Home Vlees en kip Carne asada

Carne asada

heerlijk gegrild vlees

door SmaakMenutie
Carne asada

Hondurees

Wij kregen van Wereld Dorpen voor Kinderen de vraag of we mee wilden werken aan een Werelds receptenboekje. Deze stichting zet zich jaarlijks in voor meer dan 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen komen. Zij bieden hen gratis voedsel, verzorging, onderdak, goed onderwijs en een beroepsopleiding afgestemd op de behoeften van het lokale bedrijfsleven en economische ontwikkelingen. Je begrijpt dat wij dus niet lang na hoefde te denken en ontwikkelde een echt Hondurees vleesgerecht. Carne asada betekent overigens ‘gegrild vlees’ en serveer je met bijvoorbeeld witte rijst, guacamole en een taco. Of kies voor aardappeltjes en een frisse salade!

Carne asada

Carne asada

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.5/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g bavette (vinkenlap)
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 limoen (sap)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 citroen (sap)
  • 1 groene jalapeño
  • 1 el azijn
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
  • Verse koriander

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene jalapeño (zonder zaadlijsten) en 3-4 tenen knoflook fijn. Hak tevens een handje verse koriander fijn.
  • Meng in een kommetje het sap van 1 limoen, 1 (hand- of pers)sinaasappel, 1 citroen, 60 ml olijfolie, 1 el azijn, 1 (flinke) tl gemalen komijnzaad en 1 tl zout met een garde tot een mooie marinade.
  • Voeg de fijngesneden knoflook, jalapeño en koriander toe en meng grondig door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en giet daar de marinade in. Haal de bavette door de marinade en laat hem nu minimaal 1 uur marineren. Langer mag ook, maar niet langer dan een uur of 6.
  • Neem een grillpan of grillplaat en verhit de pan of plaat op middelhoog vuur. Bij onze inductieplaat is dat stand 6 van 9. Grill de bavette nu ongeveer 7-10 minuten per kant. Wil je meer doorbakken? Grill hem dan wat langer.
  • Serveer met waar je zin in hebt. Bijvoorbeeld met (witte) rijst, guacamole en een taco. Of kies voor aardappeltjes en een frisse salade. Besprenkel eventueel met extra limoensap. Mmmm!

Carne asada ingrediënten Carne asada marineren Carne asada marinerenCarne asada Carne asada recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Henny 15 mei 2021 - 18:15

Mmmmmm, weer een heerlijk recept, wij gaan regelmatig naar Van der Valk versmarkt in Voorschoten.
Daar zie ik altijd bavet liggen maar nooit gekocht. De volgende keer dus wel kopen en jullie recept maken.

Een mooi en goed weekend.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 17 mei 2021 - 10:46

Leuk Henny! Dit recept moet je zeker een keer maken, het is heerlijk! Geniet ervan 🙂

Reply
carla van de geer 26 januari 2022 - 23:18

Ik woon niet in Holland dus raak vaak in de knoop met de benamingen. In dit geval : wat is een vinkenlap? Is het een runder schniztel?

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2022 - 12:29

Dat is een flanksteak! 🙂

Reply
Tim mendelsohn 4 september 2023 - 13:19

Goedemorgen kan je het vlees ook grillen en dan in de oven verder garen en wat moet de kern dan zijn alvast bedankt

Reply
SmaakMenutie 22 september 2023 - 13:22

Wij grillen het vlees een aantal minuten en daarna is het klaar. Echter is het sterk afhankelijk van de dikte en grootte van het vlees hoelang het gegrild moet worden en of het eventueel nog doorgegaard zou moeten worden in de oven. Dus als je een groot stuk vlees hebt kan je het ook in de oven (verder) garen. Houdt dan een kern temperatuur aan van ca. 55 graden

Reply