Hondurees
Wij kregen van Wereld Dorpen voor Kinderen de vraag of we mee wilden werken aan een Werelds receptenboekje. Deze stichting zet zich jaarlijks in voor meer dan 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen komen. Zij bieden hen gratis voedsel, verzorging, onderdak, goed onderwijs en een beroepsopleiding afgestemd op de behoeften van het lokale bedrijfsleven en economische ontwikkelingen. Je begrijpt dat wij dus niet lang na hoefde te denken en ontwikkelde een echt Hondurees vleesgerecht. Carne asada betekent overigens ‘gegrild vlees’ en serveer je met bijvoorbeeld witte rijst, guacamole en een taco. Of kies voor aardappeltjes en een frisse salade!
6 reacties
Mmmmmm, weer een heerlijk recept, wij gaan regelmatig naar Van der Valk versmarkt in Voorschoten.
Daar zie ik altijd bavet liggen maar nooit gekocht. De volgende keer dus wel kopen en jullie recept maken.
Een mooi en goed weekend.
Groet Henny
Leuk Henny! Dit recept moet je zeker een keer maken, het is heerlijk! Geniet ervan 🙂
Ik woon niet in Holland dus raak vaak in de knoop met de benamingen. In dit geval : wat is een vinkenlap? Is het een runder schniztel?
Dat is een flanksteak! 🙂
Goedemorgen kan je het vlees ook grillen en dan in de oven verder garen en wat moet de kern dan zijn alvast bedankt
Wij grillen het vlees een aantal minuten en daarna is het klaar. Echter is het sterk afhankelijk van de dikte en grootte van het vlees hoelang het gegrild moet worden en of het eventueel nog doorgegaard zou moeten worden in de oven. Dus als je een groot stuk vlees hebt kan je het ook in de oven (verder) garen. Houdt dan een kern temperatuur aan van ca. 55 graden