Aubergine met Parmezaanse kaas
Deze typisch Italiaanse ovenschotel betekent letterlijk ‘aubergine met Parmezaanse kaas’ en dat is precies wat het is. Deze klassieker wordt ook wel parmigiana di melanzane genoemd en bestaat uit laagjes gegrilde (of gefrituurde) aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Er zijn verschillende manieren om deze Zuid-Italiaanse aubergineschotel te bereiden, echter maken wij vandaag de traditionele melanzane alla parmigiana. Overigens kan je net zoals de Napolitanen een variant erop maken door de aubergine te vervangen door courgette of artisjokken. En als je wat meer vulling wil kan je ervoor kiezen om net als buitenlandse versies vlees toe te voegen als bijvoorbeeld kip of kalfsvlees. Of ga voor wat extra groenten. It’s up to you!
23 reacties
Ziet er heerlijk uit, is dit bedoeld als hoofd of bij gerecht?
Dankjewel Vivienne! Kan beide, melanzane kan zowel als hoofd- als bijgerecht gegeten worden.
Net gemaakt. Je hoort straks hoe het was 😀
Net gemaakt. Je hoort straks hoe het was 😀
Dit is een nieuwe favoriet. Ik heb dit gemaakt met frito als saus en ook nog 300gr gehakt toegevoegd.
Wat is dit lekker.
Lekker, ga ik snel proberen! Op welk moment voeg je de suiker toe? Of is dit optioneel?
Lekker Margot! En scherp van je, ik heb het er direct bijgezet 🙂
Vermelden jullie nooit hoeveel cal. kha eiwit en vetten erin verwerkt zijn ?
Daar moet ik wel rekening mee houden voor mijn kind.
Hoi Rian, nee maar wellicht wel in de toekomst!
Al verschillende keren gemaakt heerlijk!!! Valt ook goed in de smaak bij mijn vrienden als ze komen eten!
Leuk om te horen Vivienne! 🙂
Net dit recept gemaakt en gegeten! Vingers er bij op gegeten! Super lekker!! Dit recept ga ik zeker vaker maken! Top!
Dit ziet er heel lekker uit.
Ik ga het zeker maken voor onze gasten.
Dank jullie wel voor de inspiratie
Was ontzettend lekker! Zelfs de meat-eater thuis vond dit heerlijk. Een blijvertje. Gegeten met een salade en wat turks brood wat over was.
Was heerlijk. Zelfs mijn vriend (overtuigd vleeseter) was enthousiast over de pure smaken! Gegeten met een groene salade en wat Turks brood wat over was van de vorige dag, heerlijk om mee te dippen Aanrader!!
Dit is zo ontzettend lekker! Ga het vandaag weer eens maken. Bedankt voor dit recept!
Hi,
Super lekker recept en leuk om te maken. Maar mijn eindresultaat was heel waterig wat kan ik doen om dat te verbeteren.
Hi Tessa, heb je de aubergines voldoende uit laten lekken / droog gedept? Gelukkig was de smaak goed! 🙂
De saus meer in laten koken zodat het dikker wordt.
Heb m gemaakt. Man man man, wat lekker!
Gaan jullie met de ovenstanden in de recepten altijd uit van hetelucht of boven- en onderwarmte? Het kan nogal verschil maken qua eindresultaat.
Hetelucht!
Hallo, ik heb dit recept gemaakt van een andere site, maar vond de aubergine superzout, ook na het meermaals afspoelen. Ik heb ze wel 2 uur laten staan, kan het zijn dat het daarom zoveel zouter is gebleven?
Oei, dat moet je echt even navragen bij desbetreffende site 😉 Als je die van ons maakt, heb je daar geen last van. Echter, wel goed afspoelen en droogdeppen!