Italiaanse ovenschotel
Deze typisch Italiaanse ovenschotel betekent letterlijk ‘aubergine met Parmezaanse kaas’ en dat is precies wat het is. Deze klassieker wordt ook wel parmigiana di melanzane genoemd en bestaat uit laagjes gegrilde (of gefrituurde) aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Er zijn verschillende manieren om deze Zuid-Italiaanse aubergineschotel te bereiden, echter maken wij vandaag de traditionele melanzane alla parmigiana. Overigens kan je net zoals de Napolitanen een variant erop maken door de aubergine te vervangen door courgette of artisjokken. En als je wat meer vulling wil kan je ervoor kiezen om net als buitenlandse versies vlees toe te voegen als bijvoorbeeld kip of kalfsvlees. Of ga voor wat extra groenten. It’s up to you!
23 reacties
Hallo, ik heb dit recept gemaakt van een andere site, maar vond de aubergine superzout, ook na het meermaals afspoelen. Ik heb ze wel 2 uur laten staan, kan het zijn dat het daarom zoveel zouter is gebleven?
Oei, dat moet je echt even navragen bij desbetreffende site 😉 Als je die van ons maakt, heb je daar geen last van. Echter, wel goed afspoelen en droogdeppen!
Gaan jullie met de ovenstanden in de recepten altijd uit van hetelucht of boven- en onderwarmte? Het kan nogal verschil maken qua eindresultaat.
Hetelucht!
Heb m gemaakt. Man man man, wat lekker!