Home Erik's Asia Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

door SmaakMenutie
Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Een wereld aan smaken in één hap

Sommige gerechten weten zonder veel moeite indruk te maken. Deze Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus is daar een perfect voorbeeld van.

We combineren de frisheid van groenten met de hartigheid van een snelle woksaus en wikkelen dat allemaal samen in een zachte wrap. Het resultaat? Een gerecht waarin nieuwe smaken samenkomen met een herkenbare basis.

Aziatische wrap ingrediënten

Biefstuk: snel, mals en vol smaak

Biefstuk is een van die vleessoorten die je niet te lang moet bakken. Even kort aanbakken in de pan, zodat het mooi bruin wordt van buiten, maar van binnen mals blijft. Door de biefstukreepjes eerst licht te bestuiven met maizena, krijgen ze een dun laagje dat in de pan voor een heerlijke structuur zorgt. Bovendien helpt het de saus straks beter te hechten, zodat elke hap vol zit met smaak.

Biefstukreepjes in maizena en sojasaus

De kracht van sojasaus

Geen Aziatisch geïnspireerd gerecht zonder sojasaus. Deze donkere saus is al duizenden jaren een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Hij wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, tarwe, water en zout. Het bijzondere is dat sojasaus niet alleen zoutigheid toevoegt, maar ook een diepe umamismaak geeft.

Biefstuk in sojasaus

Umami is bekend als de ‘vijfde smaak’ naast zoet, zuur, zout en bitter. Het zorgt ervoor dat gerechten meer diepte krijgen. In dit recept combineren we sojasaus met limoensap en bruine suiker, waardoor er een mooie balans ontstaat tussen zout, fris en zoet.

Kleurrijke groenten en frisheid

Wat dit gerecht extra aantrekkelijk maakt, zijn de groenten die we toevoegen. Rode en gele paprika’s brengen niet alleen kleur op je bord, maar ook een lichtzoete smaak die perfect samengaat met de hartige saus. Lente-ui en komkommer zorgen voor frisheid, zodat de wrap niet te zwaar wordt. En dan is er nog de limoen. Een klein beetje sap maakt het geheel net even lichter en frisser. Zo ontstaat er een harmonieus gerecht waarin alle smaken elkaar aanvullen.

Aziatische wrap beleggen

Comfort food met een twist

Een wrap doet vaak denken aan de Mexicaanse keuken, maar hier geven we er een Aziatische draai aan. Dat maakt dit gerecht zo leuk. Het voelt vertrouwd door de zachte tortilla en de rijst, maar verrast door de sojasaus, chilisaus en frisse groenten. Hoe leuk is dat!

Oosterse wrap

Binnen een half uur zet je deze Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus op tafel en dankzij de combinatie van hartig, pittig en fris is het een maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Serveer de wraps met wat chilisaus en je hebt een gerecht dat net zo goed werkt op een doordeweekse avond als bij een gezellige etentje met vrienden.

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 61 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk(puntjes)
  • 200 g witte rijst
  • 70 ml sojasaus
  • 4 tortilla wraps
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen
  • 2 el maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Chilisaus
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de verpakking (of gebruik de rijststomer (bekijk hier welke wij zelf gebruiken in de keuken)).
  • Snijd 1 gele en 1 rode paprika in reepjes. Doe het zelfde met 1 (kleine) komkommer. Snijd een bosje lent-ui in ringetjes.
  • Snijd 300-350 g biefstuk in reepjes. Of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes. Bestrooi de stukjes biefstuk rondom met 1 flinke el maizena. Goed mengen.
  • Maak in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Neem een wok en bak de paprika 2-3 minuten rondom aan in een scheutje zonnebloemolie. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Bak de biefstukpuntjes rondom op (middel)hoog vuur bruin in dezelfde pan. Let op! Maximaal 2-3 minuten. Anders wordt de biefstuk taai.
  • Voeg nu de zojuist gemaakte sojasaus toe en laat het geheel al roerende inbinden. Dit zal vrij snel gaan.
  • Neem een wrap en beleg met komkommer, de paprika, lente-ui, een flinke klodder chilisaus, rijst en tot slot met de biefstukpuntjes. Vouw de wrap dicht met behulp van aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

12 reacties

Frank 22 februari 2025 - 08:41

Vorige week gemaakt, heerlijk!!
Dit is nu echt zo`n weekend gerechtje, `s morgens maken en dan `s avonds eten.

Reply
1 2