Home Weekmenu WEEKMENU #40

WEEKMENU #40

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Ajam rendang

Ajam rendang (rendang van kip)

Eerder maakten we al de traditionele rendang van rund, maar vandaag gaan we voor een variant die minstens zo lekker is: rendang van kip (ajam of ayam rendang). Het voordeel van deze versie is dat ‘ie net wat sneller klaar is. Daar waar de beef rendang minstens 3-4 uur moet smoren, is deze twee keer zo snel…


Pasta chorizo Bolognese

Pasta bolognese met chorizo

Toevallig hadden wij nog chorizo worst over en wat is er nou lekkerder dan dit als basis te gebruiken voor je Bolognese saus! Hierdoor krijgt je saus net wat meer pit. Tevens gebruiken we goede buffelmozzarella. En dat doen we niet door de saus, nee we leggen het er los op, zodat het mooi smelt en het zijn eigen pure…


Tom kha kai

Tom kha kai (Thaise kokossoep met kip)

Heb je trek in iets gezonds of iets lights? Dan is deze Thaise soep echt heel geschikt en vooral lekker bij warm weer. Toen wij in Thailand waren hebben we deze soep ook veelvuldig gegeten. En nu hier Nederland doet me dat weer aan onze vakantie denken. Heerlijk! Tom kha kai betekent letterlijk kip galanga soep’.


Indische eieren

Telor ketjap (eieren in ketjap)

Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eitjes in ketjap-saus betekent. Dus ben je niet zo van die hele hete eieren? Kies dan voor z’n mildere broertje. Minstens zo lekker!


Surinaams broodje bakkeljauw

Surinaams broodje bakkeljauw

We hebben weer een waanzinnig lekker broodje voor je! Ditmaal een Surinaamse. En ook ditmaal naar recept van onze schoonzus. Onze vorige Indische broodjes (pulled chicken en kipsaté) gingen als warme broodjes over het Internet 😉 Nou, we kunnen je verzekeren dat dit broodje bakkeljauw minstens zo lekker…