Pikant
‘Jalfrezi’ wil in het Bengaals zoiets zeggen als pikant. En dat is ook precies wat kip jalfrezi is. Deze Indiase curry op basis van tomaten, peper en ui ken je wellicht wel van de bekende wereldgerechten uit pakjes en zakjes, echter maken wij vandaag de échte kip jalfrezi. Een pittige curry met lekker veel typische Indiase kruiden als kurkuma, koriander en komijn en voor de pit een groene en rode peper. Maar gebruik er gerust één in plaats van twee als je niet van te spicy houdt. Daarnaast voegen we paprika toe en pruttelt het in de tomatensaus. Optioneel kan je meer groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld sperziebonen. Serveer met witte (basmati)rijst en/of naan.
3 reacties
Dit was, zoals altijd eigenlijk, echt weer fantastisch heren. Denk dat ik inmiddels een recept of 30 van jullie gemaakt heb en letterlijk ieder recept is raak. Hulde!
Ai,met m’n suffe hoofd de Surinaamse/Hindoestaanse masala gepakt… hahaha, maar smaakte voortreffelijk! dus gelukje. Snel even de andere halen voor de volgende keer…
Il haal.ze ook altijd door elkaar, en schrijf dus ook niet de juiste benaming op de kruidenpotjes ….
Wat een heerlijk recept weer en wat hebben we gesmuld!!
Dankjulliewel 💙