Home Borrelhapjes en sausjes Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

klaar in 5 minuten

door SmaakMenutie
Hollandaisesaus

Hollandse saus

Hollandaisesaus (of Hollandse saus) wordt vaak warm geserveerd bij visgerechten, maar het is ook heerlijk bij witte asperges met gerookte zalm. Daarnaast is het een onmisbaar onderdeel van de eggs benedict. En echt waar, deze Hollandaise saus is klaar binnen 5 minuutjes. Het enige wat je nodig hebt is een blender of een staafmixer met kom.

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 1 el citroensap
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Smelt in een steelpannetje circa 125 g (ongezouten) roomboter op matig vuur. Let op, zorg dat de boter niet kookt.
  • Neem een blender of de kom van je staafmixer en vul met het eigeel van 2 eieren, 1 el warm water, 1 el vers citroensap en een 1/2 tl zout. Optioneel kan je ook 1-2 el witte wijn toevoegen.
  • Zet de blender op een hoge stand en schenk heel langzaam (druppelsgewijs) de gesmolten boter bij het geheel.
  • Je zal zien dat de saus langzaam bindt. Na 1 à 2 minuten (het ligt een beetje aan je blender) is de saus klaar! Serveer direct eventueel met verse peterselie.

Hollandaisesaus recept Hollandaisesaus maken Hollandaisesaus

TIP

De saus kan je au-bain-marie warm houden. Maar let op: de kans op schiften is groot als de temperatuur te hoog is.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!