16,1K
Pindasaus of satésaus?
Bij lekkere saté hoort ook lekkere satésaus. Let wel, satésaus en dus geen pindasaus. Wat het verschil is? Pindasaus kan je gebruiken voor allerlei andere gerechten en satésaus is alleen geschikt voor saté. Check maar eens de pindasaus die we maakten voor de gado gado. Dat is dus geen satésaus maar pindasaus. Alhoewel je die best bij de saté kan eten hoor. Maar dan noemen we het satésaus. Omgekeerd kan niet. Satésaus eet je niet bij andere gerechten. Want dan was het pindasaus geweest. Volg je het nog? Vast niet 😉 Laten we maar gewoon aan de slag gaan!
80 reacties
Vraagje: mijn vrouw kan niet tegen kokos, dus kokokmelk is voor haar uit den boze, zelf ben ik lactose-intolerant, wat kan ik dan het beste gebruiken? Is Arla lactosevrije melk een goed alternatief, of weten jullie toevallig een ander goed alternatief??
Ben benieuwd..
Je zou dat inderdaad kunnen proberen! Mogelijk blijft de satésaus dan wel wat dunner. Zelf weten we eerlijk gezegd eigenlijk ook niet goed waarmee je het zou kunnen vervangen..
Ik heb het met kerst voor de eerste keer gemaakt. We willen nooit meer iets anders!! Heerlijk! Zelfs de meest moelijker eter vind het lekker.
Super bedankt voor de tips! Ik ga ook jullie ulang ulang , en frikadel pan maken. Ik zal reclame maken voor jullie website! Het is heerlijk allemaal 😃
Als ik deze saus wil maken voor bij een buffet voor 100+ personen, wat zullen dan ongeveer de verhoudingen zijn?
Zo, dat wordt een flinke pan! Het is wel een inschatting, want zoals je wellicht begrijpt hebben wij nooit een dergelijke hoeveelheid gemaakt 🙂 Als eerste is het wellicht zinvol om niet 1 grote pan, maar 4 of 5 pannen te maken. Dan kun je de verhouding zoals in onze reactie hierboven beschreven staan aanhouden. Het is dan ook eenvoudig om extra kruiden toe te voegen. Succes!
Voor 20 personen het recept x3? Ik snap de logica niet helemaal als dit recept voor 4 personen is zou het toch x5 moeten zijn?
Alleen de specerijen! Dat is voor de verhouding wel het lekkerste 😉
Dus de pindakaas en kokosmelk x 5 en de rest x 3 als ik het goed begrijp dan?
Zie reactie hierboven: pindakaas keer x 4 à 5, rest ongeveer x 3. En wellicht, wat meer water of kokosmelk toevoegen. Doe het met gevoel en vooral proeven!