Home Borrelhapjes en sausjes Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

door SmaakMenutie
Gehaktballetjes in tomatensaus

Tapasplank

Eerder maakten we al albondigas, de Spaanse variant van gehaktballetjes in tomatensaus. Vandaag gaan we voor de Nederlandse variant. Alhoewel oregano natuurlijk geen Nederlands ingrediënt is. Bovendien misstaan deze balletjes zeker niet op een tapasplank. Op zoek maar meer tapas? Kijk dan even hier.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 76 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl cayennepeper
  • Verse platte peterselie
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd 1 sjalot en 2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie en voeg 1 blik (400 g) tomatenblokjes toe. Voeg ook 1 tl gedroogde oregano toe, 1 tl cayennepeper en een flinke snuf zout en peper. Laat zachtjes pruttelen.
  • Kneed 300 g rundergehakt samen met 1 ei, 3 el paneermeel, 1 tl Dijonmosterd, 1 tl nootmuskaat, 1 ragfijn gesneden sjalot en een handje fijngesneden verse peterselie tot gehaktballen ter grootte van een bitterbal.
  • Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat in ongeveer 30 minuten zachtjes garen.

Gehaktballetjes in tomatensaus receptGehaktballetjes makenGehaktballetjes tomatensausGehaktballetjes in tomatensausBalletjes in tomatensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

SmaakMenutie 19 augustus 2019 - 12:41

Bedankt voor je oplettendheid, teentjes knoflook heb ik toegevoegd aan de ingrediënten. Maak de gehaktballetjes vooral zoals jij ze lekker vindt. Onze recepten zijn slechts ter inspiratie. Wij vinden ze op deze manier het lekkerst 🙂

Reply
E 16 december 2019 - 12:28

Leuk recept! Kan je dit ook een dag van te voren al maken ivm houdbaarheid?

Reply
SmaakMenutie 17 december 2019 - 19:09

Ja hoor dat kan prima! De volgende dag zachtjes weer opwarmen (met deksel op de pan). Mocht het wat extra vocht nodig hebben dan voeg je gewoon een beetje water toe. Succes!

Reply
Lauwra 20 mei 2020 - 18:10

Ik vond het ook een raar idee het vlees er rauw in te doen, maar het is wel minder gedoe dan ze eerst aanbraden. Mijn partner en ik vonden de balletjes erg lekker!! Voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2020 - 11:00

Leuk om te horen Lauwra, fijn dat de gehaktballetjes in de smaak vielen! 🙂

Reply
Harald 6 juni 2020 - 20:28

Toprecept! Nu al 2x gemaakt voor een avondje tapas en ze gingen als warme ballen over de toonbank. Tweede keer wat tabasco aan het vleesmengsel toegevoegd. Aanrader! Geeft net even die extra kick!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:51

Haha zo mogen we het horen Harald, leuk! En thanks voor de tip, gaan we ook een keer doen 🙂

Reply
Marian 4 september 2022 - 09:14

De gehaktballetjes voor de eerste keer gemaakt, en wat zijn ze lekker! En dat terwijl ik niet van tomatensaus hou. I.p.v. tomatenblokjes heb ik frittata gebruikt wat ik toevallig in huis had. Volgende keer toch maar met tomatenblokjes proberen, anders hou ik het bij de frittata, want dat ze vaker op tafel komen weet ik zeker. Bedankt voor het recept

Reply
Meike 8 januari 2023 - 15:26

Ik ben groot fan van jullie!! Ik heb al aardig wat gemaakt van jullie website. Deze gehaktballetjes afgelopen weekend gemaakt, en ze waren ontzettend lekker! Ze waren ook gemakkelijk te bereiden:) Ik had zelf nog wat peper en zout aan het gehakt toegevoegd.

Reply
Joke 5 juli 2023 - 07:44

Ziet er heerlijk uit. Ik maak wel eens soortgelijke ballen voor in de pastasaus op onderstaande wijze, te proberen waard!
90 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
1 bosje (blad-) peterselie, fijn gehakt
3 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
6 ansjovisfilets (uit blik), fijn gehakt (je proeft de vis niet terug maar geeft een heerlijk zilte smaak en je hoeft geen zout toe te voegen).
vers gemalen peper

Reply
Netty 5 juli 2023 - 17:21

Heerlijk recept!!! Zo klaar! Smullen maar !

Reply