Home Desserts en taarten Perentaartjes

Perentaartjes

met karamel en zeezout

door SmaakMenutie
Perentaartjes met karamel en zeezout

In een handomdraai

Onverwachts bezoek rond koffietijd? Geen paniek, in een handomdraai heb je wat lekkers bij de koffie. Namelijk deze heerlijke perentaartjes met karamel en zeezout. Geen peer in huis? Dan kan je ook prima appels gebruiken hiervoor. De karamel zeezout combi is hemels. Mmm!

Perentaartjes met karamel en zeezout

Perentaartjes met karamel en zeezout

Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 12 karamelblokjes
  • 2 peren
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • Zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil 2 peren en snijd in kleine blokjes. Meng de peer met 2 el (bruine) suiker en een halve tl kaneelpoeder.
  • Snijd de karamelblokjes in vieren.
  • Vet een muffinvorm goed in met boter en vul met bladerdeeg. Zorg dat het deeg wat ontdooit is zodat het goed vouwt. Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Neem het eigeel van het ei en meng met 1 el water. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het eigeel.
  • Vul alle vormpjes met het peermengsel. Voeg in elk vormpje een in vieren gesneden caramelblokje toe (dus 1 karamelblokje per taartje, maar wel in vieren gesneden).
  • Bestrooi tot slot met wat grof zeezout.
  • Plaats circa 15 minuten in de oven. That's it! Mmmm smullen maar!

Perentaart ovenPerentaart receptPerentaartjes met karamel en zeezout

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

Lieven 23 januari 2024 - 08:54

proberen !!!

Reply
1 2