zeer lekker

Reply
Cynthia 7 november 2022 - 18:15

Gemaakt. Echt heerlijk. Voor herhaling vatbaar

Reply
EmySimjouw 6 januari 2022 - 11:50

Meestal maak ik de gepofte aardappel in de magnetron.6 min.per aardappel,eerst de gewassen aardappel inprikken.Succes

Reply
Anita 19 december 2021 - 17:39

Ik kook de aardappel altijd voor. Zo’n 10 minuten.

Reply
1 2