8,7K
Kenmerkende smaak
Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig, en het is ook nog eens super simpel om te maken. Doordat de suikers die vrijkomen tijdens het fruiten van de uien karameliseren, krijgt de soep zijn kenmerkende smaak. En dus niet van de bouillon. Vroeger -in de tijd van de Romeinen- werd de soep gezien als voedsel voor de arme bevolking, omdat uien goedkoop waren en er makkelijk aan te komen was. Nog steeds zijn uien niet duur, maar als armlastig voedsel wordt het allang niet meer gezien. Bon appétit!
18 reacties
Kromme vraag…
Roomboter neem ik aan?
En een zoete witte wijn beter dan een droge?
Hi Ronin, roomboter inderdaad en nee geen zoete witte wijn, maar gewoon droge.
kun je de wijn vervangen ivm kinderen of zwangere dames?
In principe kook je de alcohol er voor het grootste gedeelte uit, maar anders zou je het kunnen vervangen door witte druivensap (hoewel wij dit zelf nooit geprobeerd hebben).
Gewoon wijn gebruikt. Het viel erg goed in de smaak bij het gezelschap!
Fijn! 🙂
Zojuist gemaakt…Wat een heerlijkheid! Dank voor het goede recept!
Een beetje late reactie, maar je kookt alcohol van 200 ml wijn er in zo een korte tijd nooit uit. Het is sowieso achterhaald dat je alcohol eruit kookt. Dan moet je echt een halve dag pruttelen en zelf dan blijft er nog wat van over. Je kinderen hebben vast goed geslapen 😉
Een takje tijm en een laurierblaadje voegt nog meer smaak toe
Gisteren gemaakt, vandaag gaan we het proeven, heb er zin in de geur alleen al is heerlijk. Bedankt voor het recept.
voor mijn verjaardag ovenbestendige soepkommen gevraagd en gekregen ;-), dus gelijk mijn eerste uiensoep gemaakt naar jullie recept. Echt zooooo lekker. Het karamelliseren heb ik iets langer over gedaan, 40 minuten, goed voor mijn geduld oefenen, maar het was het meer dan waard!
Zelfs met Italiaanse wijn was hij super lekker 😋
Zou honing of een andere suiker vervanger ook kunnen?
Of gewoon weglaten, geen probleem.
Klopt 🙂
Vandaag gemaakt, alleen zelf de bouillon gemaakt. Was perfect werd er gezegd. Zelf ruik en proef ik niets door corona. Maak veel recepten van jullie en het gemis van reuk en smaak is niet erg, de recepten zijn gewoon perfect.
Net gemaakt. Gaat vast lekker zijn. Staat nu nog in de oven mmmmmm.
Een favoriete soep! Heerlijk!