Ore are
Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld paprika en sperzieboontjes) doorheen te gooien, maar dat is niet perse nodig. Mijn moeder deed er ook altijd wat gehakt doorheen. Wat ook dit weer tot een echt familierecept maakt. Liever vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege of voeg bijvoorbeeld tofu toe.
18 reacties
Ik ben heel blij met mijn aanmelding op jullie heerlijke en mooie site. Ga zo door, succes.
Groet Henny
Leuk om te horen Henny, bedankt voor het compliment! Geniet van de recepten 🙂
En met tofu? Hoeveel?
Of met krab? Blikje?
Een half blok tofu Ernstjan! En anders inderdaad een blikje krab als je dat lekker vindt
Eet je er ook rijst bij of hoeft dat niet per sé?
Ja kan! Net wat je lekker vindt 🙂
Heerlijk en makkelijk te maken . Gooi er altijd garnalen en eieren doorheen. Dit eet ik met gele rijst ( kurkuma bij je rijst toevoegen).
Lekker Marlies!
Dank je wel voor weer een heerlijk recept! Ik ben vegetarier en gebruik vega gehakt. Echt zo lekker!!!
Groeten van Inge
Ik maak altijd als ik babi ketjap eet met rijst geroerbakte spitskool, maak hem volgende op jouw manier daar zit net iets meer in
dit lijkt me heerlijk, doe je het ei van te voren klutsen? gr Marij
Nee hoor, je hoeft het niet van tevoren te klutsen. Geniet ervan! 🙂
Gaan dit vanavond proberen. Ben zo blij met jullie site. Heb al vele dingen geprobeerd. En eigenlijk altijd een succes. Super bedankt daarvoor en ga zo door. Groetjes Christine
Als ik sperziebonen wil toevoegen, moet ik die dan (kort) voorkomen?
Zou ik wel doen!
Noujaaaaa te simpel voor woorden maar SUPERlekker! Nieuwe lievelings 🤗
Wij doen het met wokmie er door een heerlijk recept
Van de week gemaakt met nog wat wortel en verse gember erdoor. Heerlijk door de knapperige kool. Die houden we er in 😉