Verborgen juweeltjes
Soms heb je maar weinig ingrediënten nodig om tot geweldige smaken te komen. Je moet alleen wel zorgen dat je ze op de juiste manier bereidt. Dat geldt zeker ook voor deze pappardelle met perfect gekarameliseerde kastanje champignons. De knoflook, Italiaanse pancetta, Franse mosterd en Parmezaanse kaas maken het geheel helemaal af.
Wist je trouwens dat er heel veel verschillende paddenstoelen zijn, waarvan veel ook gewoon eetbaar. Denk aan de bekendste en meest gekweekte van Europa ‘de champignon’ (agariscus bisporus), zowel de witte als de bruine (of kastanje)champignon. Maar bijvoorbeeld ook de meer uitgesproken shiitake’s en de meer verfijnde oesterzwammen. Al deze verborgen juweeltjes hebben daarnaast veel voordelen voor je gezondheid, ze zijn een bron van voedingsstoffen. Champignons behoren namelijk tot de groep ‘verse groenten en fruit’ die wordt aanbevolen voor dagelijkse consumptie. Zo bevatten ze weinig calorieën, zijn ze een bron van vezels, bevatten ze geen zout of vet maar wel vitamine D en zijn ze ook nog eens een bron van eiwitten.
En veel mensen die vegetarisch of veganistisch eten wisten het al veel langer: paddestoelen zijn een ideale vleesvervanger. Ze hebben bovendien een kleinere ecologische voetafdruk dan vlees, gebruiken minder water en land en zijn ook gezonder voor je. Een duurzaam geproduceerd en voedzaam product dat bovendien voordelig en altijd verkrijgbaar is. Hoe veelzijdig wil je het hebben?
In deze pasta kiezen wij dus voor de kastanjechampignon, met zijn kenmerkende lichtbruine ‘hoed’. Niet alleen vanwege de stevige en knapperige structuur maar ook om de nootachtige smaak. Een ideaal gerechtje voor doordeweeks en klaar binnen 20 minuten!
6 reacties
Zou je de wijn ook weg kunnen laten en er iets voor vervangen wij houden niet van wijn en al helemaal niet in het eten. Heb 2 keer gekookt met een recept waar wijn in moest, nu niemand die het lustte kon, zo de prullenbak in en dat vind ik heel erg zonde. Dank u wel voor uw antwoord , groetjes Wilma
Ja hoor, vervang het gerust voor een scheutje water!
Ik eet geen varkensvlees, wat is een goede vervanger voor pancetta?
Pancetta is wel een wezenlijk onderdeel, maar als je het echt wil vervangen gebruik dan bijvoorbeeld kalkoenreepjes.
Erg lekker!! Bij gebrek aan witte wijn een scheutje triple gebruikt.
En zelfgemaakte pappardelle 👌
Heerlijk en snel gerecht, dit blijft erin.