Spring in de mond
Deze heerlijke specialiteit uit de Italiaanse keuken bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees (net als de klassieker scaloppine al limone) en is bedekt met plakjes rauwe ham, salie en vervolgens kort gesmoord in witte wijn. Voor het smoren wordt officieel Marsala (Siciliaanse versterkte wijn zoals port of sherry) gebruikt, maar witte wijn volstaat ook. Er zijn zelfs koks die beweren dat witte wijn beter is gezien Marsala te zoet is. Saltimbocca, wat letterlijk ‘spring in de mond’ betekent kent zijn oorsprong in de omgeving van Rome (alla Romana), maar ook daarover bestaan twijfels gezien de gebruikte ingrediënten in de tijd dat het gerecht ontstond te duur voor de gewone man was. Hoe dan ook, de smaak is heerlijk dus ik zou zeggen: aan de slag!
12 reacties
Ohh wat ziet dat er weer heerlijk uit. Maar moet de bloem NA het bedekken van de ham en salie?
En kan het ook toch met bv kipfile?
Ga het vast en zeker maken!
Net als de andere heerlijke en makkelijke recepten!!! Dank daarvoor
Dankjewel Ingrid! Klopt, de bloem doe je na het bedekken met ham en salie. Ik weet dat je ook variaties hebt met kip, echter hebben wij deze (nog) niet op de website! Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken 🙂
Erg lekker heb het vaker gemaakt.
Ik maak er rolletjes van met de ham en de salie erin. Buiten kant met bloem. De zoutige gebonden jus door de bloem en rauwe ham is erg lekker. Goed vd bodem srapen. Met broccoli en amandel en gegrilde aubergine of gestoofde zoete prei in witte wijn met room.. en brede pasta lint een feestje!
Die aubergine rolletjes daar bedoel ik Involtini mee gevuld met Ricotta en met tomaat. Erg lekker erbij.. maar nu eerst mijn serundeng en sambal goreng telor maken..kookfreak
Lekker Franzis, goed idee met de aubergine rolletjes!
Overheerlijk gerecht, saus aangemaakt met een beetje koksroom, kleine groene asperges in italiaanse olie en knoflook in wok en verse spaghetti met veel knoflook en italiaanse olie. Fantastisch
Heerlijke combinatie Carla, Italiaanser kan niet! 🙂
Is het minder lekker met de schnitzel ipv kalfshaas? Gezien de prijs?
Nee hoor, kalfsschnitzel is prima!
met pasta aglio e olie en Finocchio al parmagiano (gesmoorde venkel met parmezaan). Lekkerder bestaat niet (vinden wij).
Is het vooraf te bereiden of komt dat de smaak niet ten goede? Ik vind het vervelend zo te gaan staan bakken als de visite er is. Bij voorbaat dank.
Je kan de pakketjes alvast maken maar door de bloem heen halen en bakken alleen op het moment zelf!