Home Brunch en lunch Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

als (light) lunch met wat toast of als voorgerecht!

door SmaakMenutie
Zalmtartaar met avocado

Gouden combinatie

Wellicht doet deze zalmtartaar met avocado je denken aan onze avocado garnalencocktail. De basis van dit recept is namelijk hetzelfde; grof gesneden avocado met limoen. Avocado en vis is sowieso een gouden combinatie. Want naast zalm en garnalen is het ook prima te combineren met bijvoorbeeld tonijn, zoals in deze tonijntartaar met avocado en mango. Serveer het als (light) lunch met wat toast of als voorgerecht tijdens het (kerst)diner.

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 170 g zalmfilet
  • 2 avocado’s
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd een 1/2 rode peper en 1 kleine sjalot ragfijn. Doe in een mengkommetje en voeg 2 el olijfolie toe samen met 1 el sojasaus, 1 el gembersiroop en het sap van een 1/2 limoen. Meng goed door elkaar.
  • Snijd 170 g zalmfilet (van goede kwaliteit) in kleine blokjes. Meng de zalm voorzichtig door de marinade. Zet minimaal 15 minuten weg in de koelkast.
  • Snijd 2 (eet)rijpe avocado’s in grove stukken en doe in een mengkom. Besprenkel met het sap van een 1/2 limoen en meng door elkaar. Meng ook 1 el mayonaise door het geheel en bestrooi met een snuf zout en peper.
  • Haal de gemarineerde zalm uit de koeling en meng voorzichtig 1 el mayonaise door het geheel. Meng tevens een handje fijngehakte bieslook door de zalm.
  • Neem -als je die hebt- een kookring en vul met de helft van de avocado. Voeg de helft van de zalm toe en maak af met wat verse bieslook. Serveer met toast.

Zalmtartaar receptZalmtartaar makenZalmtartaar avocadoZalmtartaar met avocado

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Jolanda 14 augustus 2022 - 13:47

Echt heerlijk! We hebben er van genoten. Simpel recept maar verrassend lekker, daar houden we van 🙂

Reply
Lisa 17 augustus 2022 - 09:53

Kan je de zalm van tevoren maken? Eventueel in de ochtend.

Reply
SmaakMenutie 17 augustus 2022 - 16:55

Dat kan hoor! Bewaar het dan wel afgedekt in de koelkast 🙂

Reply
René Tom 24 augustus 2022 - 17:54

Ik heb dit gerecht nu 2x gemaakt, we vinden het heerlijk. Lekker fris.
De eerste keer waren we eters en ook die vonden het heel lekker

Reply