Home Salades en soepen Makreelsalade

Makreelsalade

voor op toast of stokbrood

door SmaakMenutie
Makreelsalade met appel

Lekker fris

Op zoek naar een frisse salade? Voor op toast of lekker bij de bbq? Probeer dan eens deze heerlijke makreelsalade. Lekker met stukjes appel en augurk en klaar in een handomdraai. Ook lekker op (stok)brood als lunch!

Makreelsalade met appel

Makreelsalade

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 72 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1/2 rode ui
  • 3 el mayonaise
  • Paar augurkjes
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Kies voor een gerookte makreel of kant-en-klare gerookte makreelfilet. Pluk de makreel tot kleine stukjes.
  • Snipper een 1/2 rode ui en snijd 1 kleine appel (wij gebruiken Granny Smith) in kleine stukjes. Snijd tevens een handje mini augurkjes fijn.
  • Neem een (meng)kom 3-4 flinke el mayonaise samen met het sap van een 1/2 citroen (of neem 2 el citroensap uit een flesje).
  • Meng de rode ui, makreel en augurkjes door de mayonaise. Voeg nu ook de appel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • Heb je peterselie in huis, voeg dan ook wat fijngehakte peterselie toe. That's it!

Makreelsalade makenMakreelsalade met appel Recept makreelsalade Makreel salade

TIP

Houd je van wat pit? Voeg dan een tl scherpe mosterd toe.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Miek 24 augustus 2019 - 13:04

Lekker eenvoudig recept. Ik heb de rode ui weggelaten om de smaak van de gerookte makreel nog meer te benadrukken. Superlekker op een dikke verse bruine boterham

Reply
SmaakMenutie 26 augustus 2019 - 08:40

Leuk om te horen Miek, fijn dat de salade in de smaak viel!

Reply
Ans 1 september 2019 - 13:26

Ik had geen citroen en geen augurken heb er toen kappertjes door gedaan was overheerlijk
Ans

Reply
SmaakMenutie 2 september 2019 - 09:04

Ook heerlijk kappertjes, goed idee!

Reply
Marleen 3 mei 2022 - 22:23

Kan deze salade in diepvries bewaard worden?

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2022 - 08:57

Moet wel kunnen Marleen maar de smaak wordt er niet beter van denk ik. Ik zou het dus lekker vers maken en opeten 🙂

Reply
Natasja 30 mei 2021 - 11:33

Hoe lang kan je dit bewaren?

Reply
SmaakMenutie 31 mei 2021 - 10:56

Het is vis, dus zou het niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren Natasja!

Reply
Maria 21 mei 2022 - 17:48

Een groot succes dit recept favoriet bij mijn dochter en haar man, toen ze het de eerste proefde waande ze zich op een terras aan zee of bij de viskraam aan de boulevard. De 2e keer maakte ik ook een hartige taart, die vonden ze ook heerlijk maar de makreelsalade spant de kroon, leuk he? ik vind die zelf ook heel erg lekker, heerlijk fris, altijd wel even tijd nemen om de graten er uit te halen. Die ga ik zo weer maken!

Reply
Neeltje 4 juni 2022 - 12:25

Ik heb de rode ui en peterselie weggelaten, maar rucola en komkommer toegevoegd. Heerlijk!

Reply
Gerrit stap 3 mei 2023 - 13:43

Ik heb het een dag vantevoren gemaakt, zodat de smaken nog beter bij elkaar komen

Reply
Mirjam 28 maart 2024 - 09:22

Lekker! Ik zou ook de ui weglaten omdat ik dat teveel vind overheersen. Komt op het lijstje “te maken”!

Reply
Tunaboi 25 mei 2024 - 17:21

Tonijn met kappertjes en appel etc ook zeer goed. De appel maakt het mooi fris en licht zoals in dit recept.

Reply